Борисов доволен от ресора на Захариева: Там е най-мощната програма на ЕС

Голяма, голяма благодарност на Урсула фон дер Лайен, заяви той
17 сеп 2024 15:15, Нели Христова
118
Борисов доволен от ресора на Захариева: Там е най-мощната програма на ЕС
Снимка: БГНЕС

В този ресор са най-мощните програма и прилича на България. Там е най-мощната програма на ЕС - програма "Хоризонт" и благодаря на Урсула фон дер Лайен. Така Бойко Борисов реагира на новината, че шефката на ЕК вече е разпределила ресорите за еврокомисари, а българската номинация, Екатерина Захариева от ГЕРБ получава ресор "Стартъпи, изследвания и иновации.

"Голяма, голяма благодарност. При една добра работа с редовни правителства България може да направи много. Суперкомпютърът е в България, имаме огромна IT общност, това, което направихме в институциите и образованието е нещо огромно", доволен е лидерът на ГЕРБ.

След това Борисов остави заместника си Томислав Дончев да говори, тъй като е "чел подробно доклада на Марио Драги".

Дончев посочи, че програмата "Хоризонт" е за почти 100 млрд., което е индикатор колко сериозен е ресорът. Докладът на Драги пък бил "най-сериозния и обективен документ, излязъл от европейските институции в последното десетилетие".

"С много откровено сурово дефиниране на ситуацията, в която се намираме - 3-4 пъти разлика в цената на енергийните ресурси между Европа и САЩ, близо 4 пъти в цената на газа. И пакетът препоръки да инвестираме повече в индустрия, нещо което е моя теза от години", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Борисов честити и празника на София, защото "все пак съм бил кмет 2 пъти на този град". Да честитя и подаръкът, който ГЕРБ направихме на общините. Крайните квартали като "Люлин" и "Владиславово" във Варна вместо 80 лв. такса смет на семейство щеше да е 500 лв.", направи той препратка към приетият преди малко от мнозинството законопроект за данъците и таксите в местната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Политика
Минало, виновни, сглобки - пак едно и също преди вота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
18
 
! Отговори
777 преди 2 дни
Нашата калинка е много компетентна по въпросите на стартапите, иновациите и прочее. Специалист та дрънка. За нашите е важно колко могат да откраднат от еврофондовете, нали Буци!
40
0
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 2 дни
1. Г-н Бойко някога ти беше в силовите среди2. Какво би посъветвал подобни типове ако някой ги вербува против мен тук. Да приемат или да откажат офертата?
39
5
 
2
 
! Отговори
Деругатор преди 2 дни
С неруски петрол, нафтата падна под 2,40!
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ненчев самолетче "ново" купи, За два дена то се счупи. Оказа се че аероплана, по - стар бил от Балкана. Зън, зън, зън, зън, Далавера е голяма!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Извън супермаркета, също!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бойко заеми пак хваща, нали народа ще ги плаща. Горанов вила построи си, С нашите мангизи. Зън, зън, зън, зън, С нашите мангизи!
35
2
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 2 дни
Истинска икономика имал само Китай?Е да ама всички гледаме когато купуваме стоката да не е китайска! Ще ви дам пример. Имах китайски климатик Haier . Работи 3 години и му изгоря IPM модула. Отидох във фирмата вносител и купих друг,смених го.Работеше шантаво и най накрая го изхвърлих. Купих си друг и веднага през зимата сметките ми за отопление намаляха с 60 лева!За годините през които съм го използвал понеже е бил неикономичен и ме е затрил с около 6000 лева! Китай произвежда само ***!
34
2
 
1
 
! Отговори
Аслъ, че програмата преди 2 дни
на "Хоризонт" е най-мощната... ако говорим за радиото де. Тоя ЕС нема хоризонт брате. Македонците може да ни благодарят някой ден, че не сме ги пуснали :D
33
0
 
8
 
! Отговори
Весо преди 2 дни
Най-мощната програма Буда,пак и отново е в Румъния!Отново не си в час,ама то няма и да ти трябва вече!
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Европа няма никаква икономика вече. Всичко е фалира. Сега ЕЦБ печата евро и раздава на калпак с одобрението на Брюксел." - ЕС още има силна икономика, сривът едва сега започва, но по-лошото е, че това не е някаква временна криза, ами просто вече няма условия да се развива по този модел, или по какъвто и да е модел без суровините и енергиите от Русия. След победата на Русия в Украйна ЕС ще агонизира още няколко години и накрая ще се разпадне и ще се превърне в нещо като Южна Америка.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ГЕРБери с пари се гушат, нагло пурите си пушат. Две старици днес умрели, Гладни, вкочанени. Зън, зън, зън, зън, Клети пенсионери!
30
7
 
3
 
! Отговори
ЕВРОПА ВЯРВА НА ГЕРБ преди 2 дни
ВЯРВА САМО НА ГЕРБ, СДС И НА БОЙКО БОРИСОВ........ЕВРОПА ЩРИ ПАРИ НЯМА ДА ВИДИМ СКОРО, ДОКАТО ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ ПЛЮЯТ СРЕЩУ БОРИСОВ И ГЕРБ....
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"най-мощната програма" поверена на член от най-корумпираната партия, бравус
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пууутин! Памагиии!
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В руски супермаркет свят ще ви се завие от такова изобилие и разнообразие. Всичките руски, местно производство. Без субсидии, на пазарен принцип. А какви български продукти има в българските супермаркети? А при комунизма малка България снабдяваше цяла Русия с някои продукти. И получаваше за това това нефт, нефт за лютеница, а не за долари. Почти всяко руско семейство ежедневно имаше на масата българска лютеница. А днес България умира от глад ако ЕС спре кльопачката! Затова слушайте Урсула и Брюксел, чинно изпълнявайте евродирективите, защото иначе лошо, ама много лошо...!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В София търчат нелегалчета игриви, През граничните ни ниви. Сто хиляди талибани, Тука са от лани. Зън, зън, зън, зън ...Много талибани!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 16 освен,че е "мощен политик"и е полиглот,владее 5 езика,като майчин език .
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЕС ще изкара ли още 4 години?
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
През унилите градчета, Дрънкат медени звънчета, НСО кола премина, Държавата загина! Зън, зън, зън, зън, Държавата загина!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Какви иновации в България като тука няма не се произвеждат елементарни неща. Няма вече кой да направи едни обувки като хората. Примерно. Да не говорим за техника, автомобили и електроника. Та ние вече дори и храни не произвеждаме. Какви иновации. В топ 10 на най големите фирми в страната само минни и електрически компании. Копаят метални руди и горива и електрическа енергия. От това са основните приходи в бюджета. Както разбира българина от иновации? То няма нито едно голямо производство.