Работата може да бъде любов от пръв поглед

25 мар 2024 15:33, Александър Попов
Работата може да бъде любов от пръв поглед
Емилия Гаврилова и Радостина Соколова (на втората снимка)

От шлосер до служител в отдел Административни услуги и от опаковане на бонбони до работа с ключови клиенти – вдъхновяващите истории на две дами, част от екипа на Нестле България

Вдъхновени от женския март месец сме поканили две прекрасни дами, които дълги години са важна част от екипа на Нестле България. Те ще ни споделят за пътя, който е трябвало да изминат и как работата им в голяма корпорация се е преплела с нишката на личното им израстване.

Емилия Гаврилова и Радостина Соколова ще ни разкажат малко повече за себе си и ще разкрият любопитни факти за това какво е да работиш за корпорация като Нестле, за опита, който са натрупали, за хората, които са ги подкрепили и за приятелствата, които са създали през годините.

Емилия, Радостина, радваме се, че имаме възможност да говорим с вас и да разберем интересните ви истории. Бихте ли се представили накратко?

Емилия: Здравейте, благодаря за поканата. Казвам се Емилия Гаврилова и с голяма гордост мога да споделя, че работя в Нестле вече доста години. Извървях дълъг път, минах през различни позиции и в момента съм специалист в отдел „Административни услуги“. Гордея се с изминатия път и постигнатите успехи в кариерата ми в Нестле България. А в личния си живот, мога да се похваля с това, че съм горда майка на двама прекрасни сина и баба на четири внучета.

Радостина:
Добър ден и благодаря за хубавата покана. Казвам се Радостина Соколова и съм част от екипа на Нестле България вече цели 33 години. Започнах работа като опаковах бонбони във фабриката, а днес съм на позицията специалист „Продажби ключови клиенти“, която за мен е истинско удоволствие и голямо предизвикателство. Радвам да споделя и че съм майка на четири деца, което ме кара да се чувствам много горда и обичана.

Хората често сменят работното си място, тъй като смятат, че там някъде има нещо много по-добро за тях. През всички тези години в екипа на Нестле България, как успяхте да останете мотивирани, запалени и лоялни към работата си? Каква е тайната на вашия успех?

Емилия: Нестле България е компания, която има високи изисквания към своите служители, но и дава много в замяна – като сигурност, цялостен климат да покажеш целия си работен и професионален потенциал и възможност за развитие. През всички тези години най-много са ме мотивирали и зареждали колегите. Работата ме срещна с много и различни хора, някои от тях са ми близки и до ден днешен. Срещна ме и с големи професионалисти, с които работих и от които се учих. Но за мен е най-важно, че тук създадох много истински приятелства. Опитът, който съм натрупала и всички прекрасни хора, с които съм се запознала през тези години, остават в мен завинаги и това ме задържа във фирмата толкова време.

Радостина: Ако мога да сравня работата ми с Нестле с усещане, бих казала, че е като любов от пръв поглед. Аз пораснах в тук и преминах през много различни житейски и професионални етапи, като винаги съм се гордяла да работя за толкова голяма компания като Нестле. Срещнах много интересни и важни за мен хора, но най-важно за мен винаги е била възможността, която ми е предоставяна през всички тези години – да се уча и развивам. А като майка, за мен е много ценно, че компанията винаги ми е давала усещането за спокойствие и сигурност.

Споделихте с нас, че любовта към работата, хората и възможността за развитие са нещата, които са ви задържали толкова години в Нестле България. А има ли един определен човек, който приемате за ментор – някой, който ви е вдъхновявал и ви е помагал през всички тези години?

Емилия: За мен е важно да споделя, че Нестле България като компания е успяла да привлече интелигенти, мотивирани и можещи хора в екипа си. Не искам да засегна никой от моите колеги или ръководители, тъй като уважавам всички наравно, но определено има един човек, който ми даде много и спокойно мога да нарека ментор. Моят пряк ръководител Лилия Цекова, която от началото беше неотлъчно до мен, допринесе най-много за моето израстване във фирмата, за което съм ѝ изключително признателна и благодарна!

Радостина: Вярвам, че всеки един служител има човек, от когото е научил много и на когото се възхищава. Аз уважавам всичките си колеги, мениджъри и работодатели, но за мен Теодор Тошков е човекът, който ми е дал много. Той ме насочи към търговията в един момент, в който Нестле все още се развиваше на българския пазар, като това остави дълбока следа в мен и съм много благодарна за възможността, която ми даде.

Пътят ви в Нестле България със сигурност е изпълнен не само със знания и богат опит, но си с предизвикателни моменти и интересни спомени. Разкажете ни за някое свое преживяване в компанията, което не бихте могли да забравите.

Емилия: Работата ми в Нестле България със сигурност ме е сблъскала с много различни предизвикателства, но всички те са ме научили на ценни уроци. Най-главните и запомнящи се предизвикателства за мен са били смяната на естеството и позициите в работата. Работила съм като шлосер, конструктор, деловодител, машинописец и т.н. Започнах с технически ориентирана работа, а сега съм във отдел Административни услуги. Всичко това ме научи на отговорност, издръжливост и целенасоченост.

Радостина: Много мили спомени имам с екипа на Нестле и ми е трудно да реша кой да разкажа. Има един обаче, който много ярко блести в съзнанието ми и всеки път, когато си спомня за този момент се развеселявам. Беше още в началото, когато компанията все още не беше така развита на българския пазар. Имаше организирана офанзива на кооперативните пазари, която беше с цел представяне на продукти на Нестле и запознаването на хората с тях. Спомням си, че имах усещането, че съм малката кибритопродавачка, тъй като носех Maggi бульони на един поднос и ги предлагах на хората на пазарите. Този спомен, споделен с други колеги, до ден днешен ме кара да се усмихвам.

Работата заема голяма част от времето ни, затова е важно да се чувстваме удовлетворени, сигурни и оценявани за приноса ни. Защото така печелят всички – компанията, защото има лоялни служители, които дават най-доброто от себе си и хората, защото са намерили своето място – на което трупат опит, развиват се, срещат приятели за цял живот и отглеждат децата си. Ще се радваме, ако споделеното от Емилия и Радостина ви е накарало да погледнете по различен начин на работата в голяма компания като Нестле България и ви е вдъхновило да намерите своето работно място, за което да разказвате с любов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирани публикации