Защо Навални е бил в Томск? Публикуваха последното му разследване

В него той говори за корупцията и злоупотребата с власт в града
4 сеп 2020 21:00, Нели Христова
58
Защо Навални е бил в Томск? Публикуваха последното му разследване
Снимка: БГНЕС

Москва разчита на диалог с Берлин по случая с опозиционера Алексей Навални, обявиха от Кремъл. А на сайта на Навални и в YouTube канала на Фонда за борба с корупцията, създаден от него, се появи разследването му за град Томск, правено непосредствено преди предполагаемото покушение срещу него.

37 минути и 33 секунди - това е дължината на последното видео-разследване на Алексей Навални. В него той подробно разкрива мащабите на корупцията в Томск. Градът, в който един от най-ярките критици на президента Путин прекарва дните преди предполагаемото си отравяне.

"Всичко това, целият град, е толкова оплетен в мрежата на корупцията, че всички до един - пенсионерът, колоездачът, целуващата се двойка, те просто са превърнати в плячка, чиято задача е ежедневно да осигурява пари, на всички кръвосмучещи твари, обявили се за господари на града", казва Навални във видеото.

Томск не е случайно избран, на 13 септември в региона ще гласуват за местна власт. Към момента, тя е свързана предимно с управляващата "Единна Русия". Във видеото Навални разкрива злоупотреба с власт и измами в особено големи размери.

И призовава жителите на града да използват разработеното от него "умно гласуване". Идеята му е съвсем проста - да се гласува - макар и формално, за хора, които са в опозиция на управляващата партия. Има хипотези, че една от причините за предполагаемото отравяне на Навални е разследването му за Томск.

Междувременно Съд в Москва отхвърли жалбата на екип на блогъра, според която властите са бездействали след инцидента с него. А от Фонда за борба с корупцията казаха, че случилото се с Навални може да се приеме за нова глава в отношението на Москва към опозиционерите.

 "Такова нещо - срещу лидер на руската опозиция да се употреби бойно отровно вещество, на руска територия, такова не се беше случвало. Това е нов вид насилие. Нов вариант за разправа с опозицията, и ми се струва, че това е нова страница в руската история", казва Иван Жданов, директор на Фонда за борба с корупцията.

От Кремъл приканиха Берлин към сътрудничество.

"Германските специалисти са успели да изолират субстанция, която може да действа като отрова. Ние разчитаме на диалог с германските колеги. И в процеса на този диалог да получим информация за вида на това вещество. Безусловно, това ще помогне на работата на специалистите от нашето министерство на вътрешните работи", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Молбата на Кремъл за диалог ще бъде надлежно разгледана, и ако от министерствата на външните работи и на правосъдието, преценят, че няма пречки, ще се действа процедурно - казаха от германска страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Немците преди 3 години
са открили нов химически елемент - навалний и символ Nv.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални - !? с какво е засегнал или помогнал на Бг ?! Кой е той и защо е необходимо да ни пълните главите с него !?!?!?
45
3
 
8
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Това е паракселенс "Презумция за виновност" навсякъде обвиняемият или неговият адвокат получава обинителен акт с мотивите на обвинението и съответните доказателства. Това иска руската прокуратура, обаче щяли да им го изпратят, "ако нямало спънки" Ега ти и наглостта. Спънки може да има, ако няма доказателства,или са явно фалшифицирани. Що не допуснат руски спецове да се запознаят с резултатите? Това ли е демокрацията на 21в.
44
2
 
2
 
! Отговори
gost преди 3 години
В кой голям град няма корупция? Лесен отговор - В НИКОЙ. В Русия в едни мащаби, в България в други. В западния свят -мнооого по големи. Добро утро. Навални открил топлата вода.Кой печели обществени поръчки, а...?
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Молбата на Кремъл за диалог ще бъде надлежно разгледана, и ако от министерствата на външните работи и на правосъдието, преценят, че няма пречки, ще се действа процедурно - казаха от германска страна."Обаче *** побързаха да обявят, че от Берлин няма отговор на "молбата" им.ХАХАХАХАХАХХАХАХАЖалки путински номера.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква сметка търсят от ес?Търсят само ако трябва да изкарат дивиденти за собствените си страни, очерняйки други...
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Патриот ти нищо не си разбрал- не западът ще спре Северен поток, А РУСИЯ ЩЕ СПРЕ СЕВЕРЕН ПОТОК, КАКТО И НЕ ЗАПАДЪТ Е НАЛОЖИЛ ЕМБАРГО НАД РУСИЯ, А РУСИЯ Е НАЛОЖИЛА ЕМБАРГО НАД ЕВРОПА.-
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде по света където започне мащабно строителство се шири нечувана корупция- виж какво е у нас , виж какво е било в Испания края на 90-те и началото на века- та какво остава за Русия, на нас поне ни търсят сметка от ЕС и от време на време се налага да се запират.... 50-метрови яхти и футболни отбори не се купуват като спестяваш от закуски.
39
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Венелин ВрацаЧувал ли си поговорката "Подобното привлича подобно"?Аз съм гостувал на много руснаци и съм очарован от тях и от кухнята им.Бил си на гости на едни и си решил, че всичките 150 милиона са такива. Това говори за пр.им.итивно мислене.
38
13
 
6
 
! Отговори
Венелин, Враца преди 3 години
Преди години гостувах на едни руснаци в гр. Мухосранск, обл. Ленинград. Ами какво да ви кажа, това са хора *** останах доста разочарован. За руската кухня даже не ми говори, пълна трагедия.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 42 - Явно, лошо си пострадал от руски мутри и бригади. Да те пита човек защо си се врял сред мафиоти - те са такива навсякъде - и полската мафия, и руската, и украинската, и сицилианската, и арабската. Ами, явно, врял си се сред такива, защото и ти си мутра
36
24
 
5
 
! Отговори
1 Рубла = 1 Стотинка преди 3 години
Затова аз лично като срещна руснак първо му нанасям силен удар с паве, 3-метров кол или друг тежък предмет и едва след това започвам да му задавам въпроси. Това е резултат от дългия ми опит в общуването с тези полу-човеци, като се започне още от пионерските лагери в края на 80-те. Руснака разбира само езика на тоягата и острите зъби. Удряй!!!!!
35
2
 
11
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 3 години
...PO KORUMPIRANI I PRODAJNI POLITICI OT ZAPADNITE EU DURJAVI NE SUM VOJDAL!...RUSIYA NEMA NUJDA OT SVETA.....TE SI IMAT VSICHKO RUSNACITE!
34
5
 
11
 
! Отговори
Още една версия... преди 3 години
... а вероятно е отровен от някой от приятелчетата му опозиционери завидели му за бездънните банкови сметки и неограничената помощ от западни НПО-та .Някой който си е мислил че може да бъде по-опозиционер от опозиционера Навални и да служи по-всеотдайно на тия дето плащат в долари . И сега в Берлин, далеко от КГБ шпиони лесно ще предложи услугите си като заместник на проваления Навални а ако успее Навалния го чака неуспешен опит да бъде излекуван от "отравянето" поръчано от диктатора Путин .
33
4
 
9
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 3 години
...NAVALNI....VRAG ZA SVOITE...PRIYATEL S VRAGOVETE NA RUSSIYA.....VREME E DA SI OTIDE S EDNOPOSOCHEN BILET...
32
6
 
5
 
! Отговори
KGB преди 3 години
Това управлява Русия! ДС управлява България. Това е положението Минке!
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални може да е отровен, може и да не е отровен; Ако е отровен нищо не доказва, че това произхожда от Кремъл, а не от някой могъщ олигарх, и мафията, които му имат зъб. Версии много
30
3
 
9
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Има една статия от днес за последните 2ч. от излитането от Томск до кацането в Омск, минута по минута, показанията на другите пасажери в смолета и всички усилия на елипажа да го здържат жив. След излитането му е станало лошо и не е излязъл от тоалетната над 20мин. Има снимка , на която се вижда ,че е болезнено слаб, което се потвърждава от лекарите в Омск,че е бил на диета за отслабване и е имал в последните дни стомашни проблемиТози новичок като слабително ли действа ,или как?
29
10
 
4
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До До 22- Те рускините са така...Бельото не си сменят по един месец,ама като се надрусат със спирт за горене виждат всякакви неща включително и банкови сметки...
28
7
 
1
 
! Отговори
Давалния е заспал преди 3 години
да бе да, сега ще му лепнат че е имал среща или с еЛГерасите или с нелегалната комунистическа или още по нелегалната чпонска имперска партия във Владивосток.А неземат да си ни кажт че е един уред за предпазване от заплождане на жена която търси само шомпелирането, известен под търговския закот конДомПазаретивДер Капутьоннъй. Нещастен био продукт на Собчак и под.Давалния пак не е дал комуто и както треа. явно влюбен в юноша бледен, Игарчок му е пробутал ноти за Казачок и тонер усилителя Навичкаьр