В САЩ почина синът на Никита Хрушчов

Сергей Хрушчов емигрира от СССР през 90-те години
19 юни 2020 09:30, Елка Василева
42
В САЩ почина синът на Никита Хрушчов
Сергей Хрушчов. Снимка: архив, БГНЕС

В САЩ на 84-годишна възраст почина Сергей Хрушчов – син на първия секретар на ЦК на КПСС Никита Хрушчов.

Информацията беше потвърдена за РБК от внучката на Сергей Хрушчов Нина.

Синът на първия секретар на ЦК на КПСС е починал на 18 юни. Обстоятелствата около смъртта му  се изясняват.

Сергей Хрушчов беше конструктор на космически системи,като през 1963 г. е удостоен със званието Герой на социалистическия труд. През 90-те години на 20 век Хрушчов-младши емигрира в САЩ. Той получава американско гражданство през 1999 г.

В емиграция „Хрушчови заживяха типичния американски живот с две американски коли и ранчо край Кранстън. В дома им има централен климатик, джакузи и развлекателен център“, предаде тогава АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, ще има да изясняват обстоятелствата...
34
0
 
11
 
! Отговори
Бетер ромовете преди 3 години
Социализма го предадоха най-висшите и задоволени феодални функционери в КПСС и даже в БКП. Над 33 години бай Тошо ти облъчваше със социализъм и накрая да ми каже,че социализмът бил недоносче. Бати гьонсуратщината. Само за този безподобен цинизъм заслужаваше да погние н панделата. Просто беше лъжец ,бетер от ромовете.
33
0
 
7
 
! Отговори
Е защо така? преди 3 години
Децата на баш комунистите все в САЩ или Зап. Европа.Тези,които са билиродени със сребърна лъжичка в устата,деца на бароните на комунизма,носенина ръце,учили на Запад,останали на Запад,избягали от социализма,от каквоса се страхували,нали са били в най-справедливия строй,където човек зачовека е брат?Всичко това доказва фарисейската същност на утопията,наречена комунизъм,както и низките страсти и обременености на функционерите му поцелия свят.Пееш комунизъм,а искаш да живееш като капиталист.
32
0
 
5
 
! Отговори
Хрушчов-Новочеркаски преди 3 години
Интересна биография има Хрушчов. Първи секретар на ЦК на Компартията в Украйна от 1938 г. Един от главните виновници за обкръжаването на войските на Червената армия при Киев (1941 г.) и при Харков (1942 г.). След войната, вече като I секретар на ЦК на КПСС заповядва масовия разстрел на стачкуващи работници в г. Новочеркаск (по официални данни, 26 убити), впоследствие 7 от р-телите на стачката също са избити с присъди на хрушчовски процеси. Свален на пленум организиран от хората на Брежнев.
31
0
 
9
 
! Отговори
Преинсталирането преди 3 години
Проблемите на висшата съветска номенклатура,както и на нашата започнаха,кагато дойде време да ги наследяват деца и внуците им.Имаха безграничната власт,но заради заявения комунизъм не беше възможно законно богатствата да бъдат наследени от изтърсаците им.Правеха разни финтове,но само се излагаха и дескредитираха пред обикновените хора. Затова още по Брежнево време част от съветската номенклатура беше узряла за пазарен социализъм.Преинсталирането започна от Андропов и продължи при Горби и Елцин.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТАЛИНИСТВерно сте сталинисти. До последната най-малка реакция на неудобните ви.
29
16
 
16
 
! Отговори
Даааа преди 3 години
Дори и сина на Хрушчов е напуснал кочинатаРоссия при първа удобна възможност.
28
15
 
16
 
! Отговори
СТАЛИНИСТ преди 3 години
ХРУЩЕВ-измамник и троцкист заради него започна падението на СССР!
27
8
 
18
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Гледах го този по западните телевизии,преди ***!? Дрънкаше само глупости и неверни неща.
26
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак аз уважавам Хрушчов, защото той единствен от всички ръководители на СССР е бил обикновен работник стругар преди 1917, всички други са били нехранимайковци преди революцията. Та другаря Хрушчов ще напише в мемоарите си: "болно ми е че 50 години след революцията съветския работник живее по-лошо от работника в царска Русия" и изброява какво е можел да купи тогава работника и какво може да купи 50 години по-късно същия работник.
25
9
 
19
 
! Отговори
има обратни примери преди 3 години
Друарят Депардио избяга от Франция във великата Раша за което получи руски паспорт и апартамент и дача лично от тов. Путин. Но след месец избяга от Раша заради 2 улични обира и един побой, като преди това продаде подарените апартаменти и дачи и замина за Белгия. Съдбата на руския му паспорт не е известна.
24
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо синът на американски президент не емигрира в Русия ?
23
17
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо в САЩ а не в "цивилизована и напреднала" Раша?:((((((
22
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата на всички комунисти са по Западна Европа или САЩ. Изключение са само тези на които се налага за управляват на място в Източна Европа семейната бизнес империя. Няма данни за избягали примерно в Беларус или в Приднестровието.
21
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първият секретар на ЦК на КПСС в периода от септември 1953 г. до октомври 1964 г. Никита Сергеевич Хрушчов беше виден троцкист, който благополучно съсипа половината от изграденото и завещаното от Генералисимус Сталин. Сергей Хрушчов е достоен син на троцкист, удостоен със званието Герой на социалистическия труд от татето.
20
32
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Всички предатели на родината си в един момент бягат и се крият при господарите си. Мислят си че господарите като им подхвърлят огризки и ще живеят щастливи. Накрая всички предатели умират като мишки сами и никому ненужни.
19
1
 
27
 
! Отговори
Типичен живот преди 3 години
в московските хрушчоби - така наричат маломерните панелки.
18
11
 
48
 
! Отговори
Другари, вие сте преди 3 години
Май и синът на другарица Нинова ще почина в САЩ....А ония умните другари от Северна Корея пък взривяват всичко,което не им хареса.Другари, един апел от целия Български народ-що не избягате в Северна Корея или Куба? Ще обявим всенароден празник,един ден,ами-един,цяла седмица-ще ви празнуваме отпътуването ви към развитите социалистически общества! Знаете ли как ще обичаме тогава/като ви няма/,а? Айде бе другари,тръгнете и не се връщайте -ще ходите с другарите на минифистации там като ви липсват!!!
17
2
 
28
 
! Отговори
От царевичака преди 3 години
На двадесет и седем години става Герой на социалистическия труд! Да живее ТАТЕ!
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЙ ОТИДЕ В НАЧАЛОТО НА 90ТЕ НА РАБОТА В Ай БИ Ем и остана там Твърде далеч е от ,,сърпа и ***" както пишат тук някои..Децата и внуците му живеят в Москва,но не е проблем да го посещаваха!