Парламентът ще възложи преговори с Украйна за АЕЦ "Белене"

Целта е да се продаде оборудването на Киев
11 сеп 2024 07:50, Нели Христова
47
Парламентът ще възложи преговори с Украйна за АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Второ гласуване на промените в Закона за адвокатурата и обсъждане на продажбата на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене" влизат в седмичната програма на Народното събрание.

Народните представители ще приемат решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене". Предстои първо гласуване на промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, на промените в Закона за личната помощ, както и на Законопроекта за лицата, обслужващи кредити, и купувачите на кредити.

Депутатите ще обсъдят и Законопроект за ратифициране на Споразумението за солидарна гаранция между България като гарант и Банката за развитие на Съвета на Европа като бенефициер във връзка с Рамково споразумение за заем от 13 юли 2023 г. между Банката за развитие на Съвета на Европа и "Българска банка за развитие" ЕАД за подкрепа на микро-, малки и средни предприятия за създаването и запазването на жизнеспособни работни места и опазване на околната среда. Това ще е и една от точките в четвъртък.

В петък ще е редовният парламентарен контрол от 9.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Политика
Андрей Янкулов: Винаги процедурата за избор на главен прокурор е била формалност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
19
 
! Отговори
Уникални предатели преди 1 седмица
За някакви стотинки ще ни обречете на режим на тока за следващите поне 20 години. Истински евроатлантици, евала!
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За нас не е изгоден аец Белене, ама за украйна е! Евалата пичове!
17
15
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Всичкия руски скрап да се продаде на Украйна. Дайте им и кошниците произведени 1985г. Миг-29.
16
3
 
18
 
! Отговори
Като чуя преди 1 седмица
Украйна и ме напира истерично желание да бъде изравнена със земята, а българите със свлечените г а щ у ки да се люшкат по дърветата!
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не се рестартира проекта аец белене в България?Най-добре е нищо да не продаваме на Киев.
14
2
 
23
 
! Отговори
L. преди 1 седмица
Значи. Това оборудване за Украйна е годно и добро, а ние вече двайсета година се чудим дали да го инсталираме или не. Не е глупав този, който яде баницата.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това ли е най-важното с което може да се ангажира парламента? Няма ли по наложащи теми и законопроекти за самата България от Украйна? После се оплакват политиците, че хората не гласуват. То няма смисъл да го правят, защото резултата ще е само един! Повече от същото...
12
26
 
4
 
! Отговори
украински братя преди 1 седмица
Да помогнем на братята украинци! Да не остане нищо руско у нас!
11
7
 
7
 
! Отговори
селянин преди 1 седмица
да ви светна от оборудването за белене нищо веке не е останало почти всичко е откраднато и продадено та кво ке продаваме на украинците въобще не ми е ясно
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
то хубаво ще правим преговори с урките,Ами те как ще платят парите при положение ,че първо нямат пари освен ЕС или САЩ или някой друг не им даде и второ техният кредит рейтинг в момента е JUNK (***) и това означава,по международните стандарти,че е сигурно че никога няма да си върнеш парите дадени на такава държава....а може би това е и целата нашите политици,ако са вземали доста рушвети...
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предателски партии!
8
26
 
3
 
! Отговори
долу русиястан преди 1 седмица
тука всичките агенти на руската пропаганда са се включили.. нямали пари украинците, алооо колко пари дава ЕК на украинците бе, едни милиарди на всеки няколко месеца отиват там, сега ще дойдат при нас, за да не ни се налага после едни други милиарди да ни доят сибирските мужици... русията яко плаща явно за изкривяване на публичното мнение, тв винаги са си били такива, закоравели лъжци и изедници.. нищо хубаво не е дошло от там, няма и да дойде!
7
4
 
32
 
! Отговори
Спеца преди 1 седмица
Как може да се занимавате с Украйна ,една съмнителна държава с националистическо правителство наложено от САЩ с преврат?
6
3
 
26
 
! Отговори
ППДБлгбт преди 1 седмица
Вредят. И не само те. ГЕРБ и БСП и ДПС. Въобще всички от т. нар. евроатлантическо статукво костват на държавата ни и народът ни милиарди милиарди загуби. Не случайно всички са наскочили срещу единствената партия която заховори за затопляне на отношенията с Русия, за БРИКС и тн.
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да правиш бизнес с държава с напълно неясно бъдеще и потънала в дългове. Много сте умни и далновидни.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинците ще ни измамят ! Единствената държава , която лъже и краде повече от Зеленски и кликата му е САЩ, но е доста оспорвана борбата между сащ и украйна - кой е по-голям измамник и по-голям предател на съюзници !
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква ти продажба бе......престъпно разпореждане с държавна собственост. Украйна е фалирала държава, президентът на която проси непрекъснато. От къде ще извадят пари, за да го наречете продажба. Никакво гласуване и тотална смяна на системата трябва. Президентска република.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои деутаи ще бесиме на есен?
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
После няма да се обясняватв като започне да липсва ток, а кротко към ешафода.нали ? Това оборудване не можеше ли да замени няйой козлодуйски блок ?