Законът за чуждестранните агенти няма да вкарва в затвора

В България работят много външни служби
17 сеп 2024 11:20, Гергана Попова
44
Законът за чуждестранните агенти няма да вкарва в затвора
Снимка: БГНЕС

Законът за чуждестранните агенти няма да вкара някого в затвора, просто искаме да осветлим кой откъде и как се финансира. Това заяви за БНТ депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев.

Още по темата

"Този законопроект стимулира да спре външни организации да се мешат в работата на България. В България работят много външни служби и има изключително високо влияние на чужди организации, които се финансират отвън - няма значение дали от Русия, или Америка. Всеки, който получава такова финансиране, ще бъде обявен на един сайт. Същото е като темата за педофилите - да има публичен списък на осъдените за педофилия. Не трябва да се регистрираш като чужд агент, ако получаваш пенсия от друга държава или награда от международно състезание. Това е просто един регистър, в който ще знаем кой откъде е финансиран - включително аз, или Костадин Костадинов, или вие - няма разлика. Това е начин да проверим и дали спекулациите по наш адрес са верни. Това означава ние сами да си отрежем клона, на който седим", каза още Славчев.

Славчев коментира и проблема с вендинг машините за лекарства - смята, че това е само "закърпване" на положението, но е необходимо за хората:

"Тези автомати, от които ще може да си купите лекарства, които не са с рецепта, са едно междинно състояние на системата. Факт е, че няма аптеки в населените места, което е най-големият проблем. Трябва да помислим за хората".

По думите на Славчев, тяхната задача е да спечелят гласовете на хората.

"Предлагаме разумни решения и сме стабилни на фона на всичко останало в парламента. Факт е, че ние се покачваме. Хората трябва да гласуват, защото апатията в обществото е причината да ходим 6 пъти на избори."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от София
Терзиев с извинение за заповедта в края на деня - "Неучебен, но присъствен"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
17
 
! Отговори
Този закон е от САЩ преди 2 дни
ФАРА- Форин ейджънт Реджистрейшън акт!Съществева в САЩ от 1938!Такъв закон има и във Франция и Израел например.Не разбирам защо го наричат руски???
20
14
 
8
 
! Отговори
123 преди 2 дни
Вчера по БНТ имаше сравнение между текстовете в руския,американския и българския закон.Българския няма нищо общо с американския и е почти едно към едно като руския. Копейкин много тънко се възползва от незаинтересоваността на много хора и пробутва закон,който ще преследва деца със стипендии от чужди университети, болници получаващи дарение от чужди държави и тн.А на тия от възраждане(Волгин с грант от Фондация"Отворено общество"и самия Копейкин), не им пука щото електората им е планктон.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Що решихте, че това е инициатива против САЩ и в полза на Русия? САЩ дадоха пример на света като през 2016 възстановиха законът FARA от 1938-*** и вкараха в такъв списък всеки чужденец или гражданин, работещ за чужденци, който се не съгласява с правителството им. Значи и ние може да постъпим като Грузия по техен пример. Отделно, ако главно Русия е с платени агенти в България, значи такъв списък само може да помогне на САЩ-ЕС-НАТО.
18
0
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 2 дни
И като ги изловят че са финансирани и не са се регистрирали ще са в нарушение в закона и могат да ги затворят - сега могат да се финансират и без скрити и никой не може да им направи нищо.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Много нпо и медия писна от един *** регистър - всичко като ви е точно какво ви притеснява народа да научи откъде идват парите? Кой има интерес да си крие финансирането?
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Проблема е че руснаците никога не финансират прокситата си легално, а винаги тайно, както финансират и българските копейки, а преди това и Волен,които си правят конгресите в Масква.Лошото е че и българските служби са платено подразделение на ФСБ и не ловят руските нелегални финансови потоци. Така че този закон е насочен единствено и само срещу ЕС и САЩ които декларират парите явно.
15
1
 
11
 
! Отговори
Мозо преди 2 дни
Да внесат закон за турските агенти. Да цъфнат всички пп дб,дпс, Доган ,бсп..
14
9
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
Да внесат закон за руските агенти. Да цъфнат всички БСП-та, Копейки, ИТН, Доган......
13
5
 
9
 
! Отговори
Мозо преди 2 дни
И без закон е ясно, че кирччу тъnyто е турски дупедавец.
12
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
И без закон е ясно, че Костадин Копейката е руски дупедавец.
11
3
 
4
 
! Отговори
Говорит Москва! преди 2 дни
Те и в россията не ги арестуват по този закон. По него само ги набелязват...
10
5
 
2
 
! Отговори
Умна копейка преди 2 дни
cеляндур!
9
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 дни
А затвора, те влизат в ЕП, НС, БНР, БНР.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 2 дни
Ама как те слуша
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Копейка---Ами нормално само държавите които цитираш не са колонии на САЩ.
6
1
 
9
 
! Отговори
Браво преди 2 дни
Накарайте телевизиите също да обявят от къде са парите им. Този сайт също. Не да ми говорят че имало емисия Новини а всъщност емисията е мижи да те лажем
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Защо трябва държавата да ви го прави този списък?! Направете си едно НПО и си го направете вие- много по- авторитетно ще бъде и после направете това НПО европейско, обяснете го с европейските ценности и даже и пари от Брюксел ще ви дадат! Защо все държавата да ви върши работата и да ревете?!
4
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 дни
Не6инарните от пп дб си признаха че са чуждестранни агенти!!!
3
7
 
3
 
! Отговори
Копейка преди 2 дни
В еропейски страни друг такъв закон може да има само в Унгария и Сърбия.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този преди години беше при Бареков, сега станал изрожденец?!!! Тотална нищета!