Русия: Унищожен е склад за боеприпаси в украинска военновъздушна база

При нападението са унищожени и изтребител МиГ-29 и хеликоптер Ми-8
9 апр 2022 17:41, Анисия Иванова
85
Русия: Унищожен е склад за боеприпаси в украинска военновъздушна база
Снимка: БГНЕС

Руските сили унищожиха склад за боеприпаси на украинската военновъздушна база Миргород, съобщи агенция Интерфакс, като се позова на руското министерство на отбраната.

При нападението са унищожени и изтребител МиГ-29 и хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС, посочи говорителят на военното ведомство Игор Конашенков. Базата Миргород се намира в Полтавска област, Източна Украйна.

Конашенков добави, че е унищожен голям склад за боеприпаси и в района на град Новомосковск в източната част на Днепропетровска област.

Днес украинските власти призоваха гражданите в източната част на Луганска област да бягат от руските обстрели, след като бе съобщено, че над 50 цивилни, които са опитали да се евакуират с влак от съседна област, са загинали при ракетен удар. Русия отрече да е нападала мирни граждани.

Областният управител на Полтава Дмитро Лунин заяви в социалните мрежи, че при руския удар по Миргород са ранени двама души и са причинени "значителни щети".

На 2 април Лунин съобщи, че при руски удар в района на същата база са нанесени щети на самолетна писта и резервоар с гориво. В днешното си изказване Конашенков заяви, че Русия е ударила 85 военни цели в Украйна, включително два командни пункта, три ракетни установки, четири самоходни гаубици, склад за боеприпаси и два логистични склада.

От 24 февруари руските сили са унищожили 650 летателни средства, включително самолети и хеликоптери, и над 2000 танка и бронетранспортьора на украинските въоръжени сили, посочва Конашенков.

Ройтерс,който цитира информацията на Интерфакс, отбелязва, че не може да потвърди достоверността на данните, които съобщава руската страна.

По оценки на украинското министерство на отбраната от началото на инвазията са убити 19 100 руски военнослужещи, а Русия е загубила 705 танка, 1895 бронетранспортьора, 151 самолета и 136 хеликоптера.

В четвъртък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е претърпяла "значителни загуби" в Украйна. При последното осъвременяване на данните за жертвите си, което беше направено на 25 март, руското министерство на отбраната посочи, че от началото на кампанията са загинали 1351 руски войници, а 3825 са били ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
До глупак 78 преди 2 години
Каскет, заради такива плебеи като тебе, се очертава вблизката петилетка да не можем да достигнем до 1000 левасредна работна заплата ! Като до тогава се очаква и хлеба да го купуваш по 5 лева . . .
67
5
 
2
 
! Отговори
пу т л ер от бункера преди 2 години
А складовете за боеприпаси са училища, детски градини, болници, жилищни сгради, гари, молове пътища и всякаква инфраструктура.
66
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хей то малко късно става. За нещо се замислих, някой да знае - какво стана с колоната към Киев, нали за ден-два руската армия щеше да стигне до града?
65
1
 
7
 
! Отговори
РАША Е НАША преди 2 години
До Анонимен 56 само че обратно укрофашистите се предават на рус и се радват че са останали живи
64
13
 
5
 
! Отговори
Помощ преди 2 години
Нищо, братушки, унищожавайте складове ! Ние пък ще пратим на украинците 2 пъти повече муниции от унищожените ! Защо да залежават у нас мунициите ? По-добре да ги наврат в задниците на агресора !
63
29
 
10
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 2 години
Ама да не си помислите че това е "война"? Неее, това една "военна операция", в която ще подхвърляме малко ракети върху мирните граждани! Просто ей така, Вова да си пробвал играчките!
62
0
 
10
 
! Отговори
Повече преди 2 години
такива новини!
61
27
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Фашистите са в Кремъл! А Вовата да му пазят място до мумията на другия Вова! Или поне някой от двойниците
60
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата ще смачка фашистите
59
6
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Мачкай, Влади!
58
5
 
24
 
! Отговори
Химическа атака преди 2 години
Министърът на отбраната Резников каза, че Украйна се нуждае от помощ от западни партньори.А именно - реактивни системи за залпово стрелба с обсег на действие над 40 км, противокорабни ракети, танкове, бронирана техника и артилерия с калибър 155, а не 152 като при оръдията съветско производство.По случая са взривили цистерна с 4 тона азотна киселина и обвиняват руснаците.Това е точно където руснаци се намират и всички ще умрат.Няма логика руснаци сами да се тровят.Пак ще умрат невинни деца...
57
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има въздушен мост до обсадените в Мариопол, но цензурата у нас е жестока и затова не знаете
56
9
 
2
 
! Отговори
радо преди 2 години
Фалшиви новини
55
19
 
30
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Напред,Русия ! Знам ,че възстановяването на Руско-Българска Одеса е започнало. Знам,че Одеспани ще елиминират нацистите на Азов и Бандера! Одеса е кодът и Пътят за Освобождението на Майка България от Турско-Еврейско робство! Напред,Русия!
54
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите продължават да крият загубите на украинския военен персонал. През последните две седмици темата старателно се избягва.
53
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали руснаците бяха унищожили всички изтребители на Украйна? Ко стана а? Той и склада като изтребителите е унищожен.
52
0
 
14
 
! Отговори
Сб преди 2 години
На този свят има два типа, жертви и насилници и още защитници на жертвите. За да защитите жертвите трябва да проявите насилие. Изключително самонадеяно е внушението че каквото и да се обърка ще може да го поправите и да го защитите. Победителят взима всичко за да загуби на свой ред. На този свят Никой не умира като победител, има само трагични губещи и ненужното страдание.
51
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eййй Байдане , дайте им на тези хора ракети да могат да пердашът по руските градове, давайтееееее, те знаят как да се справят с въшкарите .
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
многознайковци разбиращи всичко за войната се ширят на воля тук, четете прогнозата на Витанов, там е истината
49
19
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Мичмана:Теб какво те притеснява това ? Украинците са си в Украйна и си се бият за своята родина. Ще си ползват каквито методи и както им е угодно. Понял ? Нещо против ? И тук да ми дойдат рус ки коп еленца ще ги стрелям както намеря за добре щом са НЕКАНЕНИ ! А и други да ми дойдат у дома разни цин гета да крадат си ги стрелкам с въздушната както си реша ! Понял ? Моят дом е моята крепост!