Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки

Политически спекуланти и "експерти" да не се вживяват като съдии, призова той
Обновена: 16 сеп 2024 11:53 | 16 сеп 2024 11:52, Нели Христова
328
Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки
Снимка: БГНЕС

Искам да призова вас, медиите, да не допускате политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да се изчакат заключенията на експертната комисия, преди да се спекулира.

Това заяви президента Румен Радев пред журналисти след като откри учебната година в 128 СУ "Алберт Айнщайн".

"Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео не може да доведе до реални заключения. Много са факторите, които трябва да се анализират", допълни държавният глава.

На въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, той отговори с думите:

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите".

По думите му много пъти е настоявал за реформи във ВВС по време на съвети по националната сигурност, но там "много се обещава, но бърза се забравя".

"За да има консултативен съвет, трябва да има чуваемост от участниците в този съвет", заяви Радев.

"Аз се радвам, че с президента на РСМ проведохме един много откровен и конструктивен разговор, независимо, че срещата имаше напълно неформален характер. Очаквам този заявен стремеж за откритост и да бъде приет от правителството на РСМ. Това не беше нито държавно, нито работно посещение", коментира президентът казуса с недоволството на РСМ. Той изрази надежда, че президентът на съседката ни ще дойде и на държавно посещение.

"Няма място да спекулираме с някакви провокации. Срещата беше конструктивна, беше добро начало", допълни той.

Радев обясни, че решението за авиошоуто е внесено в МС от МО още през февруари. "Аз съм бил гост, защото получих специална покана от САЩ да изпълня полет на F-16", допълни той.

Кой иска иска оставки на генералите, гневно настоя да знае Радев.

"Когато Пеевски и Плевнелиев дадат толкова за България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес. Когато Пеевски и Плевнелиев  рискуват толкова живота си за България, колкото ген. Петров и ген. Русев,  тогава да им искат оставките", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Общество
За 17 години "Сребърният фонд" събра едва 4 млрд. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
18
 
13
 
! Отговори
Летец преди 2 дни
Знаете ли , че мистър Кеш е присъствал на тренировката за авиошоуто и лично е наредил да правят тези циркаджийски номера. Когато самолета паднал, мистър Кеш Радев казал : " Я , тея паднаха!" и веднага към другите генерали и военни *** : " Вие тука се оправяйте, а аз тръгвам , че жената има час за фризьор в София." Тая мазна фуражка е безчестен *** !
278
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Шиши почва да ме кефи. Подкара руските ***. Първо срита дъртия *** (аз си сложих звездичките) на Доган . И сега срита резидента. Браво Шиши!
277
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Усещате ли как една човешка трагедия се използва за политически пи ар. И то не от Пеевски!
276
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"политически спекуланти"....... Хахахахах! То по-големи спекуланти от военните в момента има ли? Вдигат им заплатите за да играят по гайдaта на тая шайка приятелчета от ВВС. Отврат! Защо ме карате да гласувам за Шиши! Гнус ме е от вас!
275
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пеевски знае много добре че като той говори против Радев всъщност това добре дошло за Радев.
274
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 246, То защото нашите продажни драскачи са едни журналисти та направо да се пръснеш от кеф. Аиде ходи да ставаш и ти Пазител на Паметника...
273
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Само Пеевски и Плевнелиев ли са критиците? Очаквахме Ген.Атанасов и Акад. Денков.
272
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
243 Какво е завършил Пеевски. Югозападния университет Нефит Рилски, по-точно.
271
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
243 Ноуп! Пеевски е завършил американското училище в София /Панчарево и след това Американския университет в Благоевград.
270
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
262 Ами, точно тома показахме, че сме неадекватни, като пускаме военни пилоти в авиошоу, да правят лупинги на стари самолети, за да излъскат имиджа на русофила Радев.
269
11
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 дни
А ве, Рундю, и Пеевски и Плевнелиев няма начин да не са се качвали в самолет.
268
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
По екраните,затворници.Но, на дали.
267
14
 
5
 
! Отговори
дада преди 3 дни
ей бай *** , ти не си политическа фигура , съобразявай се с господин пеевски
266
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Как се избира точно такава дата за авиошоу,защо?!Много странни съвпадения.Несигурна,неизправна техника и то след съмнителни ремонти,толкова ли мн. летци имаме,че ги жертваме по циркове?Всичката ни такава,куца работа.И мирише на гнило,не се трае.Срам и позор,по-тежки от трагедията,цената на живота на минус,показвана десетки пъти по екраните,и то при положение,че на наша територия няма военни действия.Салто мортале...лупинг мортале и "висок" боен дух.Набуко и Бочели вият на умряло.
265
1
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 3 дни
*** се изживява като лидер на цялата държава - може би има право да се държи така,защото благодарение на него и такива като него обърнаха България на Ko_чи_Ha .
264
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Както обикновено Президента ,коментира нещата съвсем спокойно! Въобще не е бил бесен.... Може ...ама не и в интервютата! Със съвсем приятен тон им обясни на дерибеите в политиката и истинските виновници за нещастната ни армия , че не са на позиция да дават оценки и да искат оставки! И аз искам оставка на Пеевски! Остави държавата ми на мира!!!
263
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев е позор.Оставка и затвор.Затри двама мъже за своето его.
262
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Авиошоу какво и на кого да показваме че то няма нищо за показване Загинаха 2 достойни български мъже и според Радев никой не е виновен Всичко е законно това го слушам от 30 години насам и виждам как определени хора стават все побогати и по богати
261
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев, вие сте един елементарен позьор.Егоизма ви взе тези жертеи.Превърнахте авиацията ни в циркове.Като ви е летяло да сте останали да летите, а не да произвеждате само шарлатани.
260
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И какво са дали Генералите Другаря Петров и Другаря Русев на България? Защо самальотчика си изпуска нервите? *** въпроси?! Не тъй Тавариш! Това не е Русия за да пратиш тея неприятни *** в Каторгата. Тея ВВС не са на тези "дето са се качвали в кабината" а на България. И медийте имат право на отговори!