"Възраждане" внесе в НС закон за чуждестранните агенти

Той целял да осигури прозрачност и защита на националните интереси
10 сеп 2024 16:19, Нели Христова
302
"Възраждане" внесе в НС закон за чуждестранните агенти
Снимка: БГНЕС

"Възраждане" внесе в Народното събрание законопроект за чуждестранните агенти. Според групата на Костадин Костадинов законопроектът цели да осигури прозрачност и защита на националните интереси на България.

От пресслужбата на партията информират, че "законопроектът е базиран на американския закон за чуждестранните агенти, действащ от 50-те години в САЩ, който е адаптиран към българското законодателство".

Според вносителите от „Възраждане“, целта на закона е да лиши от неправомерни външни влияния функционирането на законовите институции, както и да създаде демократична и конкурентна среда при отношенията между всички субекти в държавата. Те считат, че този законопроект е от съществено значение за защита на националната сигурност на България и ще съдейства за предотвратяване на чуждестранни намеси във външната и вътрешна политика на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
5
 
8
 
! Отговори
Костя Копейката преди 1 седмица
Попада под точната дефиниция " Чуждестранен агент"
271
10
 
6
 
! Отговори
Копейкин преди 1 седмица
Да внесе проект закон за чуждестранните агенти тпчно агента на Путин си е бая нагло. Знае, че няма да мине, но ще го отчете в доклад ата си до Кремъл. Все пак ония плащат но искат и работа по поставените задачи.
270
10
 
9
 
! Отговори
Миии преди 1 седмица
С този закон възраждане да се самосезират....те са руски агенти...демек чуждестранни
269
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А родните агенти, които служат на чужди страни? С тях какво става?
268
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
такива като копейката направо под Закона за( изтребление на разбойниците ) а си има и ЗЗД ако пржния се стори слаби4ак )))
267
9
 
4
 
! Отговори
Говорит Москва! преди 1 седмица
Ако е като американсния закон, почти нищо от измислиците на Копейкин няма да се осъществи. Неговият проектозакон е по модела на Путин и има за цел да ,,изобличи" политическите си противници като ,,чуждестранни агенти". Да бяхте си направили труда първо да проучите въпросните закони, пък тогава да коментирате. Според закона на САЩ от 1938 г. ако поне 80% от собствеността е на български граждани, компанията на се регистрира. НПО не са собственост нито на чужди държави, нито на чужди граждани.
266
2
 
16
 
! Отговори
Аква преди 1 седмица
Този закон е необходим, за да се преброят дивите зайци. Има го в САЩ, Франция, и в доста евр.страни, само че под друго име. Няма лошо, нека и у нас. Финансовото осветяване на някои бизнеси, особено идеологическите, трябва да е нещо нормално. Пътят на парите отговаря на всички въпроси.
265
12
 
6
 
! Отговори
За преди 1 седмица
Възраждане българския интерес е Путин колония България.
264
7
 
6
 
! Отговори
Тези преди 1 седмица
Внесоха проект срещу себе си! Най после ще послужи за нещо. А има нужда от хора за строеж на инфраструктура за НАТО базите тук.
263
4
 
6
 
! Отговори
Коцето Коцев преди 1 седмица
За чуждестранни на Русия става въпрос бе хора !
262
10
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Русия си върна 6 села в Курск са един ден. Утре дано още 7. И ако може урките да не бягат, а на място груз 200.
261
7
 
15
 
! Отговори
poto преди 1 седмица
въпреки че у краватите този закон съществува отдавна,сега очаквам силен вой от тяхна страна и да обясняват колко е недемократично това
260
13
 
10
 
! Отговори
Страшно е преди 1 седмица
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
259
11
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Гласувайте за Възраждате, те са единствените които говоря за национални интереси, а не за евроатлантически( които често са срещу националните).Клеветниците наричат Костадинов Копейкин, щото според тях който не е педроатлантик или шopoшоид е непременно руски агент.
258
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Супер.Дано го приемат,че ми писна от някакви,които все едно са паднали от Марс.
257
4
 
21
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Аз искам да вземат за основа точно американския.Той е много по-строг от грузинския например,но се видя какви безредици предизвикаха там точно "стипендиантите" на американските НПО.Те отдавна са се превърнали в сериозно средство за предизвикване на безредици и "цветни революции" срещу неудобни за американските интереси правителства.
256
4
 
16
 
! Отговори
До.253 преди 1 седмица
Е има няколко краварски и украински, които са против тоя закон, който и в Америка го има от около 1950 г,как мислиш на кой е?
255
6
 
21
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Стига двойни стандарти!Равенство и прозрачност за всички чужди НПО.Докато не се приеме такъв закон страната ни ще бъде заложник на чужди интереси.Да се приема!
254
1
 
7
 
! Отговори
До.251 преди 1 седмица
Ходи се прегледай не украинска копейко стига си ревал и си ни занимавал с психичното си заболяване
253
16
 
8
 
! Отговори
Кравар преди 1 седмица
Има тук два проскубани съветски трола къде на всеки 5 минути пускат постове че закона бил американски . Нищо общо няма с американския закон . Костадинчовия закон е за комунистически закон за преследване на политически противници .