Путин може да бъде изправен пред международен трибунал за военни престъпления

Експерт: Руското влияние у нас е по-малко, отколкото го представят.
2 мар 2022 23:15, Анисия Иванова
314

Руското влияние у нас е по-малко, отколкото го представят. Това заяви експертът по отбранителна политика доц. Георги Цветков пред "Денят ON AIR".

Според него притеснителното от новия шпионски скандал у нас е, че и други хора използват същите послания като заподозрения за шпионаж в полза на Русия бригаден генерал Валентин Цанков.

"Последните седмици чуваме същите послания от 2014 г. насам. Не говорим само за бившия министър на отбраната, а и за други хора в публичното пространство - че Източна Европа е разделена на зони на влияние, че няма да има война, че са учения, че руските сили се изтеглят, че Украйна е разбита за два дни. И въпреки всичко продължават да се изказват мненията, които изказват руската гледна точка", изброи доц. Цветков.

В случай, че обвиненията срещу ген. Цанков се докажат, това ще означава, че Русия от пропагандиране на определени послания е преминала към директни действия срещу нашата национална сигурност, стана ясно от думите му.

"Дали има шпиони и сред някои други хора, които застъпват тези идеи", попита доц. Цветков от ефира на Bulgaria ON AIR.

Експертът по отбранителна политика не изключи възможността Владимир Путин да се изправи пред международен трибунал за военни престъпления, тъй като, по думите му, още от вземането на решението за инвазия в Украйна руският президент е знаел, че ще има цивилни жертви.

"Във война, особено индустриална, няма как да няма цивилни жертви. С взимането на решението за война се е знаело. Ситуацията е непозната от времето на Студената война, по-характерна е от времето на Втората световна война", коментира доц. Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а можеби и тебе на военен трубунал че много говориш или ла,еш
246
1
 
4
 
! Отговори
Гоче преди 2 години
Ще има ли съд за воините в Афганистан Либия Виетнам. А бомбите от необогатен уран в Сърбия.
245
4
 
8
 
! Отговори
ая преди 2 години
В България има само руски шпиони - други няма Голям смях като ги гледам как се напъват пред работодателите си !
244
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този експерт е много заблуден
243
6
 
13
 
! Отговори
selo наше преди 2 години
Този анализатор да прочете колко тона бомби САЩ пуснаха над ЛАОС щото "беха" във война с тях ................
242
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах, пак някой да опере пешкира. За толкова *** ли ни смятате? В политиката никой никога не взима персонални решения - решенията се взимат от клики, които дърпат конците зад всяка публична фигура. Всички президенти са просто пионки. Като убиеш пионката ще се променят ли нещата?
241
0
 
7
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Скрих си книгите на руски, че да не ми спретнат някоя продължителна промяна .
240
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един изпълзял от канала,изпълняването ви е временно ,връщайте се там от където сте излезли и гледайте много никого да не си подавате главичките че не е толкова безопасно,долни продажни и жалки същества . Незнам дали вашите знаят какви ги вършите,
239
5
 
18
 
! Отговори
натовски наивник преди 2 години
Цветков ,кат та гледам къв си специалист да ти кажа че ням акка да стане твоята мечта -то *** едно да обвиним няколко американски президенти в геноцид-изгорели живи градове с Япония,Ирак, Сирия ,Сърбия ,Виетма стотици хиляди изгорени-пий една ракия и се прибирай в къщи
238
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин експерт. Сигурен съм че Русия знае повече от всички генерали в министерството на отбраната с какво разполагаме защото тя ни го продава. А ако си експер един генерал ввс незнаес какво разполага генерала от сухопътните това са видове войски.
237
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление Путин няма да стугне до трибунал, защото вероятността да остане жив е нищожна. Но виж, Марийчето, Коня, Песков, Шойгу ще ги гледаме вероятно как мигат на парцали: "ама ние изпълнявахме заповеди".
236
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
истината боли и не ми приемате записаното и още ми говорите свобода и демлкраия ваща нещастна българия страда от такива като вас предатели журналисти
235
16
 
15
 
! Отговори
msm преди 2 години
Този и генералите му стрелят с неуправляем ракетен и артелирийската огън по жилищни района в големите украински градове. Това е престъпление срещу човечеството, каквото помним от Втората Световна война. Позори народа на Русия и цялото славянство! Срам, срам, срам!
234
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буш, Клинтън, Обама и Байдън до *** на съдебната скамейка тогава .
233
4
 
9
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Може и да стане ,ама иска се бая чакане за тая работа! ха ха ха
232
10
 
20
 
! Отговори
Ботев преди 2 години
Западът живее в свое информационно балонче. Познайте дали останалите 6 млрд. души на планетата мислят по същия начин. Тези 6 млрд. искат Буш, Клинтън, Обама и Байдън да бъдат изправени пред международен трибунал. САЩ са враг на целия свят, вкл. и на Европа
231
5
 
8
 
! Отговори
До 296 преди 2 години
Това е по сигурно тъй като този трибунал в момента помага на укрофашистите
230
10
 
23
 
! Отговори
Един от многото преди 2 години
В този ред на мисли Зеленски, Кличко и цялата им политическа върхушка също трябва да бъдат изправени в Хага за геноцид на мирно население с руско мислене в Донецк и Луганск и за спонсориране на нацистки паравоенни формирования.
229
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да не застане трибуналът пред Путин?
228
21
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Военният трубунал е най-малкото,което заслужава този съвремен Фюрер!