Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки

Политически спекуланти и "експерти" да не се вживяват като съдии, призова той
Обновена: 16 сеп 2024 11:53 | 16 сеп 2024 11:52, Нели Христова
328
Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки
Снимка: БГНЕС

Искам да призова вас, медиите, да не допускате политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да се изчакат заключенията на експертната комисия, преди да се спекулира.

Това заяви президента Румен Радев пред журналисти след като откри учебната година в 128 СУ "Алберт Айнщайн".

"Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео не може да доведе до реални заключения. Много са факторите, които трябва да се анализират", допълни държавният глава.

На въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, той отговори с думите:

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите".

По думите му много пъти е настоявал за реформи във ВВС по време на съвети по националната сигурност, но там "много се обещава, но бърза се забравя".

"За да има консултативен съвет, трябва да има чуваемост от участниците в този съвет", заяви Радев.

"Аз се радвам, че с президента на РСМ проведохме един много откровен и конструктивен разговор, независимо, че срещата имаше напълно неформален характер. Очаквам този заявен стремеж за откритост и да бъде приет от правителството на РСМ. Това не беше нито държавно, нито работно посещение", коментира президентът казуса с недоволството на РСМ. Той изрази надежда, че президентът на съседката ни ще дойде и на държавно посещение.

"Няма място да спекулираме с някакви провокации. Срещата беше конструктивна, беше добро начало", допълни той.

Радев обясни, че решението за авиошоуто е внесено в МС от МО още през февруари. "Аз съм бил гост, защото получих специална покана от САЩ да изпълня полет на F-16", допълни той.

Кой иска иска оставки на генералите, гневно настоя да знае Радев.

"Когато Пеевски и Плевнелиев дадат толкова за България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес. Когато Пеевски и Плевнелиев  рискуват толкова живота си за България, колкото ген. Петров и ген. Русев,  тогава да им искат оставките", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Общество
За 17 години "Сребърният фонд" събра едва 4 млрд. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
15
 
! Отговори
мнение преди 3 дни
Радев за някои неща е прав, но за други - не, не е. Ще им искат оставките, и още как. Включително и неговата, стига да има защо, разбира се. Какво, да не би големците и управниците в България да са свещени крави, та сакън, да не им искат оставките. Да им ги искат, и толкова. И ако има основание за оставка - да я подават. А за Пеевски - депутат е, избран, има право да ти иска оставката, бе г-н президент. Друг е въпросът как вие управляващите допуснахте "възхода" на това лице. Това е интересното.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нямаше начин и злобната Зоза да не се изходи по въпроса.
17
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Абе важното е че Радев летя на сигурния Ф16, докато пилотите ги карат да летят на съветски корита от отминала епоха
16
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Рундю да плаща самолетя 100 милиона фира :)))
15
9
 
53
 
! Отговори
мак преди 3 дни
Радев винаги говори спокойно, но оная в студиото рече, че е бесен. Значи магнитски може през 5 минути по медиите да го обижда и грачи, да го нарича мистър кеш, Радев пък не може дори да спомене името му, освен може би ако реши да го похвали. Какви медии сте, необективни, давате трибуна само на врагове на Радев, поддръжниците му все едно ги няма.Антирадева кампания за чудо и приказ.
14
8
 
31
 
! Отговори
Точно така преди 3 дни
Г- н Президент. Стига сте си жалили тия смърдящи, слузести секрети!Бой, те от друго не разбират!
13
21
 
10
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПА..!! преди 3 дни
СМЪРТ ЗА ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ...!!......РУСИЯ ЗАПЛАШВА ЧЕ ЩЕ НИ БОМБАРДИРА С БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ, ТУК РУСКИ АГЕНТИ УБИВАТ БГ ПИЛОТИ....
12
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Прав е президента.Щом стане нещо такова,всички започват да се упражняват на негов гръб.А иначе му орязаха правата до минимум.
11
44
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 дни
Рундев, а ти кога си рискува живота за България, а? Шиши поне влезе в бой с руснаците в Дубай и го биха много, чак в Швейцария се лекува. А Рундю цял живот карти, еврофутбол и столово хранене в поделението... Ай сиктир!!!!!
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Как си позволява да нарича въпросите на журналистите "***"? Това е позволено само на бащицата на държавата Борисов и неговия паж-Пеевски(галено наричан Шиши)! Никой няма право да ги нарича с обиди и да ги хока! Това са мисирките на Баце, как може!!!
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо не сложите линк към интервюто? Радев не е бесен. Може би на авторката *** Христова и се иска.
8
11
 
66
 
! Отговори
Респект! преди 3 дни
Абсолютно точен, както винаги!
7
6
 
42
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
"КогатоПеевски и Плевнелиев рискуват толкова живота си за България ..." - мухаха... плевнелиев, мухахаха... комсомолския кадровик във ВМЕЙ София.
6
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Шиши и Румбата - резидент се карат публично през медиите. Цирк дю Копей. Скоро започва и основната програма с клоуните БоБо от трупата в Банкя и КоКо от тази във Варна.
5
36
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 дни
Нари ще прави нова руска партийка. Рундю си направи ПР акция да го видят къв голем пилот е. Ама лети на Ф-16. Пука му на жилетката за несретниците дето не им се отвори катапулта.
4
11
 
22
 
! Отговори
Герен преди 3 дни
ШИШИ НЕ РИСКУВА ТОЙ МЕНТИ ПОДКУПУВА И ЗАПЛАШВА.. НО ИДЕ КОЛЕДА КАКТО КАЗВАТ НЕКОИ. ТАЗИ ИЛИ ДРУГАТА ЩЕ СЕ ОБЛАЖИ НАРОДА. А ТИ ДРАГИ НЕ ГОВОРИ А ДЕЙСТВАЙ. ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ смаляваш ти и юмручето ти. ДЕЛА ТРЕБЕ.
3
6
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 3 дни
защо изобщо се коментират магнитски и другия те не заслужават внимание
2
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Шифьора е виновен не може да кара самолет :)))
1
19
 
68
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Г-н Президент,НЕ обръщайте внимание на парвенютата