Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата

Вече съжалявам, че го номинирах за президент, заяви тя
15 сеп 2024 09:58, Александър Попов
252
Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова заяви, че вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент. Според нея се разбива държавността и партийната система и Радев е част от този процес.

"Той е вреден за демократичните устои на държавата", смята тя.

По думите й "вдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво". Но тази енергия след това е била похабена от задкулисие, сглобки и от разговори в манастири.

"Онзи момент беше хубав, беше истински. Народът беше по улиците, но след това задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на Борисов и на трупане на лични богатства и постове", каза тя пред БНТ.

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи. Борислав Гуцанов заяви от трибуната, че "ние много уважаваме ГЕРБ". Прегръдката с ГЕРБ за мен е тежко предателство към членовете и избирателите на БСП, хората с които 8 години водих нечовешки битки срещу модела ГЕРБ. И сега излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов казва и ние можем с БСП. Какво промени ситуацията?", попита Корнелия Нинова.

Допълни, че това е едно от последствията от изключването й и "този заговор си е текъл, докато аз бях председател".

Кой превзе БСП?

"Задкулисието, на хората с много пари. На тези, които искат партията, за да я използват за лична изгода - за постове, за увеличаване на фирмите, на обществените поръчки", заяви Нинова и допълни, че е наложен стил в партията, който за нея е непознат.

"Силов, газене на устав, на закони, мачкане на хора, заплахи, провеждане на някакви форуми без кворум т.е. нов стил на работа и на управление в БСП", категорична е бившият лидер на партията.

Според Нинова партията се е разцепила отгоре до долу и това е най-тежката последица от изключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от Избори 2024
Матева: ЦИК не може да разрешава вътрешнопартийни спорове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев трябва да подаде незабавно оставка ...Проекта " Решетников " за преврат в България не успя и той ще носи наказателна отговорност ,за държавна измяна ..Пеевски скоро ще разкрие много факти ,за това !!
139
3
 
12
 
! Отговори
Така е преди 4 дни
в нормалните държави, военни и полицаи не се избират на държавни длъжности!
138
1
 
3
 
! Отговори
Деди преди 4 дни
Саше, не слагай свои думи в (т.е , не интерпретидай) интервюто на Госпожата относно Президента! Все пак хората гледат TV, а не само четат написаното в медиите-подпоги!
137
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Една детронирана дама, поостаряла ментално и физически, е време да си седне на д- то, и да не се излага повече публично.
136
2
 
9
 
! Отговори
Диана преди 4 дни
А бе вие които лъжете така безогледно за Радев ,не си ли давате сметка,че всички ние сме живи свидетели и с очите си виждаме кой какво прави Вие сте многотъпи парчета бе Смърдитенаканал Аре изчезвайтебоклуци мръсни
135
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Президентството е най - корумпираната Институция в България !!! Огромни пари се доставяха през годините ттамот организирани ятаци ,на екипа на Радев Ако сме нормална държава ,бюджета и персонала трябва ,да се намалят наполовина и да се премахне тази огромна глупос - Вицепрезидент .... Абе тук не е Франция ,от Радев ,не зависи почти нищо ...Такава е Коституцията ..
134
1
 
10
 
! Отговори
Крим е руски преди 4 дни
Какъв да е? Това го казва държавен глава на държава от ЕС и НАТО?
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Корни, айде давай като дпсто, регистрирай се с нещо и участвай на изборите
132
10
 
18
 
! Отговори
нахална е! преди 4 дни
Нинова е нахална, до безобразие! Радев е президент втори мандат. Нинова ли има заслуга за това? Тази нагла жена, няма ли да млъкне най-сетне или чака съпартийците й, да я подгонят с тоягите?!
131
0
 
13
 
! Отговори
ъъъ преди 4 дни
БСП издигна Радев на втори тур го подкрепи ДПС
130
8
 
5
 
! Отговори
Лили преди 4 дни
Еееее и ти да кажеш най- накрая една истина Браво,поздравления!
129
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
За първи път съм съгласен с Нинова. Макар че - колкото и твърдо убеден да съм в нещо, каже ли Нинова същото, започвам да се съмнявам дали все пак не е обратното.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ИЗВИНИ СЕ, БЕ!:))) АМА КЪСНО Е СЕГА!
127
0
 
13
 
! Отговори
Карачанаков преди 4 дни
Що не го извикаш да се разберете като мъже?
126
3
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 4 дни
Другарке,аре в Крушовица,където винаги ти е било мястото!
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нинова, все пак от името на целия български народ искам да ти благодаря, че продължи достойно делото на Станишев да приключиш раковото образувание наречено БСП. Добра работа свърши - да си жива и здрава. Сега корпулентният феномен ще довърши и ДПС-то и българският народ ще поеме глътка свеж въздух. А на Бойко и Кирчо ще им дойде времето, не се притеснявай.
124
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ АДЕКВАТЕН ПОЛИТИК В МОМЕНТА.
123
14
 
12
 
! Отговори
Да ДОПЪЛНЯ 124 преди 4 дни
Президента Радев е единствения Политик в България , днес . Класа е . Другите са Партийци на заплата в Мафията . Трябва да се промени Конституцията и да станем Президентска Държава - така ще се знае КОЙ е Виновен .
122
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев е единствения адекватен политик в момента
121
3
 
10
 
! Отговори
Непозната преди 4 дни
А Корнелия Нинова е полезна за демократичните устои на държавата. На акъла да й се чудиш. Явно всички ни има за глупави.