Путин: Ще атакуваме нови цели, ако Западът достави на Киев ракети с по-голям обсег

Новите оръжейни доставки за Киев щели да доведат до удължаване на конфликта
5 юни 2022 14:12, Елка Василева
496
Путин: Ще атакуваме нови цели, ако Западът достави на Киев ракети с по-голям обсег
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави на Украйна ракети с по-голям обсег, и допълни, че новите оръжейни доставки за Киев ще доведат до "удължаване на конфликта", предаде Франс прес.

Още по темата
Ако такива ракети бъдат доставени на Украйна, "ще си направим съответните изводи и ще използваме оръжията си, за да нанасяме удари по цели, които досега не сме атакували", каза Путин в интервю за руската държавна телевизия "Россия-1".

Президентът не уточни нито обхвата на руската реакция, нито какви цели планира да атакува Русия, ако западните държави започнат да доставят на Киев ракети с по-голям обсег.

Изказванията на Путин идват няколко дни след като САЩ обявиха решението си да доставят на Украйна реактивни системи за залпов огън (РСЗО) М270 и М142 HIMARS с обсег близо 80 км, които са способни да нанесат удари срещу руски войски и складирани оръжия в тила на руските сили.

Военни експерти отбелязват, че обсегът на тези ракети е малко по-голям от този на аналогични руски РСЗО, което ще позволи на украинските сили да атакуват артилерията на противника, без да влизат в обсега на неговия ответен огън.

Американският президент Джо Байдън обаче каза в понеделник, че изключва доставки за Украйна на РСЗО с такъв обсег, че да могат да атакуват територията на Русия, въпреки многократните настоявания на Киев да получи такива системи.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато допусна грешка. Още 2008г трябваше да смачка *** в Грузия. А сега си повярваха и почнаха наред.. Това забавяне излезе солено.
227
13
 
13
 
! Отговори
Путин е пътник... преди 1 година
Щом и Орбан заклейми Путин, нещата при Путин са много зле...
226
8
 
11
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 1 година
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
225
6
 
9
 
! Отговори
овпутин преди 1 година
Предния ден нашите защитници и защитници успяха да напреднат с 8-10 километра в отделни участъци от направленията Херсон и Запорожие. Въоръжените сили на Украйна нокаутираха нашествениците от няколко населени места.Според Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента, украинската армия ще може напълно да започне контраофанзива, след като западните оръжия пристигнат в достатъчни количества.
224
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПо скоро твоето мислене е извратено, защото протовопоставяш една държава на друга и създаваш конфликти и омраза между държавите и хората, а повече от половин Европа е славянска, ще убиеш половин Европа за да си задоволиш егото ли? Луд!
223
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ имат 5800 ядрени глави. С тези от НАТО стават 6500.
222
9
 
12
 
! Отговори
Путин лъже преди 1 година
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
221
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са зле рашитниците тук ,такава пошла пропаганда с глупави опорки ,да се смееш ли или да плачеш :) Другаре, нито комунизма ще се върне( не че го е имало) , нито младините ви, нито путинкатЪ ще пребъде. Мавзолеят е с едно легло :)
220
9
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ФАЛШИВИЯ ПУТЪН ЩЕ ИЗБИЕ И ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ АКО Е НЕСЪГЛАСНО С НЕГО :D
219
15
 
12
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Путин, още като видя, че европейските фашистки държави, пращат оръжие, трябваше да ги запука наред, ракетни удари по бази, столици, летища! Русия воюва срещу цяла Фашистка Европа, този път и Швеция и Швейцария, са се включили! Затова, бомбене яко, по цяла Европа, Тея меки китки не са воювали от поколения, там победата ще е лесна, само Украйна и Полша да се сгазят.
218
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 277, кой точно подкрепя Русия, ама наистина да я подкрепя. Говорите за руско-индийски отношения. Аре отворете гугъл и напишета USA India relations! Ще ви се завърти главата колко общи икономически и политически проекти имат, а Индия да сте я чули да каже нещо срещу САЩ?!? Китай да, там имат търкания, но Китай в никакъв случай не сърце и душа с Русия. Слаба биричка сте, русофилчета, всеки познаващ английски, немски или испански език на момента разбира колко изолирана е Русия.
217
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМного от пленените немци не се връщат в Германия, не са се върнали 30 000, а колко 50 000, а част от плените немци остават в Русия да живеят. Все пак са оживяли,защото руснаците винаги са били хуманни към хората, а милионите хора използвани като роби и избити по нацистките концлагери не оживяха!
216
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Вова либерастите! Велик си!
215
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава богу, че в България има различни мнения, а не сме промивка като Рашистия. От друга страна, русофилите са за изтезание и каторга, но ние сме толерантен народ. Виж, онези, които сеят омраза срещу Украинските бежанци вече дори не мога да ги нарека Българи, та те не споделят основни Български ценности като тази да помагаме на ближния! Българина помага и съчувства, това не се отнася за русофила, чийто родина е Русия!
214
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Героите на Украйна ВСУ днес си върнаха Северодонецк.Смачкали са орканите от бой.Там за първи път работеха чешките системи за залпов огън ДН-70.Браво на чехите.ТАСС мълчи на запитване за разгрома.
213
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Русия
212
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука дали ще остане нещо? И Путин и Байдън, както и зеления са на наркотици.
211
5
 
14
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 година
Чета тук, че целият свят бил срещу Русия. Всъщност нормалният свят /около 150 държави/ е срещу Изкукалия свят /около 50 държави/. А на бойното поле Изкукалият свят не може да се справи с една държава от нормалния свят.
210
10
 
8
 
! Отговори
РЕАЛИСТА преди 1 година
Не забравяйте кой сложи края на ВСВ2. Това не беше Русия, а САЩ с бомби над Хирошима и Нагасаки. Само че тоя път ще бомбят Раша.
209
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете славяните на мира, всички чужденци да се изтеглят от Украйна , за да няма повече убийства на славяни, просто се махнете! Не ме интересува някакъв си Путин, но СПРЕТЕ ДА ИЗВЪРШВАТЕ ГЕНОЦИД НАД СЛАВЯНИТЕ - РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ, ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ЖИВЕЯТ В МИР И ЗЕЛЕНСКИ ДА СЕ МАХА, ТОЙ Е МАСОВ УБИЕЦ!