Южна Корея ще даде на Украйна оборудване за разминиране

Сеул ще участва и във възстановяването след войната
Обновена: 21 май 2023 21:05 | 21 май 2023 20:47, Анисия Иванова
30
Южна Корея ще даде на Украйна оборудване за разминиране
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол е обещал на Украйна оборудване за разминиране и още помощ. Обещанията са били дадени по време на среща на южнокорейския лидер с украинския президент Володимир Зеленски, който беше в Хирошима за срещата на върха на Г-7, предаде ДПА, като се позова на южнокорейския президентски офис.

Сеул ще предостави на Киев и линейки за военните.  Освен това южнокорейският президент заяви, че неговата страна внимателно ще проучи списък от несмъртоносно военно оборудване, поискано от Зеленски, допълва Ройтерс.

По време на срещата Зеленски е благодарил на Южна Корея за подкрепата. Двете страни са се съгласили и да си сътрудничат при възстановяването на Украйна след войната. Южна Корея стои зад украинците, докато мирът не бъде възстановен, е казал Юн на Зеленски. (Г. Големанска, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До :) Кой ти е казал това след като ЮК обяви фалит в 1997 г.
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е Неспасяема държава вече! Кой каквото и оръжие да и дава! Оказва се че руснаците,за всички случаи,вадят необходимото оръжие и действат!-:)))
2
25
 
8
 
! Отговори
:) преди 1 година
Под американско влияние Южна Корея стана една от най-развитите държави в света, на светлинни години пред Русия във всяко едно отношение. Под руско влияние Северна Корея е държава не от третия, ами от четвъртия свят, където гладните северокорейци ядат буквално трева за да оцелеят.
1
7
 
13
 
! Отговори
Тия не разбраха преди 1 година
Ли че,няма такава държава?Колко звучни шамара от м трябва още.