Навални с нови наказателни обвинения

"Започват ново дело срещу мен на всеки три месеца"
1 дек 2023 14:20, Стела Стоянова
31
Навални с нови наказателни обвинения
Снимка БГНЕС, архив

Критикът на Кремъл Алексей Навални заяви в социалните мрежи, че е бил информиран за нови наказателни обвинения срещу него, съобщи "TVP World".

47-годишният Навални вече излежава присъди в наказателна колония, които възлизат на повече от 30 години, по обвинения в екстремизъм, които той отрича, и е прекарал голяма част от последните две години в карцер за редица предполагаеми престъпления.

В коментар, публикуван чрез неговите сътрудници, той заяви, че сега е обвинен по член 214 от Наказателния кодекс, който обхваща вандализъм. "Нямам представа какво представлява член 214, а и няма къде да го потърся. Вие ще разберете преди мен", заяви той в канала си в Telegram.

"Те наистина започват ново наказателно дело срещу мен на всеки три месеца. Рядко се случва затворник, затворен в единична килия за повече от година, да има толкова живо социално и политическо съществуване".

Навални е най-известната фигура в разцепената руска опозиция, поддръжниците му го представят като Нелсън Мандела, който един ден ще бъде освободен от затвора, за да оглави страната.

Политическото движение на Навални е забранено, а ключовите му фигури са хвърлени в затвора или са избягали в чужбина като част от репресиите срещу инакомислието, които се засилиха, след като президентът Владимир Путин изпрати въоръжените си сили в Украйна в началото на миналата година.

През август Навални беше признат за виновен по нови обвинения, свързани с предполагаема екстремистка дейност и беше осъден на още 19 години към 11 години и половина, които вече излежаваше. Той отхвърля всички обвинения като политически мотивирани и целящи да заглушат критиките му срещу Кремъл.

Миналия месец трима от неговите адвокати бяха включени в регистър на "терористи и екстремисти" от финансовия надзор, пет седмици след като бяха арестувани по подозрение в принадлежност към "екстремистка група".

Навални си спечели възхищение по целия свят за това, че през 2021 г. доброволно се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше от почти фатален опит за отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир, който според западни лабораторни изследвания е бил извършен.

Той беше арестуван веднага след пристигането си. Кремъл отрича да се е опитал да го убие. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: делообвинениянавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като наблюдавам коментарите НАпутинопитеците и действията на кремълския катун, обзет съм от вътрешно спокойствие: никога досега не са били толкова далеч от реалностите и успеха
28
3
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 5 месеца
Жалките руски въшкарници друго не знаят освен насилиел
27
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
До Анонимен28 за брянск кажи , за брянск. и за тунела дето е паднал
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо, сериозно контранастъпление нямаше! Второ, абсолютният провал на Зеленската марионетка трябваше да се замаже някак и това си е чиста операция на ЦРУ със някой укропитек за цвят и "легитимност".Трето, Украйната не е на дневен ред и това е видно! Съвсем скоро Тръмп ще влезе в Белият дом и всичко ще приключи до дни
25
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
за кво са му повдигнали обвинения на перестройкаджията Дневални, че си не е ял десерта? то бива легенда ама тоо замина и ицнята грозев
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
стажът от Неаналий го превърна в Дазадникални
23
3
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
Стига вече с алкаш Навални! Дано още дълго остане без пиячка.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дедипутин трепери от страх да не му вземат мястото. Няма да е навални, ще е някой нов пригожин, който ще успее да прати дядката при Св. Петър
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Навалния е руския Азис
20
3
 
6
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
тоя да се радва че още не са го пречукали - обесил се, удушил се в килията, и чао! ще го забравят за три дена!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
30г са малко за тоя предател
18
3
 
2
 
! Отговори
Малък праз преди 5 месеца
Голям Праз.
17
4
 
2
 
! Отговори
Прозззта куппейка преди 5 месеца
Що се хаби тоз Навални? Да беше станал един от нас и да спами с фейкаллии общественото пространство за трохи по поръчка на гигантското джудже.
16
5
 
7
 
! Отговори
в затвора е преди 5 месеца
известно , хваща те някой по як и те прави гадже . лъскаш му обувките и той те закриля . този случай е точно такъв . В белене те смилат от пердаси , крият яденето , цял ден правиш грънци . Този на снимката в карцера спи и яде , а работа не пипа . него никой не го пипа също .
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
освен уркопитеченцета които се продават за сва лева никой не се интересува от тоя
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
10, за щастие Сноудън си е в Русия. Жив и здрав е и време от време дава интервю за някоя уважавана западна медия.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Навални се опитва да се прави на Нелсън Мандела. Цял свят знае за Мандела и борбата му с Апартейда, едно зло, признато от всички за такова. Навални е обикновен политически активист, платен при това, който има межди 1 и 2 процента подкрепа от собственият си народ. Него руснаците го презират, за разлика от южно-африканците, които обичат и тачат Мандела.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Берлинският пациент хем заявил в социалните мрежи, хем се оплаква, че нямало къде да потърси текста на член 214 от Наказателния кодекс на РФ.
11
2
 
6
 
! Отговори
Онзи преди 5 месеца
Ти още ли си жив бре?
10
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шайката рано или късно ще си го получи.