Свиленски: Зафиров и Гуцанов предадоха БСП

Върховният съд странно променял решенията си
Обновена: 10 сеп 2024 11:23 | 10 сеп 2024 11:18, Петър Бойчев
30
Свиленски: Зафиров и Гуцанов предадоха БСП
Снимка БГНЕС

Хората, които не са съгласни със случващото се в БСП, постоянно звънят и ни питат какво да правят. Не искаме да цепим партията, призовахме недоволните да не напускат партията.

Зафиров и Гуцанов предадоха партията и промениха посоката, в която се движеше. Това заяви в студиото на "Твоят ден" Георги Свиленски. Той, заедно с Иван Ченчев, внесе документи за регистрация на БСП, като представляващ Корнелия Нинова.

В понеделник битката в БСП беше решена от Върховния касационен съд. Магистратите обявиха, че Нинова вече не е лидер на партията.

"Общопартийната контролна комисия показа ясни зависимости. Едни и същи хора в рамките на няколко месеца гласуваха по коренно различен начин. Комисията няма да се произнесе в духа на устава. Няма как да допусна Зафиров и Вигенин да ми бъдат морални съдници.

През 7-годишния мандат на Нинова от Националния съвет са изключени само Кирил Добрев и Георги Гергов. Калоян Паргов беше наказан за нарушаване на правилата. Мина му наказанието, взел си е забележка. Понякога нормите дават и положителен ефект. Напусналите сами са преценили сами така, искаха да тръгнат по свой път. Аз бях изключен с незаконен кворум", смята Свиленски. И припомни, че преди 2 години Върховният съд е казал, че оставката на Нинова трябва да бъде констатирана от конгреса, а сега решението било друго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Избори 2024
Експерти: Политиците страдат от властохолизъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
12
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
За какъв морал говориш , след като си участник в аферата Ташко Добрев и сие , а Нинова в Техноимпекс , ред други ваши колеги забъркани в подобни! Та вие отдавна сте партия на олигарсите!
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига рева събирайте куфарите и ви нема
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баджанак бегай на село да копаш с мотиката у ТКЗС-то :)))
6
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Най после.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова и свитата и бяха на власт, отказаха се от нея и после очакват, че новото ръководство ще следва тяхната политика ?!? Този Свиленски дали се слуша като говори. От ВАС ги отрязаха, вече не са част от партията, явно имат хора, които ги подкрепят и им вярват - да ходят да си правят партия. Защо ни занимава със себе си?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не искаме десни в БСП.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква посока? Надолу ли? На хората им трябва промяна.
2
3
 
6
 
! Отговори
Социалист преди 1 седмица
Пеевски е виновен! Той притежава цялата съдебна система!
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
цялото червено котило сте предатели и крадци! не реви червен!