Блинкен разговаря по телефона с Лавров за задържания американски журналист

Държавният секретар призова за незабавното освобождаване на Еван Гершкович
2 апр 2023 23:39, Йоана Цонева
13
Блинкен разговаря по телефона с Лавров за задържания американски журналист
Снимка: БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкен разговаря по телефона с руския външен министър Сергей Лавров и настоя пред него за незабавно освобождаване на американския журналист Еван Гершкович, задържан по-рано тази седмица в Русия по подозрения в шпионаж, предадоха световните агенции.

Блинкън е изразил пред Лавров силното безпокойство на САЩ относно неприемливото задържане от Русия на американски журналист, подчерта говорителят на Държавния департамент Ведант Пател.

Още по темата
"Държавният секретар призова за незабавното освобождаване на журналиста и призова също и за освобождаването на друг намиращ се в затвора в Русия американец -  Пол Уилън", допълни говорителят.

От своя страна по време на разговора с Блинкен Лавров е разкритикувал медийната шумотевица на Запад, която се е вдигнала около ареста на американския журналист и е подчертал, че неговата съдба ще бъде решена от съда.

"Неприемливо е отговорни представители във Вашингтон и западни медии да вдигат врява с ясното намерение да придадат на този случая едно политическо измерение", заяви Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Американския шпионин в затвора !
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Факт неоспорим. Запада е пак с фашисти те украинци този път. Сега плачат за някакъв журналист, може би шпионин. Плачат,дигата вярва,а като те задържат някой руснак за шпионаж, може. Започва да писва от тази англосаксонската раса, дето се мисли за господари на света. Хора събудете се, сега живота на тази планета се крепи на Русия и на Путин.Слава Русия
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се превърна в Северна Корея
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искат ще го върнат. Престанете да си навирате носа навсякъде и да размахвате пръст. Погрижете се за собствената си държава...
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задържаният се преструвал на американски журналист, за да шпионира. Еван Гершкович бе задържан по-рано тази седмица в Екаринбург, Русия за шпионаж.
5
2
 
4
 
! Отговори
Цитат преди 1 година
. . . западни медии да вдигат врява . . .
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бегай от тук бре Империалистическа леж!!!
3
5
 
29
 
! Отговори
Ба х ти преди 1 година
ти наглеца! Ако беше обратното изобщо нямаше да му вдигнат телефона на Лавров. Вън янките от Европа!
2
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо САЩ си въобразяват, че могат да нареждат на всеки. Всяка държава си има свои правила и закони и не е длъжна да се съобразява с тях. Никой не го е карал да ходи там ако си е седял в Америка ще си спазва американските закони.
1
6
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Лавров го пратил ...