Проф. Чуков за казуса с педжърите: Това е злосторене от страна на унгарците

Намесването на България в казуса е много силен удар да влизането ни в Шенген
22 сеп 2024 19:00, Нели Христова
39
Проф. Чуков за казуса с педжърите: Това е злосторене от страна на унгарците
Снимка: БГНЕС

Шпионска сага, в която всяко звено има своята функция. Това каза в ефира на bTV арабистът проф.Владимир Чуков по повод лансираната от унгарски медии версия за българска следа в случая с взривените пейджъри на "Хизбула" в Ливан.

В самото начало се знаеше, че Иран има участие в покупката. Шокира ме, че бившият президент Ибрахим Раиси е имал такъв пейджър, добави проф. Чуков.

Фирмата, която е регистрирана в София от норвежкия гражданин, е подхвърлена от унгарците. Това е подхвърляне от типа "високия рус мъж с черната обувка". Това е злосторене от страна на унгарците. Вчера ясно се разбра, че България не ги е произвела, подчерта арабистът.

Разбра се още, че няма доказателства, че тази фирма фантом е предала парите точно на унгарската фирма. Има фирми и от други страни, които могат да ги предадат. В тази унгарска фирма е ключът. Никой не казва къде отиват паричните потоци, дали не отиват в унгарската фирма. Собственик на тази фирма е сицилианка с много интересен житейски път и с близкоизточен профил. Това е фирма кукичка. Изградени са взаимовръзки на доверие с хора, които имат интерес от нейната дейност, само че тези хора не са знаели за страничните дейности на тази жена. Впоследствие тази жена изчезва и се тръгва по българската писта. Доказа се, че България няма никакво отношение към казуса, макар че още има някои неизяснени въпроси, посочи проф. Владимир Чуков.


По думите му намесването на България в казуса е много силен удар срещу пълноправното ни членство в Шенген и влизането ни в еврозоната.

Според международния анализатор големият спор във войната в Близкия Изток е съдбата на Северен Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Политика
Йончева: Сънародниците ни на "Галакси лийдър" си мислеха, че сме ги изоставили
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
За всички войни в света са виновни краварите. Те спряга конфликти по цял свят, а пазят техния континент, но рано или късно всеки получава справедливост.
34
0
 
1
 
! Отговори
Виновни са българите преди 5 дни
Този лъже, като за самолета .
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Още един карикатурен "професор" се изака по темата
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Израел троши Катюшите на Хизбула, като орехи!
31
1
 
1
 
! Отговори
опетков преди 6 дни
До А трябва Пак не си разбрал. Бягат не заради евреите, а заради потенциални връзки с терористите и Иран. Всички се плашат, че ще бъдат баннати от американците.
30
2
 
3
 
! Отговори
До Шаши преди 6 дни
Пробвай го в микровълновата!
29
2
 
0
 
! Отговори
Моше преди 6 дни
Имаш право да питаш!
28
3
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 6 дни
Само да питам. Има ли гаранция, че в моя тел. няма взрив? А във вашия? Израелска работа, ама шантава.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Има много следи, които водят до никъде! Замесиха Тайван, Унгария, Китай, Япония, Норвегия, България! Е гати пейджерите!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не знаем дали е злосторене. По-скоро обратното
25
4
 
4
 
! Отговори
Войводата преди 6 дни
1. Полу евреите смятат че те може да колят и бесят палестинци а ние всички ще ги подкрепяме2. Един път питах 1 полу евреин защо трябва да ги подкрепяме и той заради Библията 3. Аз смятам че тези миксове нямат нищо общо с Евреите от Библията
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Чукча
23
3
 
5
 
! Отговори
А трябва преди 6 дни
Било легитимно военно действие от Израел пък... , пък всички бягат като дявол от тамян дори и за косвена съпричастност! А трябва да бягат от всякакви джаджи до които евреин реално, предполагаемо или косвено се е докоснал.
22
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 6 дни
Отново неграмотност по правопис в заглавието.Явно в този сайт работят само хора с килийно образование.Ежедневно се бълват статии с правописни и пунктуационни грешки!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Hanълнo npaв e npoфecop Чykoв! Toвa бe npegнaмepeнo u злoyмuшлeнo geянue oт cтpaнa нa yнrapцuтe...
20
5
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 6 дни
1. Все едно някой да се нарича хомо сапиенс защото 7% от гена му е на хомо сапиенс2. Или пък австралопитек 3. Веднага се оплачете но мосад в централното и ще ми е интересно какво ще направят4. Льольовци
19
6
 
3
 
! Отговори
мак преди 6 дни
И тоз грачи срещу Унгария както целия ес, а на Унгария не й дреме за това, дали България е в шенген или еврозона. Но ес и подобни пара-зитни структури все недолюбват Унгария, защото често не се съгласява с началниците и си гледа интереса. А по-лесно е да риташ по малка страна, отколкото да се репчиш на ес и той да ти спре кинти..
18
3
 
3
 
! Отговори
Па съм я бе преди 6 дни
Бегай бързо при брат си,да стиковате мненията
17
2
 
7
 
! Отговори
Оня преди 6 дни
Унгарските медии плюят по България.Медиите в Македония захранвани с унгарски пари водят антибългарска кампания.Наши политици се снимат с Орбан,а други се скъсват да го хвалят .Слепи ли сме?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ние сме просто едно от многото звена , през които е минала по документи сделката. Ако производството е организирано от разузнавателна служба, следва сделката да е преминала през 6-7 фирми, а крайният монтаж на пейджърите да е направен от специализирана, фирма на база комплектация на възли от поне 5-6 доставчика.....Едно от тези възли вероятно е модифициран за целта