Радан Кънев: Ударът дойде не от сглобката, а от провала на ротацията

Евродепутатът не вижда изход от политическата криза
7 сеп 2024 19:47, Петър Бойчев
74
Радан Кънев: Ударът дойде не от сглобката, а от провала на ротацията
Снимка БГНЕС

Големият удар върху ПП-ДБ не дойде от създаването на сглобката, а от провала на ротацията. Това каза евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев. Според него начинът да се върне доверието в коалицията е кампания, в която личи единство.

"Без съмнение има нужда от реформа в ПП-ДБ. От друга страна, не може да се отрече, че процесът по взимане на решенията се подобри. От миналите избори досега видяхме няколко примера, в които това прибързано обявяване на политически решения от едната или другата страна без консултации, не се случи", коментира Кънев.

"Дали е достатъчна тази степен на консолидация, която имаме в коалицията – не е. Демократичните, реформаторски настроени, европейски политически сили трябва да излъчват повече сила, единство и енергия", на мнение е евродепутатът.

Той призова за нормализация на политическия процес.

"Решението да продължим заедно беше умното, естественото политическо решение. То трябва да се надгражда месеци, може би години. В политиката нищо не става бързо", посочи още пред бТВ Радан Кънев.

Той се надява на силна предизборна кампания и добър резултат за ПП-ДБ, а след изборите този процес на консолидация да продължи и да доведе до много повече единство в коалицията.

"Не е никаква тайна, че идеологически имаме своите разминавания в ПП-ДБ. Имаме въпроси, които трябва да изглаждаме помежду си", допълни Кънев.

Според него изход от политическата криза не се вижда.

"Но поне краят на срутването надолу на българската политическа система изисква някаква разумна формула на управление. Това пак е част от тази нормализация на политиката, без която не можем да минем", заяви Радан Кънев.

"За мен съществува един санитарен кордон, който е отвъд всякакво съмнение. Той е към партия "Възраждане“. Тя е радикална и деструктивна политическа формация и не виждам никакъв шанс скоро да започне да се държи по друг начин. Другият санитарен кордон – или наречете го червена линия, е около личността на Делян Пеевски, която съвсем заслужено символизира разложението на българската политика и подмяната на публичната политика със сенчести зависимости“, коментира още евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Политика
От трън на глог: Девет партии в следващия парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ники трябва да пътувааааа....
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реформата нужна на ПП никога няма да се случи, а тя е - Некадърника и мрънкалото Петков да си ходи в Канада, неадекватни личности като Денков да не бъдат лансирани на ръководни позиции, индивиди като Тагарев милеещи повече за чужда държава от колкото родината си да не бъдат изобщо приемани в партията, а шарлатанина Василев за бъде разследван за паричните потоци. Ще стане ли това? Сигурно не. Е, електорат при вас няма да се върне, а отлива ще продължи. Продължаваме Пародията!
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Три дни преди ротацията Денков подаде оставка докато ГЕРБ бяха в Брюксел относно изборите на ЕНП. Провалът на ротацията е заради лакомията на шарлатаните. Не стига, че не бяха спечелили изборите, а им се даде шанса 9 месеца да управляват, а те нагли искаха удължаване с още 9 месеца, за да тествали ГЕРБ. Абсолютни измамници. Без да са спечелили избори да управляват 18 месеца. Алооо, аламколоуууу, къде се намирате, бре? Или искахте да прикриете кеша и да крадете от европейските фондове? Измамници!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МАДАН ПЪНЕВ В БРЮКСЕЛ ЛУК КОПАЕ И ТРЮФЕЛИ БЕРЕ...
10
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
Докато про100 Киро ви е на преден план и всеки път той бърза да се изкаже, без да се е допитал до главния си мозък, нямате бъдеще.
9
1
 
5
 
! Отговори
Град Козлодуй преди 1 седмица
господине хиената когато е ранена си изяжда червата
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Забелязвате ли, драги сънародници, тия дето дойдоха за да вкарат бибитко в затвора щото бил шеф на мафията, вече не говорят за мафия, а се държат като че сглобка със същата е най-нормалното нещо на света.
7
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Ударът, Радане, дойде от факта, че променкаджиите се оказаха тотални НЕМОЖАЧИ. И малко шарлатани. И добре, че не се случи ротацията, защото с тях щяхме да получаваме още по-голям хаос в държавата.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мен ме крадат и унищожават евроатлантици 35 години не Русия и русофилите.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баш Русия мие най-малкия проблем, а разни евроатлантически клоунни.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заради такива ъпаци и нищоправци като тоя клоунн хората дори се отвратихаа да гласуват даже.
3
1
 
9
 
! Отговори
Град Козлодуй преди 1 седмица
ОТ всичко страдат обикновените Хора вече34 Години
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Провалът за България се казва Ахмет Доган, а вие му се подчинихте.Пеевски се издигна и разви, а вие деградирахте.Христо Иванов вече каза, че Америка си отива в тик ток.Човекът цоцал от Америка 15 г.Комунистът никога не се променя.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Толкоз ви е акъла. Повече няма.