Зеленски: Ако не устоим, всички съседи на Русия са под заплаха

Москва иска да пренесе страданието по-нататък в Европа
21 авг 2023 12:32, Стела Стоянова
143
Зеленски: Ако не устоим, всички съседи на Русия са под заплаха
Снимка БГНЕС, архив

Ако Русия успее да превземе Украйна, това ще донесе болка и страдание на други европейски държави. Тя обаче няма да може да направи това, защото Киев ще устои.

Това заяви президентът на страната Володимир Зеленски пред парламента на Дания, предава РБК-Украйна, цитирана от "Фокус".

Той отбеляза, че сега "руското зло удря с болка и смърт украинските градове и села. В същото време Москва открито заявява, че няма да се ограничи с Украйна".

Още по темата

"След това, след нашата страна, те искат да пренесат това страдание по-нататък в Европа и по-нататък в света. И съм сигурен, че чувате това от Москва. Всички съседи на Русия са под заплаха, ако Украйна не устои", подчерта Зеленски.

Президентът отбеляза, че международното право не може да бъде реанимирано. Според него всяка една от световните демокрации може да стане мишена. Или за ракети, или за наемници, или за дестабилизация. Той е сигурен, че демократичните държави го усещат.

"Но Украйна ще оцелее. Искам да го чуете, видите и почувствате. Украйна ще оцелее", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: ДанияРусияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
23
 
17
 
! Отговори
До 35 преди 8 месеца
Както върви, САЩ, ЕС и Китай ще си поделят Рассия.
39
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако се отървем от типчета като Зеленски и Со., ще си отдъхнем.
38
18
 
13
 
! Отговори
VPNs преди 8 месеца
Сработиха, но и 1000 негатива да изпраскате, Матушката ви Блатная затъва все по-дълбоко и по-дълбоко. Няма кой да я извади. Купете си записи с траурни и заупокойни песньовки.
37
18
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 8 месеца
Това не са факти, а най-обикновена руска пропаганда. Българското население на Украйна е едно от най-отдадените в борбата срещу окупаторите. От всички етноси сме с най-голям процент дороволци на глава от населението.
36
3
 
18
 
! Отговори
Имате избор преди 8 месеца
Или руский мир, или чайнатаун!
35
4
 
25
 
! Отговори
ПЕТКО преди 8 месеца
МЕН ОТ РУСИЯ НЕ МЕ Е СТРАХ БЕ, ГЛУ ПАК!
34
9
 
26
 
! Отговори
До 32 преди 8 месеца
Украинските Азовци извършиха геноцид не само срещу руското население в Украйна ,а и срещу българското .Това са фактите които Рапонът ви скри през 2014-2015.
33
12
 
22
 
! Отговори
европеец преди 8 месеца
Не е прав Зеленски-Путин многократно предупреждаваше многократно подписваха мински договори да спрат да стрелят и да изтеглят оръдията.После в Истанбул почти бяха подписали за край на войната в последния момент Зеленски им забрани преговорите.Украинците стрелят по цивилни я какво направиха с Кримския мост?И кримчани първата им работа е да се оплачат на Путин да подобри охраната.Кримчани живеят по добре сега от украинците.Факт.Я погледнете Мариопул?Вижте какво мащабно строителство кипи
32
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия и Китай ще си поделят света!
31
17
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 8 месеца
Въпросът е, дали Рашковската Матушка ще устои, че скоро ще се навърши двугодишнина от започването на руската агресия, а се вижда докъде я докараха - окопаване и самоотбрана, а напредъкът към Берлин и Лисабон е мираж на Путин и другите разбойници.
30
6
 
20
 
! Отговори
До анонимен 11 преди 8 месеца
И идея нямаш колко много изцоцаха американците от тази война. Никой ши не видя как скочи долара и пак се спасиха за поне 10на години от фалит американците,а бяха стигнали дъното. Нищо не са наляли -стари железа и изнудиха ЕС да си дадат военната техника срещу нови (на хартия) натовски оръжия...Заробиха ЕС за 20 год с дългове.
29
13
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 8 месеца
Кой го е тормозил това руско население? Про-руският им президент Янукович, който Русия спаси и му даде убежище точно преди да нападне Украйна?
28
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мечтата на зелята е да изтрепе всички украинци !
27
6
 
21
 
! Отговори
зелени кьор фишеци преди 8 месеца
Щом ще устои Украйна, значи приказките на Зеленски за надвиснала руска заплаха над други държави са безпочвени и целят само всяване на паника в избирателите на т. нар. европейски демокрации, за да може да се оправдаят помощите, които върхушката на т. нар. европейски демокрации изпращат на Украйна.
26
9
 
19
 
! Отговори
Хм преди 8 месеца
Този премина към заклинанията. "Искам да го чуете, искам да го почевствате"... Като някой шаман. Впрочем, Русия е твърде милозлива към Украйна, на фона на простотиите на хунтата. Но друг враг не бива да се надява на такова отношение.
25
1
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 8 месеца
Я намали самагоня, за да прогледнеш.
24
27
 
6
 
! Отговори
Русофашага преди 8 месеца
Русия има население горе-долу колкото островна Япония, а по територия е 51 пъти по-голяма от територията на Япония. Разпадът на Русия хлопа на портите й. Мъжете са импотентни алкохолици и прирастът на Матушката ви е страшно негативен. Путин тоже помага активно за отрицателният прираст.
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам защо Путин ги жали толкова, на негово място краварите и англосаксонците щяха да сипят бомбени килими върху големите градове, без оглед на жертвите
22
24
 
6
 
! Отговори
До Руси преди 8 месеца
Това е пълномащабна война и Русия достигна предела си, използвайки всички възможни средства и ресурси. Просто толкова си могат.
21
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе мозъци защо точно Украйна нападна Путин.Защо не нападна Казахстан, Узбекистан,Беларус или Китай ами точно Украйна.Ми много ясно бе мозъци защото има причина.Колко години укрите тормозиха руското население в Украйна а?Колко години предизвикваха Путин а?