Рок, бира, "махнати" глави и счупени рекорди на HILLS OF ROCK 2024

Тридневният фестивал влезе в историята
29 юли 2024 13:33, Александър Попов
69

Ден 1. Снимки: Orlin Nikolov, Georgi Angelov, Iliyan Ruzhin for FEST TEAM

Три дни, пълни с грандиозни изпълнения на български и световни звезди, невероятна енергия и моменти, които ще останат в историята. Това предложи HILLS OF ROCK 2024 за над 60 000 фенове - рекордна посещаемост за фестивала, който затвърди мястото си като водеща дестинация за рок и метъл феновете, както у нас, така и все повече – в Европа.

Над 50 български и световни банди акостираха в Пловдив за голямото шоу.

В първия ден на фестивала, освен с всепомитащата енергия на КoЯn и със зареждащите изпълнения на Me And My Devil, Loathe, Skindred и Spiritbox нa главната сцена, ще се запомни и със сетовете на родните герои Цар Плъх, No More Many More, ALI, Fyeld, Nocktern и Керана и Космонавтите, Death Row и The Fourtones.

Вторият ден определено беше най-силният. С номинация за Grammy и награда BRIT, с над 5 милиона продадени албума глобално, армия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, Bring Me The Horizon дойдоха за пръв път в България по покана на Fest Team, точно когато са на върха на славата. Подпалвайки сцената с изпълнението си във втората вечер от фестивала, по средата на сета им, се случи това, което 20 000 човека очакваха със затаен дъх и обсъждаха месеци наред – появиха се страхотните световноизвестни певици от Мистерията на българските гласове, за да изпеят „Ерген Деда“ и да превърнат Parasite Eve във вечен фестивален химн. Както самият фронтмен, Оли Сайкс, каза „Българи, тази вечер е за вас!“. Няма как да не отбележим и страхотните сетове на Frail Body, Ghostkid, Barroness, Imminence. Сцените на На Тъмно и Строежа не отстъпваха по никакъв начин, събирайки любими банди като O.H., Expectations, Last Hope, Coolden, Sevi, Контрол и Кокоша Глава, които не бяха свирили на живо от години и феновете очакваха с нетърпение.

Последният, трети ден от HILLS OF ROCK пристигна с гръм и трясък, както само викингите могат да пристигнат. Любимите на българската публика Amon Amarth, излязоха с пълен арсенал от огън, ефекти, огромни войни на сцената, безброй истории от скандинавската митология, за да сътворят приказната атмосфера, характерна за техните изпълнения. На сцената преди тях се качиха шумните рокаджии от Massive Wagons, индъстриъл бандата Combichrist, любимците на България PAIN – като вокалистът на бандата, Peter Tägtgren, обяви България като любимото си място за концерти, тъй като публиката тук действително го обожава и бурно скандираше “Пешо, Пешо!”. Енергичните хардкор фурии от Suicidal Tendencies пък качиха 50 фена на сцената в края на сета си, за да пеят и скачат с заедно с тях. Въпреки мош питовете и бурните танци, прах пред основната сцена на HILLS OF ROCK тази година липсваше, заради поставеното за първи път специално покритие пред нея.

В последния ден на сцените на На Тъмно и Строежа видяхме Рибка, Woomb, Спални Места, Panican Whyasker, Обратен Ефект, словенската сензация Joker Out и Портокал, които не бяха свирили на живо от 20 години.

Билетите за HILLS OF ROCK 2025 вече са в продажба и започват на цени от 180 лв. в мрежата на ticketstation.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
25
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 1 месец
Бе никой не ви кара да ходите като не ви изнася бе. Едно време сте блели на сила като овце по манифестациите сега тръгнали да учат хората как и къде било дивашко. И в най-смотаната дискотека за 1 вечер ще има побоища и оповръщани наркомани, а аз на фестивала не видях нито един случай. Така че си спестете мнението вместо само да мятате пяна и лиги без някой да ви отразява.
16
10
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Е именно де. Аз обратен или транс лошо гледащ не съм видял. До един минимум с магистратура. Има и доктори, доценти итн..
15
15
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 1 месец
Същата работа е. Все си е чалга.
14
10
 
28
 
! Отговори
Резидент разединител преди 1 месец
Бях на първият ден. Супер организация и навсякъде интелигентни и възпитани хора. Минимално количество *** при все че имаше 20000 души. Без агресия и "лошо" гледане. Да някои хора са по-ексцентрично облечени, но все пак това е РОК фестивал. Даже това си говорихме с един приятел ако беше чалга концерт с толкова хора колко сбивания и каква свинщина щеше да бъде наоколо. Подвижните тоалетни бяха с чешма и течен *** пред тях, цените на напитките бяха нормални. Който плюе да си слуша чалгата.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По - добре от Култура Бг.
12
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коментират как било и как изглеждали ходещите някакви захлюпени пенсии дето не са излизали от село от концерта на Лепа Брена насам. Айде гледайте си фейсбука, докато децата ви (ако имате такива) надуват балони по чалгатеките и не си бутайте мненията там, където за отчаяни от живота филмари никой не му дреме. И много ясно, че на снимките ще са най-странните фасони. Живи да са лудите!
11
17
 
11
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Какви интелигентни и ерудирани лица, каква Култура излъчват "стъклените" им погледи след чашка ъъъ... чай и кафе?!, какво строго пуританско поведение и възпитание, чудно бъдеще я очаква наштъ държавъ с таквизи м::::едузи и амеби!
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тия не са съвсем наред, ама пак е по добре е от парада.
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който иска да ходи на концерти на Лили Иванова.
8
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Покъртителна гнусотия....
7
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откриването на Олимпиадата беше класи над тая ***!
6
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТВРАТ!
5
10
 
8
 
! Отговори
КПСС БКП преди 1 месец
Грозницата Севи пак се е намърдала да вряка на фестивал. Одъртя вече, няма ли да ражда деца, да се грижи за съпруг ?
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рок, бира и бирени шкембета.... и много бой.
3
20
 
15
 
! Отговори
Илич преди 1 месец
Сатанисти! Нали така колеги муурзилки? Няма ги традиционните семейни ценности!
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а тия от кой пол беха
1
19
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ох, добре че комунизмът си отиде, и дойде демокрацията и сега живеем добре в ЕС и НАТО.