Песков: Западът предизвиква голяма световна буря

За цените на енергията: Сега, когато се захлади, нещата ще се влошат още повече
5 сеп 2022 11:41, Елка Василева
285
Песков: Западът предизвиква голяма световна буря
Снимка: архив, БГНЕС

Действията на Запада предизвикват "голяма световна буря", но Русия в тези условия успява да запази стабилност, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за ТАСС в навечерието на Източния икономически форум (ИИФ).

Още по темата
"Световните процеси в момента оказват неблагоприятно влияние. По-скоро се надига голяма световна буря", посочи Песков, цитиран от „Труд“. Говорителят на Кремъл уточни, че за много от случващото се "има и обективни причини, но има и субективни причини за тази започваща буря, които са свързани с абсолютно нелогичните, а често и абсурдни действия на властите в САЩ, Европа, ЕС и отделни европейски държави".

"На този фон ние все пак успяваме да съхраним макростабилност", подчерта Песков. И акцентира, че Русия води "много усърдна, обмислена, последователна работа в това русло".

На въпрос вижда ли Москва промяна в позицията на Запада по украинската криза и готовност за отстъпки, Песков отвърна: "Не, не виждаме". Питането бе отправено по повод на появили се преди това съобщения, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е заявил, че заради приближаващата се зима западните партньори са започнали да предлагат на Киев да започне мирни преговори.

Той подчерта, че "Газпром" остава надежден доставчик, като за това реноме на надежден гарант на енергийна сигурност и надежден доставчик компанията е работила десетилетия наред.

Руският концерн "Газпром" извършва профилактични работи на газопровода "Северен поток" тогава, когато е предвидено по правилник, тъй като следи за сигурността на доставките, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков, който говори пред телевизиите "Росия 1" и "Росия 24", бе запитан защо на "Северен поток" не се прави профилактика възможно най-често с оглед оръжейните доставки от Европа за Украйна.

"Газпром" десетилетия наред печелеше реноме като надежден гарант на енергийната сигурност, надежден доставчик. И ние сме убедени, че "Газпром" не е направил нито една стъпка, която да разклати това реноме", подчерта Песков, цитиран от БТА.

Според него "европейските пишман политици" действат абсурдно, като отказват ремонт на инсталациите за "Северен поток". "Щом европейците съвсем абсурдно вземат решение да се откажат от сервизното обслужване на своето оборудване, по-точно на оборудването, което е собственост на "Газпром", вината е на онези политици, които са взели решението за санкции", каза говорителят на Кремъл.

Песков изтъкна, че тези политици "карат сега своите граждани да умират от инсулти, щом видят сметките за електроенергия. "А сега, когато се захлади, нещата ще се влошат още повече", прогнозира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото искате дрънкайте и възхвалявайте западните "технологии",ама без енергоизточници,технологиите са мъртви железа - природен закон!!!!Хайде,***,пляскайте минуси - и сто трильона долари да ви дадат,без енергия,не можете да произведете и една гайка!
180
3
 
4
 
! Отговори
Стига глупости! преди 1 година
САЩ произвеждала това , Русия имала онова, ама неможела! Хайде стига глупости! Кой кавото има и каквото може! Хората сме едни и същи същества! Господ дал навсякъде по нещо! Хора сме и трябва да живеем единно! Стига войни! И ще ви кажа една птичка пролет не прави! За войната са виновни и Запада и Изтока! Завистта, злобата нямат граници! А за Алчността няма да говорим! Занаете какво е казал НАПАЛьОН Пари пари и пак пари и ето това е в оснвата на всички войни! Глад за пари и то за много пари!
179
2
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
ДО ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТОНе си прав, все пак Русия ни донесе социализъм, комунизъм (нещо като фашизъм), народен съд, изтрепване на интелигенцията, селяния в милицията, терористи на власт, и всичко това с любов от Москва!!
178
2
 
9
 
! Отговори
иван преди 1 година
колкото по - нагла е една лъжа, толкова по декиш лови... а ако не спираш да ръсиш лъжи от сутрин довечер ставш велик ... е на това разчитат тия... а и наливането с водка помага..
177
2
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
това беше целта, с Covid-a не успяха, ама с украинците случиха ... сега чакаме рецесията и сметките :)
176
2
 
10
 
! Отговори
Глей ся, преди 1 година
Г- н Кучкарски,както винаги си самонадеян и самодоволен! Виждаме ви колко сте велики в Украйна.Хайде сега римувай си думичката Украйна и ще ми разбереш мнението и намерението
175
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРЯБВА ДА СПРЕМ ТАЗИ ВОЙНА,НЕ ЗНАМ КАК,НО ТРЯБВА ДА Я СПРЕМ! УКРАЙНА ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ МАЙКА СИ РУСИЯ, ЗА ДА НЕ СТРАДАТ ХОРАТА, ТЕ СТРАДАТ ГОДИНИ, ЕВРОПА ДА ВЪЗСТАНОВИ ДОБРИТЕ ОТНОШЕНИЯ ПОМЕЖДУ СИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И С РУСИЯ, КОЯТО Е ЧАСТ ОТ ЕВРОПА,ДА СИ ВЪРНЕМ ВЗАИМОИЗГОДНИТЕ ТЪРГОВСКИ ОТНОШЕНИЯ И РАБОТИМ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО СИ,А НЕ ДА РЕКЕТИРАТ ДЪРЖАВИТЕ НИ ЗА ОРЪЖИЯ И ПАРИ В БЕЗСМИСЛЕНА И НИКОМУ НЕНУЖНА ВОЙНА. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ МОЗАЙКА, КОЯТО СМЕ ПРЪСНАЛИ И СЕГА Е ВРЕМЕ ДА Я НАРЕДИМ ОТНОВО В ХАРМОНИЧЕН РЕД
174
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Дано никога да не разберем кой с какви оръжия разполага. Живота е един и ние сме длъжни даго пазим. Намерете начин да се разберат големите играчи. Истината е някъде по средата. Нали всички се пишат пазарни играчи, ами спазарете се. Защо ние които не сме в играта трябва да ви сърбаме вашата попара. Айде седнете и се разберете като хора.
173
13
 
17
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Досега рашисткия режим в Масква плашеше с хиперсуперкАсмически орУжия,като не им мина номера сега почнаха да изнудват света с енергоносители!Жалки рашистопитеци! Живеят в най богатата страна в света а гладуват заради простотията си и алчноста,зависта към нормалните държави!
172
0
 
0
 
! Отговори
Бате Иво преди 1 година
Извинявам се осемдесетТа става деветдесет и осем
171
39
 
37
 
! Отговори
wseki преди 1 година
Никакви технолигии не могат да заменят липсата на ресурси. Но Русия макар и да не се хвали много, притежава свои технологии. Част от тях помагат на целия свят- както за общо ползване, така и за супер технологичните уж постижения.
170
48
 
46
 
! Отговори
msm преди 1 година
Фашисткият режим в руССия е в задънена улица. Никой няма да толерира и да приеме имперските им амбиции. Украйна е на украинците и блато за руССкия национал-фашизъм. Въпрос на време е технологиите в енергетиката да заобиколят изкопаемите горива.
169
19
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Така е СССР фалира, ама оня дето помогна затова и той наскоро фалира. Не че 30 г. не се радваше на щедри благодарности за услугата която направи на щатите. В днешно време обаче Русия не е СССР и нямам намерения да чакам две поколония да видя дали ще фалира. Просто войната трябва да спре. Но никой и не си мръдва пръста в тази посока. Напротив един през друг наливат бензин в огъня.
168
16
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Наблюдател СССР имаше несравнимо повече ресурси от Русия,но фалира.
167
35
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа ще я избута зимата. Ама Просия не я чака нищо добро.
166
19
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
А защо запорират сметки на фирмирегистрирани на запад, които наемат хора и плащат данъци там и по забадните закони. Само защото някой счел че бил близък до Путин. Няма ли закони които да пазят бизнеса в своята държава още повече ако е направен с външни инвестиции. Защо европа прилага икономически санкции за политически цели. Тогава защо се чудите защо има реципрочен отговор с газа. Не само газа но и тока ще ви спра ако се отнасяте така с мен. Каквото повикало, такова се обадило.
165
25
 
17
 
! Отговори
Разберете преди 1 година
има колективна вина САЩ(знаят го дори ЕС) и персонална вина - Путин (той показа болни амбиции и слаби нерви)
164
15
 
21
 
! Отговори
това е пълна лъжа преди 1 година
До Война можеше да нямаОще по време на ОИ в Сочи-2014 Путин директно заяви мераците си за Донбас, неглижирайки вероломното нахлуване в Крим
163
24
 
28
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
на крив крепостник запад му виновен.ако не бяха използвали газа за изндване като енергийно оръжие нямаше да освободят пазар за азери ,араби и Сащ и като се казва На сърдит Путин -празна му торбата.
162
29
 
28
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 1 година
Вероломно нападнати от диктатора решил да възстановява Руската империя! Героично се отбраняваха, спряха настъплението и вече контраатакуват! Вън варварските орди от Европа!Китай ще ги потълне като боа!