Русия отрече, нямало намеса в изборите в Турция

Москва много държи на двустранните отношения с Анкара
12 май 2023 21:40, Елка Василева
36
Русия отрече, нямало намеса в изборите в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков опроверга слухове за възможна намеса на Русия в президентските и парламентарните избори в Турция, подчертавайки, че такива данни се разпространяват от лъжци, съобщи ТАСС. Преди това общият кандидат на опозицията за президент на Турция и лидер на Народнорепубликанската партия Кемал Кълъчдароглу публикува пост в Туитър на руски език, в който призова Русия да не се намесва в изборите.

Още по темата
Не знам какво е станало причина за такива призиви. Ние решително отхвърляме подобни изказвания, ние официално заявяваме, че за никаква намеса не може да става дума. Ако някой е предоставил на г-н  Кълъчдароглу такава информация, то това са лъжци, каза Песков пред журналисти днес.

Като цяло той подчерта, че Руската федерация много държи на двустранните отношения с Турската република. Защото Турция досега заемаше много отговорна, суверенна и премислена позиция по цял комплекс регионални и световни проблеми, с които ние се сблъскваме, добави говорителят на Путин. И тази позиция много ни импонира, отбеляза Песков. Още повече, че страна, която високо цени двустранните отношения, няма да прави нищо по отношение на своя партньор, каза Песков.

Ние нееднократно сме казвали и настояваме, че ние не се намесваме във вътрешните работи и изборните процеси на чужди държави, отбеляза той.  Според Песков е добре Кълъчдароглу  да си спомни историята с американците. Те с цялото правителство, с цялото ръководство  дълго време твърдяха, че Русия се намесва, след това похарчиха милиони долари за разследвания и след това стигнаха до извода, че намеса не е имало, заяви Песков.
(БТА, Светла Митева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Враг 1 за Русия преди 1 година
е Путин ! Причини гибелта на стотици хиляди граждани на Руската Федерация, емигриране на милиони руски професионалисти и международна блокада за Русия ! Следват още по тежък живот или лишаване от живот за гражданите на Русия. Боже пази България от луд диктатор !
23
1
 
3
 
! Отговори
Путинофилите преди 1 година
в Карлуково и на 4ти километър
22
1
 
2
 
! Отговори
Майка си ли търсите преди 1 година
в УКРАЙНА, празноглавци ?
21
0
 
3
 
! Отговори
Русофили неграмотни, преди 1 година
през 1878г са ни освободили украинци, финландци, румънци и български хайдути на първа линия и шепа руснаци в тила. А българските чорбаджии са осигурявали снабдяването на тая армия. А Вълчан войвода е натоварил 60 конски товара злато на кораб за руския император и предварително плаща войната. Няма нищо безплатно на тоя свят !
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските батареи са на 80 км от Луганск. Поразили са казарми на окупаторите с украински балистични ракети ГРОМ 2, а не с натовски ЩОРМ ШЕДОУ, които са с обсег 300 км и ще бъдат използвани върху Керченския мост и казарми на окупаторите в Крим. В Луганск са били зетят на Шойгу, Алексей Столяров и членът на ГосДума и Единна Россия, Виктор Водолацки. Последният се шлял безцелно из руините и на главата му пада тухла, което той представил като рана от артилерийски обстрел.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блатото никога не е виновно! Не вярвате ли?
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия била слаба един Бахмут не може да вземе вие и препиствате намеса в изборите и то не само в Турция но и в България в САЩ и в Великобритания...
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то американския народ вярва че атомните бомби над Хирошима и Нагасаки са хвърлени от Сталин само че всички знаят че са хвърлени от САЩ които освен всичко друго само те имат атомно оръжие по него време заграбено от Хитлер вЗападна Германия .
16
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
След като избраха Радев за президент в Росийская газета имаше статия със заглавие-"Проруски генерал стана президент на България".
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да си спомня руснаците да са признали някое свое престъпление ?
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвайте на нищо докато Кремъл не го отрече. Например, че не са нападали Украйна... и тн
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То където има избори все Русия е замесена ,а сащ стоят настрана ,съжалявам и за българите на които и промиват мозъците тия евроатлантици ,хора мислете с тоя мозък ,всички е една измама за милиарди ,не може ние и пет държави да купуваме от Украйна и другите държави от ЕС да купуват от Южна Америка ,защо никой не задава тоя въпрос
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вервам ви рашки, ама хич нема намеса, то и на янките верваме ама......:)))) Има намеса разбира се при турците, както и при всяка държава която представлява интерес на Раша и САЩ :)))
11
1
 
1
 
! Отговори
Левски преди 1 година
Един ден много ско ще съжаляваме жестоко.https://youtube/watch?v=eFkmRp_G2uo
10
4
 
2
 
! Отговори
Казума преди 1 година
Да живее 56-тият щат на америкааааааааа. Опс моя грешка.
9
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция обвини САЩ в намеса в изборите им, не Русия. Пак се изложихте.
8
8
 
17
 
! Отговори
П. yтин е турчин.. преди 1 година
Приятел с Турция.... Враг на България..... Приятел на РСМакедония
7
6
 
5
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Ха-ха-ха. Ха-ха-ха. Ха-ха-ха.
6
6
 
14
 
! Отговори
Радев е въпроса преди 1 година
Какво прави в Юар точно когато има доказателства че юар даваоръжие на Русия ...
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги русофили... Значи, доколкото виждам от коментарите, вие сте и туркофили. Добре... А скоро, по неволя, ще бъдете и тайкофили /Китай/. Добрее... А екзистенциални противоречия, нещо, това, онова...? Викате, нема. Хм... Странно. Де да знам... Чували ли сте за шизофрения? В нета пише...