Гуцанов: Разпадът на държавността взема вече своите жертви

Купуваме самолети на хартия и ги чакаме шеста година, каза детупатът
13 сеп 2024 21:50, Анисия Иванова
50
Гуцанов: Разпадът на държавността взема вече своите жертви
Снимка: БГНЕС

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на "БСП за България", инцидента с самолета L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери.

Това е поредният инцидент, 2021 г. беше край Шабла с МиГ-29 по време на нощно учение, 2017 г. с вертолет, припомни той. Тоест разпадът на държавността започва да взема своите жертви, докато ние подаряваме нашето военно оборудване на чужда армия, държава, купуваме самолети на хартия и ги чакаме вече шеста година, купуваме и оборудване прескъпо, също на хартия, и го чакаме, смята Гуцанов.

Да излезе окончателната експертиза, да се види самолетът дали е бил в състоянието, в което е трябвало, тогава може да се говори за конкретния случай, смята председателят на ПГ на "БСП за България", съобщава БТА.

Не е нормално, по думите на Борислав Гуцанов, шеста година платени самолети от българската държава да не идват. Какво да очакваме, след като не превъоръжаваме нашата армия по начин, по който трябва да се случва, коментира депутатът.

Кой и как подписва всички тези договори и защо не се получават българските самолети, кой и защо подписва договорите за машините "Страйкър", като се знае, че също не са най-доброто от това, което може да бъде, коментира Гуцанов в отговор на въпрос какво трябва да се направи, за да се избегнат занапред подобни инциденти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Политика
Шаламанов: Подготовката на пилотите ни е недостатъчна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Авиационният специалист направи връзка с държавността.
18
4
 
5
 
! Отговори
? преди 5 дни
Преди 2022 година на кого сме подарявали оръжия и защо пак са ставали такива авиокатастрофи? Червеното гладко мозъче може ли да обясни? А от 55 до 89 е имало над 100 такива инциденти с военни самолети. Нещо по това ще каже ли? А да, давали са оръжия на Афганистан и Мозамбик. Напълно безплатно.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Закривайте този Свински Райх, това не е държава, а Свинеферма. Не ви ли дразни да ви управляват някакви прасета? Тази държава вече не е за хора, абсурдна е. Даже вече не е смешна, а ужасноТъпа с трите прасета Пеевски, Боко и Тошо. Свински Триумвират, няма такава тъпотияНа целия свят.
16
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 5 дни
Нашите пилоти летят малко. Средният нальот на пилот във ВВС трябва да е поне 100 часа Годишно, а нашите най-добри пилоти са под 50 часа, това е опасно малко и резултата е налице. Например, Ф-16 е много капризна машина, тя не прощава грешките на пилота, с този оскъден "бюджет" за полети на нашите ВВС, кво има да става, направо е страшно да си помислим.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сигурно и ремонта на самолета е направен от някой копинко ушев след съдействие на добрев
14
2
 
8
 
! Отговори
Папо преди 5 дни
Заведенията му във Варна,цяло лято бяха пълни с украинци. Ама иначе той на страната на Русия.
13
3
 
10
 
! Отговори
Амчииии... преди 5 дни
Гуцанов, ти какво си захленчил , бе, *** ? Имаш палат в Морската градина - замърсяваш родната природа, правиш далавери за милиони, знаят те като Медузата, мразят те и чакат да те изберат да управляваш България ! Явно Господ не е българин.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гледах видеото от катастрофата. Височината не беше чак толкова малка. Прави полулупинг със завъртане (имелман) и после не се разбра защо не излезе веднага, а чак когато вече беше късно. Двигателя си работеше до края. Нищо отчупено нямаше.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Гуци 10. Амчи самолета не е съветски.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гуцито да си гледа разпада на БСП!
9
8
 
4
 
! Отговори
Гуци преди 5 дни
Да,ама другите бивши соц, държави имат отдавна не съветски самолети и са добре. Защото комунистите и досега не искат да имаме добри самолети,съботираха всичко само за да даваме пари за съветските щайги....е това е резултата....
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Разпада се БСП.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Що ли дрънкаш глупости ?
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Разпада на държавата еврог.ейски съюз отдавна взема жертви . Ние ще изчезнем като народ ако не излезем от тази държава ЕС .
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
България ще чака тези самолети 500 години. Не се заблуждавайте
4
3
 
11
 
! Отговори
Капитанът преди 5 дни
Не го мислете тоя , заведенията му на южния плаж във Варна, бяха пълни цяло лято . Направи добри обороти, а сега есента след сезона обичайно заведенията му на плажа се запалват от самосебе си ,а той всяка година прибира застраховката миличкия социалист .
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Така е, да. Който изпълнява нарежданията и не му пука че това е безумие в един момент или загива или загива някой друг косвено. Същото се отнася за полицаите които не виждат престъпленията на политиците и чакат заповеди от същите тях. И за корумпираните съдии прокурори и нотариуси.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
и този, който го направи поради личен интерес иска да му подаряваме служебна победа
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Така е...