Лудогорец вече не е национална кауза, а само на БФС

Шампионите в познатото си темпо и избирателен ВАР
26 авг 2024 09:39, Александър Попов
129

Кадър: Диема

Лудогорец отново е фаворит да стане шампион на България и вероятно ще стане. Процентът за тази прогноза се върти около 100% още в шестия кръг. И това при положение, че играе най-слабия си футбол от години. Пълен със скъпоплатени чужденци той винаги дава основание на експертите да кажат - това е отборът с най-скъпа селекция и най-дълга скамейка.

Но е факт, че тази година играта му куца. В европейските турнири записа загуби като гост, дойде и 2:7 у дома от Карабах - най-срамната загуба в историята на непоклатимия ни шампион от 13 години.

В българското първенство също не блестят, но пък дават възможност да блеснат българските съдии. В първия кръг без точен удар победиха ЦСКА. Миналия кръг победиха Левски със странно съдийство на Кабаков, а снощи удариха и Берое с един точен удар от дузпа. Дискусионна дузпа, дадена от Гидженов на ВАР.

Само за шест кръга няколко отбора скочиха на съдиите. Черно море и Левски бяха най-гласовити, но се чу недоволство и от Арда. Голът на Локомотив Пловдив срещу "моряците" бе еманацията на грешките. Явна засада, последвана от нелепи обяснения на съдийската комисия и фирмата, която отговаря за ВАР - било тъмно и нямали как да начертаят линиите. Как не им бяха тъмни линиите по-рано, когато Локомотив посрещна Левски?

"Сините" фенове пък вече недоволстват от новия президент на БФС Георги Иванов, който обеща да се действа безкомпромисно с рефери, които дават предимство на някой отбор. И определено имат поводи за това. Още в първия кръг Локомотив София поведе с гол, при който имаше видима игра с ръка на Анте Аралица. ВАР "гледа" няколко минути и призна гола. Но заради резултата - 1:6, случат бързо бе подминат. После дойде Ботев Враца, отбор, който играе на ръба на позволеното при всеки мач. Бяха подминати сериозни влизания, бяха спестени картони на врачани, беше спестен и червен картон на Майкон от Левски. Съдийската комисия веднага го извади на преден план като грешка на съдията. Чудесно, но нека бъдат така активни и при други положения.

Левски излезе от добрия тон и нарече уж най-добрия ни съдия - Георги Кабаков, ибрикчия. Поводът - загубения мач в Разград от Лудогорец. Извадиха клип с противоречиви отсъждания - бутане и блъскане в наказателното поле, подминати нарушения. Тънки положения, да ги коментират специалистите. Има един показател обаче, който боде очи. Реферите по принцип говорят само с капитаните на двата отбора. А в този мач Кабаков разговаря с футболисти близо 10 минути от времето на мача. Това може би е някакъв световен рекорд. А може би мачът трябваше непрекъснато да бъде накъсван, че все пак Левски бяха в по-изгодната позиция на по-свеж отбор?

Дойде и мачът на Герена срещу Хебър, в който Сангаре на два пъти бе свален в наказателното поле. Съдията ги подмина, Гидженов, който бе на ВАР-а също. Ок, няма проблем - така преценили. Но за идентично положение на мача Берое-Лудогорец, решението е различно. Главният подминава хващане за фланелката в наказателното поле, но идва сигнала от ВАР. Кой е там? Същият Гидженов. Един ВАР, две идентични положения, две различни решения. При изпълнението на дузпата има играч на Лудогорец в наказателното поле - Георги Русев. Взискателният Гидженов на ВАР обаче "не го вижда".

Това дразни, различния аршин. Всеки отбор може да има претенции към съдиите, ама няма кой да ги чуе. Няма и кой да разясни дали претенциите са адекватни или минават в графа "фенски", или като оправдание.

БФС не взима отношение по наболелия проблем със съдийските отсъждания. Самата съдийска комисия също избирателно коментира решенията на реферите, основно, когато не е свързано с мачове на Лудогорец. Лудогорец, който вече не е национална кауза, явно е кауза само на БФС. А кучетата (отборите) нека си лаят, керванът си върви в познатото темпо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от Рок
Между офиса и сцената: Група ALI – рок сега и в бъдеще време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
13
 
! Отговори
Право в целта преди 3 седмици
Безспорно е, че Лудогорец го подпират здраво в първенството, но в интерес на истината в конкретния случай с положението на Делев за мен е по-скоро дузпа. Отделен е въпросът, че при изпълнението й има футболист на Лудогорец в нак. поле и същата трябваше да бъде повторена. Но след това, което видяхме на последното световно и европейско вече нищо не може да ме учуди и е факт, че футболът и като цял спортът не са това, което бяха и всичко е на доизживяване.
66
7
 
10
 
! Отговори
Сините пеперудки преди 3 седмици
Много са се разпръхтели.Я си пуснете някой от шпалирите,които правехте на Лудогорец и се успокойте.
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Георги Иванов Гонзо е изключително меркантилно същество, с търпение на провокатор от ромската махала. С този човек за да се разбереш, трябва да му разбиеш мутрата. Казвам ви го от личен опит, не се занимавайте с това дърво, той семейството си умори с това поведение
64
8
 
9
 
! Отговори
Ивайло Тодоров преди 3 седмици
Много бездарно заглавие, лишено от всякакъв мисъл.Дано е бот.
63
7
 
8
 
! Отговори
Сега преди 3 седмици
Гледам изказванията повече от фенове на ЦСК_Ловеч.Първо на първо си погледнете отборчето че то за нищо не става за в момента много сте слаби драги
62
6
 
12
 
! Отговори
ParisSG1970 преди 3 седмици
Такова първенство, не merci! За пореден път е ясно КОЙ ще е шампион още през август. Една и съща песен вече за коя ли година? Точно така, футболът е за феновете. Вижда се къде е истинската емоция и чии стадиони са пълни. Парите може да значат много, но с тях не се купува любов!
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Обективен "Всички съдии са на хранилка при Гелосания" - сега вече да, но преди не бяха. Някой бяха на хранилката на Ганчев. Сещам се за една мега измислена дузпа на края на един, дето трябваше да направи червените шампиони и която те я пропуснаха. Ганчев го беше мега яд тогава. Толкова пари на вятъра.
60
2
 
11
 
! Отговори
до 53 преди 3 седмици
Ако не си чувал за Гунди, Гаганелов, Котков, Шаламанов, Зума, Петър Жеков, Пената, Гибона и много други, сегашните са като куци коне.
59
6
 
11
 
! Отговори
А,бе,говедца преди 3 седмици
Затова ли Топчо излезе с юношите срещу Лудогорец,да не би да стане някой сакътлък и ЦСКА да е шампион?Затова ли правихте ШПЛИРИ на националната кауза?А помните ли ЛеФски поздравява Лудогорец за точката в Дания!Сега се сетили да рИват.
58
6
 
9
 
! Отговори
Суха е реката преди 3 седмици
А когато ония от крайния квартал излязоха с юношите, а ? Ееееее тези кухорогите, защо така направиха, а сега има муууууууууу. Те са си приятелки! Муууууууу
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
УТРЕ ДА НЕ ПИТАТЕ ЗАЩО НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР И РАВЕН НЯМА ДА ИМА. ЩОМ ТОВА Е ДУЗПА............. ХОРАТА СА ВИ ГО НАПИСАЛИ НА КАРТИНКАТА. И СА ВИ Я СНИМАЛИ. КАКВО ОЩЕ ИСКАТЕ! ОТВАРЯТ ВИ ОЧИТЕ ПА ВИЕ НА ТА НЕ.
56
2
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 3 седмици
Това, което Меси практикува, е съвсем различен спорт от дърводелщината по българските стадиони. Все едно да сравняваме Милко Калайджиев с Фреди Меркюри.
55
1
 
6
 
! Отговори
КуКлус преди 3 седмици
Държавата я погребват малко по малко ...те ни пълнят главите с някъв си футболен отбор .......Онея *** като Пеевски ограбиха 4 милиарда от една цензурирана банка .....няма проблем важно е че Христо Стоичков пак си изписнал нервите ....
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЗА ТОВА ИМ ПИШАТ СЕДМИЦИ В ЕВРОТУРНИРОТЕ НА ТЕЗИ КЛЕТНИЦИ ОТ ДОЛИНАТА НА ШИРОКИТЕ ***
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За отмененият гол на Берое защо не пишете? На два пъти централният нападател на Берое беше събарян от последния в защитата на Лудогорец и нищо? Лудогорец като са толкова добри защо трябва да ги носят и съдиите на ръце?
52
4
 
3
 
! Отговори
Токмаков преди 3 седмици
сПОКОЙНО. СПОКОЙНО. УТРЕ КОГАТО ГЛАФЧЕФ ГО НАЗНАЧАТ ЗА МИНИСТЪР ЩЕ ВИ ОПРАВИ И ФУТБОЛА. ЩЕ ВИ ЗАГАСИ И ПОЖАРИТЕ. ЩЕ ВИ ОПРАВИ И ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ ДА НЕ ТИКАТЕ ЛОКОМОТИВИ И НАКРАЯ И ВАС ЩЕ ОПРАВИ.
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кога в България ще се роди магически футболист като Меси?
50
4
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Всички съдии са на хранилка при Гелосания , това се знае от години. Само горкия международен съдия не можа да се уреди с премийка и им нанизаха 7 гола азерите.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименЕ ЩОМ Е ДУЗПА ХОДЕТЕ ПО ПЕТ ЧОВЕКА НА МАЧ И ГЛЕДАЙТЕ ДУЗПИ. И УТРЕ НЕ ПИТАЙТЕ ЩО КАРАБАХ ВИ НАТРЕСЕ 6 НА СОБСТВЕН ТЕРЕН!? АМА СЕ СЪРДЕТЕ НА СЕБЕ СИ ЧЕ НЕ ВИЖДАТЕ БЯЛОТО ОТ ЧЕРНОТО. ЧЕСТИТО ВИ ПЪРВЕНСТВО .
48
3
 
13
 
! Отговори
Радев преди 3 седмици
Koгато от ЦСКА десет години пищяха от бруталните съдийските вересии за Лудогорец всички останали траеха като мишки. И едва сега, след като и те станаха потърпевши, започнаха да цвърчат.