Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци

С руския паспорт - социални помощи, пенсии, увеличения...
Обновена: 27 апр 2019 18:07 | 27 апр 2019 18:00, Веселина Йорданова
474
Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци
Снимка: БТА

Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички украинци, заяви днес пред журналисти в Пекин президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

"Смятаме да предоставим гражданство по опростена процедура на всички граждани на Украйна, не само на жителите на Луганската и Донецката република", заяви Путин, като имаше предвид сепаратистките републики в Източна Украйна, непризнати от международната общност.

Русия вече обяви в сряда, че е опростила предоставянето на руско гражданство на жители на сепаратистките региони в Украйна. Тази мярка беше осъдена от Киев и редица западни държави, които виждат в нея посегателство срещу суверенитета на Украйна, посочва АФП.

Путин уточни, че страната му "ще изпълни всичките си задължения към новите руски граждани". "След като получат руски паспорт, жителите на Източна Украйна ще получават социални помощи, пенсии, увеличения, всичко, на което имат право", обясни Путин и добави, че тези плащания няма да натоварят руския бюджет, защото това е "изчислено".

Той обясни, че ще бъде "теорeтично възможно" за хората, живеещи в тези райони, да получават едновременно нова руска и дотогавашна украинска пенсия.

"Странно е, че това решение предизвика негативни реакции. Полша издава такива паспорти на поляци, Румъния на румънци, Унгария на унгарци. И с какво руснаците са по-лоши от поляците, румънците и унгарците?", попита риторично Путин.

Обявеното от него предоставяне на руско гражданство за всички украинци дни след победата на актьора Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна доведе до ново осъждане от украинска страна.

"Русия иска да засили ескалацията и хаоса в Украйна и така да продължи да усложнява правилата на играта", написа днес в Туитър Дмитро Кубела - постоянен представител на Украйна в Съвета на Европа.

По-рано тази седмица пресслужбата на бъдещия президент Зеленски осъди това "ново ясно потвърждение за света за ролята на Русия като агресор, който води войната срещу Украйна".

Днес Путин, който не е поздравил Зеленски за избирането му, но каза, че е готов на обсъждания с новата власт, обясни, че желае "да разбере" позицията на Зеленски за конфликта и повтори, че е готов да "води дискусия с него".

Киев призова Съвета на Европа да действа, за да попречи на Русия да изпълни намеренията си за предоставяне на гражданство на украинци. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
вън от германия бе просяци слабоумни!
187
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Кагато цифрите говорят ... ! Ами цифрите говорят ,че България е най -бедната и корумпирана в Европа . Не в ЕС ,а в Европа ! Говорят ,цифрите , че сме след Лесото и Тобаго . Говорят цифрите ,че сме световни шампиони ,1 в света па смъртност . ГЕРБ мисли за вас !
186
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От трън та на глок руснаците са още по бедни и от Украйнците и още много ще обедняват
185
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган трябва да раздаде турски паспорти на русофилите !..нали е братушка на Путин !
184
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснака няма никакви шансове в Украйна. Порошенко укрепи армията им и успя да я въоръжи въпреки ограничените ресурси. От няколко месеца базовата заплата на украинските офицери е 800 евро което превишава заплащането на путинските перушани със звездички по пагоните.
183
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия имала страх от нато... Току що ти казах, че Русия вката 100 човека във Венецуела и спря така инвазията на НАТО ;)))А за война с Украйна и дума не може да става. Защо да воюва, като ще раздаде паспортите и украинците сами ще си съборят правителството за 4 път ;))))
182
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е под търговска блокада от украйна. Ти си в ЕС и твойте пенсии не са 400 долара. А украинските пенсии са 1/4 от кримските, а цените са по - високи, понеже Украйна е "европейска" държава ;))) и ползва усилено германски храни като за източноевропейския пазар ;))) Говори ми, че ми даваш идеи как сам се набутваш ;))) В Интерес на истината, пенсиите в крим са като българските, само че тока е на половина и храната е по - евтина, че сами си я правят и я внасят от Краснодар по моста ;)))
181
3
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименОт тук насетне ще има ескалация на войната в Донбас плътно до мащабна война между Русия и Украйна.............................русия няма да води мащабна война срещу Украйна защото война не се води само с оръжие ,а и със стабилни финансови средства ! Също така русия има страх от НАТО затова не случайно блъфира и плаши с ядрени атаки ! Путин ако беше сигурен в победата , руската армия отдавна щеше да тропа в Киев ! Путин много доре е наясно с тези неща затова води партизанска война
180
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 219Нови санкции се задават.........--като знам досегашните, - файда йок!да влиза "доналд кук"
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А раздаването на паспорти на унгарци ,румънци ,поляци и други жители на Крайна ,на какво е край ?
178
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде я видя безизходицата за Вовата? Оня ден се срещна с Китаеца и Корееца. На крака му дойде надутата от Естония да му се моли, че я окъсаха с помощта от ЕС. Закараха войска в Венецуела и направиха за смях цялото НАТО, като им спряха инвазията със 100 войника ;))) Турски поток се строи, северен 2 и той, Украйна умира и украинците получават руски визи... Къде я видя тая безизходица? Само за миналата година производството на коли се е вдихнало с 14% в Русия, а навсякъде другаде спада... ;)))
177
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то и ония в Крим ппветяаха на приказките че пенсиите ще им станат по 400$, па после им каза джуджето да се держат)
176
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раздаването на паспорти означава край на всякакви мински споразумения и крах на политиката на Германия и Франция която разчиташе единствено на обещанията на най-големият лъжец на нашето време Путин. От тук насетне ще има ескалация на войната в Донбас плътно до мащабна война между Русия и Украйна.
175
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 209а руснаците са съвестни и бачкат здраво--айде бе, все едно не ги знам, колко работят ...
174
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите и украинците са братя по съдба - и двата народа са робували на рускотурската империя !
173
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинския народ изтърпя толкова много след майдана, че вече е готов и *** си да да де само и само да взема руска пенсия. И го дава. Американците може и да им дават морална и политическа подкрепа, но не им пълнят хазната и не им дават пенсиите. Само смучат вече ;)))Та така, драги ми "германецо" от украйнаа; ;)))Заради такива олита като теб в България няма здравеопазване и образование. Такива трябва да ги съдят за антибългарска пропаганда. Вие сте по - опасни и от ислямистите.
172
7
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Украинци=македонци.Който разбрал,разбрал,който не е,да яде банани на палмата и да се подготвя.
171
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само през миналата година над 3500 руски граждани са кандидатствали официално за българско гражданство, отделно има още толкова за разреешение за постоянно пребиваеане в България, така че русофилчета когато цифрите говорят, думите са излишни____И това трябва да имаш предвид, че за да получат чуждо гражданство, трябва офицер да се откажат от руското
170
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ги няма западните фирми да осигуряват работа за руснаците ще дойдат китайскитте, корейските и японските. Те вече са там де ;)))Защото суровините и енергията са на цена, която е части от цената навсякъде другаде, а руснаците са съвестни и бачкат здраво. И рублата е ниска и напрактика им излиза по - евтино да произвеждат в Русия, отколкото в Китай. А и местния пазар е огромен. Имат и развита транспортна система с цял свят. Нямат достатъчно кадри обаче... А в Китай поне кадри има бол.
169
6
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Украинският народ не търпи рубладжии ! Ако трябва дори се вдига на бунтове и революции ! Онзи *** ,който беше преди Порошенко си взе шапката и избяга р русия , поиска политическо убежище ! Украинците са твърд народ и не се прегъват от мизерията и от войната , затова поради национална гордост и родолюбие украинците няма да кандидатстват за руско гражданство , това единствено могат да го направят тези които се самоопределят като руснаци ,а те са една 3 милиона от 45 милионното население !