Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки

Политически спекуланти и "експерти" да не се вживяват като съдии, призова той
Обновена: 16 сеп 2024 11:53 | 16 сеп 2024 11:52, Нели Христова
328
Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки
Снимка: БГНЕС

Искам да призова вас, медиите, да не допускате политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да се изчакат заключенията на експертната комисия, преди да се спекулира.

Това заяви президента Румен Радев пред журналисти след като откри учебната година в 128 СУ "Алберт Айнщайн".

"Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео не може да доведе до реални заключения. Много са факторите, които трябва да се анализират", допълни държавният глава.

На въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, той отговори с думите:

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите".

По думите му много пъти е настоявал за реформи във ВВС по време на съвети по националната сигурност, но там "много се обещава, но бърза се забравя".

"За да има консултативен съвет, трябва да има чуваемост от участниците в този съвет", заяви Радев.

"Аз се радвам, че с президента на РСМ проведохме един много откровен и конструктивен разговор, независимо, че срещата имаше напълно неформален характер. Очаквам този заявен стремеж за откритост и да бъде приет от правителството на РСМ. Това не беше нито държавно, нито работно посещение", коментира президентът казуса с недоволството на РСМ. Той изрази надежда, че президентът на съседката ни ще дойде и на държавно посещение.

"Няма място да спекулираме с някакви провокации. Срещата беше конструктивна, беше добро начало", допълни той.

Радев обясни, че решението за авиошоуто е внесено в МС от МО още през февруари. "Аз съм бил гост, защото получих специална покана от САЩ да изпълня полет на F-16", допълни той.

Кой иска иска оставки на генералите, гневно настоя да знае Радев.

"Когато Пеевски и Плевнелиев дадат толкова за България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес. Когато Пеевски и Плевнелиев  рискуват толкова живота си за България, колкото ген. Петров и ген. Русев,  тогава да им искат оставките", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Общество
За 17 години "Сребърният фонд" събра едва 4 млрд. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
5
 
14
 
! Отговори
Прав е Президентът преди 3 дни
Тези злобари, които постоянно клюкарстват, никога не а си жертвали живота си. Бил съм в такова състояние, където една погрешна стъпка и са ми треперили мартинките, но съм изпълнявал дълга си, затова, че съм Българин. Е останах жив и здрав.Лошото е, че Тодор Живковите сатрапи не го прознаха и дори ме обявиха за враг. Времето показа, кой е врагът. Предадоха Партията си, предадоха държавата ни. Те от русофили станаха атлантици. Вероятно и децата им са като тях.
238
13
 
13
 
! Отговори
еййй преди 3 дни
къде точно тоя зелен чорап си рискува живота. Като играеше белот на сянка на Графа ли? Айде все едно другите не помнят какво рядко л...но беше като беше директор там
237
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дебелеевски е ужасен, но в момента изглежда най-адекватния политик. Пак изглежда, не че е. Но пРезидента изобщо не знае какво прави.
236
2
 
14
 
! Отговори
селянин преди 3 дни
Много грозно си примълча този през 2021 и досега, имате ли смелост да кажете какво точно (но наистина) доведе до смъртта на Терзиев?
235
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев 3 човешки живота под това ръководство Радев кой е отговорен според теб никой ВАШИЯТ луксозен живот е най важният Жалко за хората Държавата е нямаааааа заминала е
234
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пеевски е абсолютно прав в случая. Мен не ме интересува иначе какъв човек е. В случая е прав.
233
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И за кво е бесен? Не беше той шеф на военно въздушните? Да беше оправил положението. Щом не го е оправил по негово време, да беше отишъл да стане дюнерджия вместо генерал. За какво са ми такива хора? Само да трупат титли за себе си ли?
232
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В свят пълен с "Радевци", предпочитам да съм със Зеленски.
231
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пълен резил. Мен ме е срам, че такъв ми е президент. Гордея се, че не съм гласувал за него.
230
11
 
17
 
! Отговори
Георгиев преди 3 дни
Този кремълски льотчик пък кога си е рискувал живота за България? Цял живот е летял по учебни и мирновременни полети. Ако трябва да излети и да пусне бомба върху господарите си от Кремъл, ще избяга барабар с Миг-а да им козирува.Нагъл мурзилник и родоотстъпник!Най-рисковото изпълнение по време на служебните му задължения е било да назначи любовницата си на заплата във ВВС.
229
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
За последното е прав. Тия двамата като какви искат оставки? Да бяха си мълчали по-добре, сега който ги срещне, да ги заплюе. Гнусни са.
228
6
 
12
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 дни
Сега то щом е тъй и ти рискува живота си на лоста с коремното което значи че не можем да ти искаме оставката.
227
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев е получил покана от американски натовски генерал, т.е империалист.Като генерал путинист Радев трябваше гордо да откаже.Ама не,засили се веднага да прави коремното в F 15...
226
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пеевски и Плевнелиев незнам какво са дали,но благодарение на твоят юмрук дадохме много пари,много и продължаваме да даваме точно заради теб ,ти ни докара в избори след избори и това е факт!И нашите деца и внуци ще плащат тази твоя грешка и ти го знаеш
225
8
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 дни
Ся Шиши ако е пич ще подшушне на Главчев и ще ги смени всички рундювци във ВВС. :))))))))))))))))))))))))))
224
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 215- Поканата е КЪМ Радев от ген. Кларк! Защо не обвините американеца? Заради него е била цялата дандания! Нали те са ни господарите? Или срещу ръжена не ритате,а? Стра,х,ливци! Чуждопоклонници!
223
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мачкай, Румбааа!
222
20
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 дни
Шиши ме кефи. Накара резидента да си изпусне нервите
221
6
 
17
 
! Отговори
Пипо преди 3 дни
До Анонимен 210 Много добре си и им го е казал. Поне да бяха изчакали някакви резултати от разследването преди да почна да мучат. То кой искаш за президен, цар Тиква? Или Шишко?...
220
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
г-н Радев ,защо не направите партия ? Целия Български Народ ще гласува за Вас ! - не се търпи вече тая наглост ,безпардонност , Алчност безгранична ! Само Вие можете да спасите България в този тежък период.