Главчев свиква среща заради обстановката в Ливан

Ще бъдат обсъдени мерките за безопазност на сънародниците ни
29 сеп 2024 11:08, Инна Ангелова
13
Главчев свиква среща заради обстановката в Ливан
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев свиква днес среща в Министерския съвет относно мерките на българската държава за безопасното извеждане на сънародниците ни от Ливан.

От Министерски съвет съобщават, че участие в срещата ще вземат представители на министерството на външните работи, министерството на транспорта и съобщенията, на секретариата на Съвета по сигурността и службите.

По указания на премиера в МВнР беше създадена работна група, в която са включени и представители други институции, чиято основна задача е да координира и предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан. Указанията на премиера са пълна мобилизация на държавата в интерес запазването на живота и здравето на българските граждани.

Посолството на България в Бейрут и чрез дирекция “Ситуационен център“, е в постоянен контакт с всички българските граждани и членовете на техните семейства, които са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България. Работната група чрез посолствата в Бейрут, Тел Авив и други дипломатически мисии в региона ще окажат необходимото съдействие за сигурната евакуация на българските граждани.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: МСЛиванМВнРГлавчев
Още от Общество
Вицепрезидентът: Не пипайте историята, свята е
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Главиндер преди 45 минути
Много искам да знам, колко от евреите, които Мара Габриел ги посрещаше като мъченици на летището, колко от тях останаха? А ако има такива с какво се занимават, или и на тях като на укрите насила си ги отглеждаме?
10
0
 
4
 
! Отговори
Главун преди 51 минути
Не знае, че свиква съвет! Пак ли организираме безплатни екскурзии от Ливан? Главчев, няма обявени военни действия! Какви помощи? При това колко са българите в Ливан? Те не искат да се връщат! Хващай войнишката мешка и с министъра на армията без военни- прав ви път!
9
0
 
3
 
! Отговори
00-11 преди 58 минути
И кво праят нашту сънародник у Ливан??? Ами неутешителното извод е, че: Дори у бедното Ливан условията за живот по-добро от Бг или как???
8
0
 
2
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 час
Ква среща ве, че си бришат сополите с кърпички и че играт джобен билярд
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Нашите приятели от Израел, които поддържаме в борбата с терористите т Хизбула и Хамас, убиват само лидери, а нашите граждани не са жив щит на Хизбула. Те няма да пострадат от бомбардировките. Главчев не вярва на нашите приятели от Израел, което е срамно и русофилско и антиатлантическо.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Този наред ли е? То обстановката у нас плачевна, той свиква среща за Ливан. Е, и? Какво да повлияем ние с гайдите?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоя Главчев действително е 1/3 глава! За жалост празна
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Товариш Главчев,и ,а там ли ще пращаме бетеери.
3
2
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 часа
Тия юдеи ще изтребят и нашите граждани - дано няма пострадали бьлгари, докато ги евакуират от ливан
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На ливанците с българско гражданство ли ? Да не сте им продавали толкова много паспорти.
1
3
 
5
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 часа
И к'во ни интересува Ливан?!