САЩ: КНДР е доставила над 1000 контейнера с боеприпаси на Русия

Северна Корея иска да получи руско военно оборудване и съвременни технологии
14 окт 2023 08:42, Елка Василева
171
САЩ: КНДР е доставила над 1000 контейнера с боеприпаси на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

През последните седмици Северна Корея е доставила на Русия "повече от хиляда контейнера" с военно оборудване и боеприпаси, съобщи говорител на Белия дом, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Това оборудване ще бъде използвано "за нападения над украински градове и за убийства на украински цивилни", заяви Джон Кърби, говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ, в разговор с журналисти.

Говорителят представи инфографика, илюстрираща по думите му маршрута на определени контейнери от пристанище в Северна Корея до руски склад в близост до границата на Русия с Украйна.

Джон Кърби заяви, че в замяна Северна Корея се стреми да получи руско военно оборудване и "съвременни технологии", по-специално самолети, ракети, бронирани машини и оборудване за производство на балистични ракети.

САЩ "вече са наблюдавали руски кораби, разтоварващи контейнери в Северна Корея, които може да са първите доставки" на руско военно оборудване.

"Това нарастващо военно партньорство между Северна Корея и Русия, включително чрез трансфер на технологии . . . , застрашава стабилността на региона и международния режим за неразпространение на оръжия", изтъкна Кърби.
(БТА, Алексей Маргоевски)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
свършени са блатните *** след като от северна корея просят
47
21
 
5
 
! Отговори
кратко и ясно преди 7 месеца
русия губи
46
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинската общественост скърби за загиналия на фронтовата линия украински шахматист. Роман не беше доброволец, той беше мобилизиран и хвърлен в месен щурм. Той служи само 60 дни, след като беше принуден да отиде на война. Никой не го подготви, просто го хвърлиха на смърт, както десетки хиляди украинци, които загинаха за интересите на Запада. Така че сега помислете кой е виновен за смъртта им.
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Не признавам нацизма": украински футболист избяга и поиска политическо убежище в Русия. Полузащитникът на украинския Шахтьор Александър Распутко избяга от лагера на отбора си. Той изчезна след мача от Младежката лига на УЕФА с Антверпен. На белгийското летище е открита само грижливо сгънатият му екип. Също така се съобщава, че играчът е изтрил всичките си публикации в социалните мрежи и е спрял да отговаря на телефонни обаждания.
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Луганска посока. Водят се битки и артилерийски двубои в Купянския, Сватовския и Кременския сектори. Сериозно напредване на ВС на РФ не е регистрирано. Изключително активна срещу зомбираната по натовски стандарт биомаса е и авиацията на руските ВКС. Южна Донецка посока. Относително спокойствие. Нито зомбакнацисишена, нито РВС извършват настъпателни действия. Артьомовско направление. Продължават ожесточени боеве край железопътната линия край Клешчеевка и Андреевка. Инициативата постоянно се сменя, но линията на прикосновение (ЛБС) не се променя значително в нито една посока.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
посока Запорожие. Ореховски участък. През последните седмици зомбираната по натовски стандарт биомаса се опитва да разшири зоната на проникване в отбранителните линии на РВС. През последните дни темпото леко се забави, но атаките продължават. Основните направления за нападение са Новопрокоповка (южно от Работино), Вербовое (източно от Работино) и Копани (западно от Работино). Атаки има и на север от Вербовое. Самото Работино е в сива зона, което се признава и от киевският наркокартел. Руините на селото не се превърнаха в плацдарм за по-нататъшно настъпление.
42
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
бая блатна оркостанска леш при Авдеевка
41
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
В тиловите райони на зомбираната по натовски стандарт биомаса се извършва бойно съгласуване между щурмовите групи на морската пехота и ТРО. Леки моторни лодки се доставят до околностите на Херсон. Като цяло всичко показва, че зомбитата на киевският наркокартел все още възнамеряват да преминат Днепър и да извършат настъпление на левия (руският) бряг на Херсонска област. Десанта се подготвя и се подготвя от дълго време.
40
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Херсонска посока. Обстановката тук, както и преди, е напрегната. Зомбитата на киевската хунта се готвят да водят активни бойни действия по руските брегове. Увеличава се интензивността на обстрела на позиции на РВС. Освен това зомакнацистишена се опитва да разруши мостове и прелези. Миналата година това се случи по време на атаката на зомбакнацистишена срещу Херсон. Зомбираната по натовски стандарт биомаса продължава да изпраща ДРГ в зоната на острова, където заема позиции и се опитва да разшири зоната на контрол.
39
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
Руската армия използва тежка техника - танкове и бронетранспортьори. Видеото от атаката на позициите на зомбираната по натовски стандарт биомаса с танкове на РВС можете да видите тук(https://***/npsru/4080). Освен това зомбакнацистишена публикува видео на бронирана колона на РВС, която настъпва от Красногоровка с цел да прикрие северния фланг на Авдеевския фронт. Можете да го видите тук(https://***/npsru/4089). Все още няма напредък по южния фланг. Усложнява се от развита мрежа от опорни точки и гъстото миниране на района. *** = Т.МЕ с малки букви.
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
московските фекалий са свършили издухаха складовете на ссср самите те нищо немогат и срга се на дяват на северна корея
37
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Донецка посока. Авдеевски участък. Основните събития в зоната на СВО сега се развиват тук. Сметището заедно с коксовия завод в Авдеевка се превърнаха в сива зона. Завчера руските войници го превзеха, но бяха принудени да отстъпят поради обстрела на зомбакнацистишена. Сега се водят боеве за тази изкуствена височина. На северозапад от Авдеевка се водят боеве за селищата Бердичи и Петровское (Степовое). Противно на първоначалните съобщения, те все още не са освободени - зомбитата на киевският наркокартел оказва отчаяна съпротива.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Звучи като правене на бизнес. ФАЩ си мислят, че само те могат да продават оръжие и да разгарят конфликти по света.
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
това ще гърми в москва русия губи
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Какво неразпространение? Оръжието на САЩ за Украйна се оказа у ХАМАС" - - - Сенаторът Марджори настоява да се проведе разследване и да се сверят номерата на оръжията, но Кирбит не бърза.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Руски каубой. То и Соросягата ше им спира центювите и ще трябва пак да се пребоядисват. Предполагам няма да има с кого да се дърлим след известно време понеже всички ще станем от един отбор.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
на вас ли да доставят
31
3
 
15
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 7 месеца
Видяхте ли го тоя индивид Антьни когато убиха няколко еврея-сълзи пуска,покрусен !Повръща ми се от тия измислени наций!
30
17
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 7 месеца
До Анонимен 35 Че те руснаците са си за убиване ,бе.Нашествениците трябва да се избиват , друг път да не правят така.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
международния режим за неразпространение на оръжия -- Вие луди ли сте, бе? Какво неразпространение? Оръжието на САЩ за Украйна се оказа у ХАМАС.