Пеевски: Защо изглежда всички са на колене пред Радев

Президентът се намесвал недопустимо в изборния процес
Обновена: 7 сеп 2024 16:20 | 7 сеп 2024 16:15, Петър Бойчев
299
Пеевски: Защо изглежда всички са на колене пред Радев
Снимка БГНЕС

Делян Пеевски отправи остра критика към президента Румен Радев. В своя позиция до медиите той отбелязва:

"Днес в отчаянието и безпомощността си Румен Радев разкри истинското си лице. Самозабравил се властник, който отчаяно брани доверения си кръг олигарси и най-вече себе си. След осем години, в които Радев присвоява несъразмерна власт, газейки Конституцията, два мандата, в които всички ръководители на служби са под негов контрол, три години, в които управлява еднолично чрез марионетните си правителства, той днес отново поиска цялата власт за себе си и държавата, в услуга на него и доверения му кръг. Добро утро, Раднево… Самозабравата на Радев го тласна към явна намеса не просто в политическата система, а в груба и брутална намеса в изборния процес.

Един път, подчинявайки ЦИК и днес - опитвайки се да потисне всички партии, участници в изборите. Европа вижда това, нямайте съмнение. И няма аргумент, с който Европа и нашите евроатлантически партньори да бъдат убедени, че това е за доброто на демокрацията. Защото Европа не допуска самозабравили се фигури да яздят институциите и партиите и да размахват заплахи и принуда, осигурявайки за себе си и близкия си олигархичен кръг чадър и протекция.

Играта на Радев е ясна - той брани себе си и е готов да предаде държавата на Москва, в името на своето и на приближения си кръг от олигарси добруване. Радев не може да приеме правилата на демокрацията, защото самия той в генезиса си е несъвместим с тях. Защо всички политици мълчат, когато виждат какво прави с държавата. Защо се допуска да придобива партии, фракции или отделни лидери, готови на всичко, за спасяването на кожата си.

Защо изглежда всички са на колене пред Радев!?

Мястото на България не е да е руска република! И ако днес не се противопоставим на това, цената ще я плати цялата политическа класа, но най-вече хората на България. Заради това, няма да допуснем Радев да спре новото начало и няма да ни подчини. Нито заплаши, нито унизи. Аз съм единственият противник на настъплението му като проводник на Русия и Москва и няма да се откажа.

Защото хората трябва да знаят истината - всички служби, чрез назначените от него свои ръководители, са на подчинение на Радев. Вече осем години. И той е отговорен за всички неразкрити корупционни скандали, за които бяха подавани сигнали и доказателства. Защо не е разкрит “грабежът на века” - фалита на КТБ? Защо не е осъден Цветан Василев, който заграби 5 млрд от българските данъкоплатци?! Защо Радев мълча през всичките тези години?! А днес излиза с фризирани думи да призовава кого!? И за какво!? За битка със статуквото!? Статуквото е той - мистър Кеш-Радев.

Човекът, подчинил и унизил по най-бруталния начин службите за сигурност, правителствата на България, главен прокурор, шеф на КОНПИ, а днес в опит да подчини и всички политически лидери, отнасяйки се унизително към тях, пренебрегвайки дори елементарното правило на демокрацията - да са избрани и излъчени от своите членове и симпатизанти.

Човекът, погазил за пореден път Конституцията, за да си осигури вътрешен министър, удобен нему и олигарсите му, се отметна от указа за назначаването на служебен премиер, нагло отложи датата на изборите и сега притиска ЦИК и иска да се намеси пряко в изборния процес.

Но, имам едно специално послание за него - няма смисъл да ме търсят неговите близки, нито да се опитват да му осигурят авариен изход от създалата се ситуация, защото трябва да е ясно едно - нищо няма да ме спре да сваля и неговата маска, така, както съм обещал, че ще постъпя с всеки, тръгнал срещу националния интерес на страната ни. Не си губете времето. Аз ще бъда до хората, ще работя с хората, ще бъда с хората.", се казва в изявлението на Делян Пеевски до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от Политика
От трън на глог: Девет партии в следващия парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев ги държи на служба и са зависими хиляди от него. Също е от дерибейте.
150
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз също ще гласувам за Новото начало на Пеевски
149
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе къде изчезнаха ортаците на Пеевски? Да не ги е изял?
148
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Силно се надявам Пеевски да успее да разчисти някои олигарси
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски да иде да изяде един вол, да се успокои малко.
146
10
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
ОМАЛОМАЖИХА РОЛЯТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ УМИШЛЕНО. НЕ СЪОБЩИХА ТЕХНИТЕ ИМЕНА, А ПОЛИТ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ ЦВЕТЯ.ТОВА Е РАДЕВСКИ ЦИНГАНАКИ ПОЧЕРК.ОСТАВКА РАДЕВ !!!!!!
145
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски да не е болен? Не бе, той така си изглежда.
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски да не е болен? Не бе, той така си мирише.
143
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕДИН ПЕЕВСКИ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА КГБ ИЗБОРА - РУМЕН РАДЕВ!
142
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз ще гласувам за Шиши. Той Побърква българската политическа мафийка.
141
5
 
7
 
! Отговори
Сюлейман Паси преди 1 седмица
Коледата наближава!
140
5
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Вие гледахте ли смешките по време на празника на съединението? Половин час говореха кои полит партии поднасят цветя, а ЗАБРАВИХА ДА КАЖАТ ИМЕНАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ В БОЯ!!!!!!?!!!!!СТРАННО ЛИ Е ИЛИ УМИШЛЕНО????РАДЕВ ЗАМЕСЕН ЛИ Е???
139
2
 
13
 
! Отговори
H2 преди 1 седмица
Докога ще го търпим това изчадие, ????
138
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зевзек, сланините са провиснали и под гушата му и над очите му, върху носа му! Няма по уродливо момче от това!! Мама свинка си живее живота в Швейцария, майната й на България!
137
3
 
17
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 седмица
Колко много трябва да се неграмотен макар и завършил право за да не знаеш, че президентът на прави назначения в Прокуратурата и Съда, нито в КОМПИ. Само в България обвинен по закона Магнитски може да обещава как ще се бори с корупцията. Явно Някой е разбрал, че не всичко се купува и може да се купи и е много ядосан.
136
3
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
Cлугинажа на Шиши отново ми изтри поста. Уж сте журналисти,а с разтворени обятия приемате подаянията на Дeбeлoгъ3eцa . Засрамете се.
135
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски защо пак ***?
134
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставете ги да се изтрепат, гадните ДС агенти и олигарси.
133
3
 
23
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Пак ли тоя, пак грачи. Не е здрав на акъла този озлобен индивид. Същият е като банкянския по отношение на Радев, всеки ден само обиди и пръскане на плю.нки. Голяма реклама му правите.отвр.
132
19
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 1 седмица
От както Радев е президент държавата е в УПАДЪК