Фон дер Лайен: Пращайте сметките за ток и газ в Москва на истинския виновник!

Евродепутатка размаха сметки за енергийни разходи
14 сеп 2022 17:00, Елка Василева
559
Фон дер Лайен: Пращайте сметките за ток и газ в Москва на истинския виновник!
Снимка: архив, БГНЕС

Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни сметки на изнемогващи частни потребители пред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която й отвърна, че истинският виновник за покачването на цените е Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Знаете ли какво? Изпратете ги в Москва!", отговори Фон дер Лайен.

Още по темата
По време на дебатите в Европейския парламент след годишната реч "За състоянието на Съюза", произнесена от ръководителката на комисията, лявата евродепутатка взе думата, като размаха сметки за енергийни разходи, изпратени от нейни сънародници.

Обри даде пример със сметката за ток на Жил, която се е увеличила със 113 евро на месец и сега човекът не е сигурен, че ще може да се отоплява през зимата. Тя прочете и друга фактура-  2300 евро за газ за 6 месеца, а също и въпрос от потребител дали ще трябва да спре да яде или да не си пуска осветлението през зимата.

"Тази криза не е резултат единствено на войната в Украйна и на мерзкия шантаж на Владимир Путин, а е продукт на икономическа система, чиито пропуски трябва да признаете", обърна се Манон Обри към председателката на комисията.

Минути по-късно, взимайки отново думата пред евродепутатите, Урсула фон дер Лайен контраатакува. "Госпожо Обри, сметките, които показахте, да, те са непосилни, вярно е! Но знаете ли какво? Изпратете тези фактури в Москва, там е виновникът", заяви германката, която представи предложения на Еврокомисията за овладяване скока на цените на газа и електричеството.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма грам мозък . Иначе ние ще ги пращаме , ама ако може тя да плаща .
402
0
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Все по-често се питам тази женица дали има нещо като мозък в главицата си.
401
0
 
4
 
! Отговори
Волод и ,мир преди 1 година
а парите за ваксините дето нагуши покрай "Covid"-а кога ще върне г-жата ?
400
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Македония ,Косово, Албания, Украйна в ЕС - представяте ли си на какво ще заприлича т н ЕС?!
399
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако наистина подобен изказ за явно евтина манипулация е верен/ Автентичен, бе жълт журналистически привкус/ уважаемата госпожа си сложи край на кариерата. Гражданите на Евросъюза не са чак толкова без логика.
398
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tи отрово змийска да пукясаш от студ даноНие ви вярваме че Русия е виновна. Тя си наложи сама санкции.
397
0
 
10
 
! Отговори
То бива, бива преди 1 година
Но, колкото и да е безпристрастен човек, не е възможно да не се възмути. Русия виновна, защото реши да не е суровинен придатък. Путин виновен, защото не подпосва и не подарява ей така златни мини, суровини, руснаците не си разрушават заводите като нас. Абе, непослушни руснаци. Дори и не се съгласяват да им разположат под носа някакви си оръжия.Кой започна "Ембаргооо." Цял живот слушам за "Пазарна икономика." А кой тихомълком се отказва от нея? Беше ми симпатична, но да ме манипулират по подобен
396
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги пращат на печелившите в америка!
395
1
 
21
 
! Отговори
Бучъp преди 1 година
Не е проблем,че европейците ще стоят на тъмно и студено,за да пестят от сметки- ще го преживеят!Проблемът е,че ще станат безработни бедняци- при тези цени и дефицит на енергийните ресурси, всяка европейска стока става неконкурентна и непродаваема на световния пазар.Първо ще се срутят металургията, машиностроенето и химичската промишленост,а това ще повлече вички други сектори!Свърши вече хубавото време...и няма да се върне!Важното е обаче Европа да финансира украинската месомелачка да не спира!
394
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що там *** да не си сложи санкции сам?
393
1
 
15
 
! Отговори
Американски лакеи преди 1 година
Отидоха да суйни, буйни да вадят мечката от хралупата, а сега мечката била виновна!
392
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не по - добре е на вас евроджендърите да ги пращаме!
391
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдум за излизане от тази лудост наречена ЕС! Веднага!
390
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това много ми напомня на балканския Винету! Той ги реди в подобна логика... Виж, умно красивите са по-различна патология - те са обикновени родоотстъпници! Общото между всички е, че са лyдu
389
0
 
20
 
! Отговори
бари преди 1 година
До АнонименУрсусата напълно превъртяла
388
0
 
21
 
! Отговори
джо преди 1 година
Tази ще клати лимбата още малко. Като почнат зимните сметки направо ще озверее тълпата. Тези средства,които отиват за изкуствено поддържане на фалиралата Украйна ще ни излезнат през носа. Мнаго е зян горката...
387
0
 
21
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Еееех ако на запад имаше поне един умен и способен политик и водач с ТОПКИ като ПУТИН, то света щеше да е рай, щеше да се живее в мир и разбирателство дълги, дълги години!!!А то брате навсякъде ckлеpози, жeндъpи и страхливи aгpecори!!!
386
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значиии когато газпром продаваше на загуба било пазсрнс икономика. А когато цените скочиха до щатските цени на газта било изнудване. Що не пратите сметките на краварите ве? Нале и те продават на тез цени.
385
0
 
5
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
А сметката за телефона?
384
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие запалихте войната, западни лицемери! Презирам ви!