Борисов доволен от ресора на Захариева: Там е най-мощната програма на ЕС

Голяма, голяма благодарност на Урсула фон дер Лайен, заяви той
17 сеп 2024 15:15, Нели Христова
118
Борисов доволен от ресора на Захариева: Там е най-мощната програма на ЕС
Снимка: БГНЕС

В този ресор са най-мощните програма и прилича на България. Там е най-мощната програма на ЕС - програма "Хоризонт" и благодаря на Урсула фон дер Лайен. Така Бойко Борисов реагира на новината, че шефката на ЕК вече е разпределила ресорите за еврокомисари, а българската номинация, Екатерина Захариева от ГЕРБ получава ресор "Стартъпи, изследвания и иновации.

"Голяма, голяма благодарност. При една добра работа с редовни правителства България може да направи много. Суперкомпютърът е в България, имаме огромна IT общност, това, което направихме в институциите и образованието е нещо огромно", доволен е лидерът на ГЕРБ.

След това Борисов остави заместника си Томислав Дончев да говори, тъй като е "чел подробно доклада на Марио Драги".

Дончев посочи, че програмата "Хоризонт" е за почти 100 млрд., което е индикатор колко сериозен е ресорът. Докладът на Драги пък бил "най-сериозния и обективен документ, излязъл от европейските институции в последното десетилетие".

"С много откровено сурово дефиниране на ситуацията, в която се намираме - 3-4 пъти разлика в цената на енергийните ресурси между Европа и САЩ, близо 4 пъти в цената на газа. И пакетът препоръки да инвестираме повече в индустрия, нещо което е моя теза от години", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Борисов честити и празника на София, защото "все пак съм бил кмет 2 пъти на този град". Да честитя и подаръкът, който ГЕРБ направихме на общините. Крайните квартали като "Люлин" и "Владиславово" във Варна вместо 80 лв. такса смет на семейство щеше да е 500 лв.", направи той препратка към приетият преди малко от мнозинството законопроект за данъците и таксите в местната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Политика
Минало, виновни, сглобки - пак едно и също преди вота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
8
 
! Отговори
Te преди 3 дни
ТИ МУТРО ОДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ МАХНЕШ ОТ ХОРИЗОНТА .СЕГА ТРЯБВАШЕ ЗАХАРИЕВА ДА Е ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Преди смъртта си султан Сюлейман повикал началника на армията и му казал трите си желания: 1) Той завещава, ковчегът му да бъде носен от най-добрите лекари на Османската империя по това време. 2) Второто му желание било по целия път, по който носят ковчега му, да се разпръсват златни монети и скъпоценни камъни. 3) Той завещава през това време ръцете му да се показват навън и всички да ги виждат.
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Постна пица,подигравка е постът на очилатата герберка в ЕК,това констатират специалисти във връзка с късметите които раздава в Брюксел,есесовката Лайен. Боко отново е изпързален, но не си признава.Пада авторитета на милиционерската партия,като въздуха в свински мехур.
58
20
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Колкото и да плюете по ГЕРБ, в годините членовете и доказаха, че са най-подготвените и колкото и нови партии да се пръкват е видно, че новите завличат България към дъното.
57
3
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 дни
На България най-би и отивало да ни направят собствен ресор: Чекмеджета.
56
3
 
18
 
! Отговори
Мебелиста преди 3 дни
Баце днес си поръча ново шкафче.
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЖИВА ПОДИГРАВКА!!!ЮРИСТКА,ЗАВЪРШИЛА В ПЛОВДИВ, А ПРЕДИ ТОВА НЕМСКАТА В ПАЗАРДЖИК!!!НО НЕ БИЛИ КОМПЮТРИ,А КОМПОТИ!
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Били сме закъсняли, имали сме слаб кандидат. нищо нямало да ни дадът... Който е слушал доклада на Драги, това ще бъде една от най-важните сфери за ЕС.
53
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 дни
Виждам,че тук много хвалят Китай! Искам да им кажа,че когато Китай направи кухненски нож на нивото на японските аз ще ида пеша до Луната!Писнало ми е от Китайски некачствени стоки!Преди да говорите колко електромобили са произвели вижте колко гният нови в самият Китай защото не са продадени на никого!Има много клипове за това в YUYTUBE!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
LOL
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А народът пак си трае, Дъвчи трици и не лае. Скоро той не ще да стане, Оръжие да хване. Зън, зън, зън, зън, Доене и стригане.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А Веждичката с култура, Лочи уйски, пуши пура. А до него Москов седнал, На бело той наблегнал. Зън, зън, зън, зън, Къркадели, наркомани!
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
какви иновации бре? Най-голямата "иновация" на ЕС бяха капачките на бутилките за тази година, дето ми се завират в носа като пия вода. Хората правят роботи, летят в космоса, изобретяват. А ние - капачки? Ако ни бяха толкова "мощни" иновациите - китай да ги е копирал веднага!
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Преди 3 години копейките плашеха, че зимата ще измръзнем без руска газ, но ето че вече две години не измръзнахма и тази зима пак няма да измръзнем.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бойко ни е Дядо Мраза, Сбръчка вежди и ни каза: "Таз година за подарък, Вдигам акциз и слагам данък!" Зън, зън, зън, зън, И въздухът е данък.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Западните държави са купили от Русия нефтопродукти за 2 млрд. долара за 2024. С газта ситуацията е същата - закупили са повече газ от Русия отколкото от САЩ. Тези пари влизат в руския бюджет и от там директно се вливат за финансиране на СВО.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вънка гейПарад се вихри. Роско най-отпред се кипри. А в учебната програма, Вазов веч го няма. Зън, зън, зън, зън, ПростотияЕголяма!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
BYD вече надминаха Тесла по продажби. През 2023 г. BYD продаде рекордните 3,02 милиона автомобила по света, включително хибриди, което е с 62% повече от 2022 г. За сравнение: данните на Фауве са 1,02 милиона електрически превозни средства и хибриди. Тесла, която произвежда само изцяло електрически автомобили, е продала 1,8 милиона.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Кола с винетка в трап попадна, Дупка - магистрална, хладна. Лилето обясни ни от екрана, Дупката е по европрограма. Зън, зън, зън, зън, По европрограма!
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В Германия обсъждат новата гордост на немско-китайската автомобилна индустрия Denza Z9 GT. Новият електрически съвместен модел на Mercedes и BYD със скорост на ускорение до 100 км/ч за 2 секунди привлече вниманието на немските автомобилни ентусиасти поради разликата в цената - в Китай колата струва два пъти по-евтино, отколкото в Германия (4,3 милиона рубли срещу 9,3 милиона рубли).