Русия прехвърли 3 милиона потвърдени случая на коронавирус

Страната е в разгара на втора вълна на епидемията
31
Русия прехвърли 3 милиона потвърдени случая на коронавирус
Снимка: БГНЕС

Русия прехвърли днес прага от 3 милиона потвърдени случая на коронавирус. Страната е в разгара на втора вълна на епидемията, но властите не планират въвеждане на национална карантина, предаде Франс прес.

Според публикуваните официални данни заразените с вируса сега са 3 021 964, като 54 226 от тях са починали. През последните 24 часа са установени 29 258 нови случая и са починали 567 души.

По официални данни, цитирани от ТАСС, понастоящем в болница се лекуват общо 541 299 души.

От началото на зимата страната ежеседмично регистрира рекорди и в броя на заразените, и при смъртните случаи.

Най-засегнати са столицата Москва и Московска област, както и вторият по големина град Санкт Петербург. Обезпокоително е положението също в най-бедните райони, където често не достига медицинско оборудване и предпазни средства.

При все това огласените официални данни свидетелстват за по-ниска смъртност от тази в Западна Европа или САЩ - резултат, с който руският президент Владимир Путин се хвали от месеци. На годишната си пресконференция миналата седмица той изтъкна, че Русия се справя по-добре с пандемията от Запада.

Руските власти обаче включват в статистиката само починалите, при които главната причина за смъртта е КОВИД-19 и това е потвърдено при аутопсия.

През октомври официалната статистическа служба "Росстат" отчете близо 50 000 смъртни случая повече, отколкото през октомври 2019 г. От март до края на октомври тази година в страната са регистрирани почти 165 000 смъртни случая повече, отколкото за същия период на миналата, от което може да се предположи, че реалните числа са много по-големи от огласеното от властите.

Правителството до момента не въвежда нова национална карантина, за да запази преживяващата трудности икономика и разчита на масова ваксинация на населението с разработената родна ваксина "Спутник V".

Пред обществената телевизия руският здравен министър Михаил Мурашко днес определи ваксината като сигурна и ефикасна за масова ваксинация и разреши използването й при хора на възраст над 60 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
diado mraz преди 3 години
dobar vecer na dnes ; veseli praznici , ot men ;
25
0
 
0
 
! Отговори
diado mraz преди 3 години
До ....23-shte videsh ti kon bop iadeli ,pocakai prez mai kakvo shte e !
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Русия не трябва да се вярва за нищо.Те ВИНАГИ лъжат.
23
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Власта в Русия е скрила поне за още 3милиона заразени и 500хил. починали.Жифтите щяха да са още по-трагични,но алкохолизираните мужици вирус не ги лови!Достатачно са се дезинфикцирали!
22
6
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
В държавите където има истинско здравеопазване, и 10000000 да станат все тази. Смъртността пак ще е по-ниска. Или ще е константата от 0.01%.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14a в сащ колко заразени има?по твоята логика и тяхната ваксина е гола вода
20
1
 
5
 
! Отговори
.... преди 3 години
До г-ца Камелия Цветанова - вземете го научете тоя Български език! Прехвърлям не е същото като "надхвърлям,превишавам,прекрачвам,преминавам". Когато говорите за праг ползвайте правилни думи. Така написаното е все едно Русия е дала на някого 3 млн. случая на COVID. Не знам в кое село са ви учили на Български, но трябва да си искате парите обратно!
19
0
 
10
 
! Отговори
Гитлер преди 3 години
И там ли ги пръскат със самолети на НАТО
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
краваршингтон 19 милиона заразени над 300 хиляди починализдравната система на русия е лоша?
17
11
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Пак ни занимавате с Третия Свят, кво ни пука на нас в Западна Европа за Русия. Като сте почнали пуснете и по една статия за Сиера Леоне и Малави.
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъcкaйтe пpъчкитe, кaлмyци, ще накривите на капата на Вова.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом автора на ваксината дето ще я ползваме още не се е ваксиниралне му е чиста работата-затова ли ни пробутват приказки за русиятаа той каза че в момента разработват ваксина -съхранение до -20 градуса - като руската
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кякта сям кязя милиардера разработил ваксината която се предлага на българия и на ЕС и америка - не му запомних името - от турски произходне се е ваксинирал както и жена му и екипа му- сам го каза по БТВ тая сутрини очаква да произведе 1 милиард ваксинилуда пара по 10 долара да са си е 10 милиардаа кажи кой ще ти даде да купиш друга ваксина в българияпари са това ей много пари - за кюлчета ще имаа те плюят русия- екипа разработчик на тяхната ваксина се ваксинира първи
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксиниралите се със Спутник Въ поне няма да се разболяват от шап...поне така се предполага.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая статия показва че Спутник V е гола вода и не може да спре вируса. Това което руснаците наричат ваксина става само за пропаганда и агитация за славата но нацисткия режим в Москва.
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е поради дивашкото неравенство в РФ под диво-капиталистическото управление на Путин и прогнилата антинародна КГБ милицейщина. Гиганското болшинство мужици вече нямат дори кьорава копейка да си купят що-годе сносна водка, която доказано мори вируса значително по-добре от Спутника и жулят самогон и баярщик, които въобще не му въздействат.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който си няма пЕшка, дърпа пЕшката на Вова.
9
7
 
10
 
! Отговори
Доктор Путин преди 3 години
установи, че противошапната ваксина Спутник V не помага. Доктора все още не установил до колко вреди, ако вреди достатъчно ще може да се използва като биологично оръжие.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията ви е грешна. 541 Хил. са активните случаи, не хоспитализираните . Ама чукча не читател...
7
6
 
11
 
! Отговори
Пути преди 3 години
тайничко се надява да облекчи пенсионната система