Руската полиция с акция в гей сауни и ЛГБТ барове в Москва

Затвори и един от най-старите гей клубове в Петербург
Обновена: 2 дек 2023 16:37 | 2 дек 2023 16:12, Анисия Иванова
206
Руската полиция с акция в гей сауни и ЛГБТ барове в Москва
Снимка: БГНЕС/EPA, архив

Полицията в Москва се насочи към множество гей нощни клубове и мъжка сауна в нещо, което изглеждаше като едновременни акции, съобщиха местни медии в събота.

Акциите идват два дни след като Върховният съд на Русия определи "международно ЛГБТ движение" като "екстремистко". Правозащитни групи предупредиха, че този ход може да предшества по-широки репресии.

Полицията нахлу нощен клуб на улица „Малая Якиманка“, където се провеждаше голямо танцово парти, показа видео на изданието "Осторожно новости". „По средата на купона те спряха музиката и (полицаите) започнаха да влизат в салоните“, каза един очевидец пред изданието, който каза, че служителите са снимали паспортите им.

Най-малко три бара са били атакувани през нощта от органите на реда, съобщи новинарското издание SOTA, а „Осторожно Новости“ каза, че мъжка сауна в центъра на Москва също е била нападната. АФП не успя веднага да провери съобщенията.

Късно петък вечерта "Централна гара" в Санкт Петербург, един от най-старите гей клубове в града, обяви, че затваря поради решението на Върховния съд. Русия вече забрани "ЛГБТ пропагандата" сред всички възрастни миналата година, забрането е и представянето на хора от ЛГБТК публично и в медиите. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: Москваакцияполициягей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Монетата има и друга страна. Руснаците защитават православието и християнското семейство. Умнокрасивите последователи на евроатлантическите ценности, могат да се изнесат и да живеят в Белгия например и там свободно да си пропагандират своите наклонности.
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Голям праз, че някакви гейове се забавляват в частна сауна. Стига да не пречат и да не се изтъкват не виждам къде е проблема.
131
3
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 месеца
Путин не обича конкуренцията в политиката и в личния живот
130
6
 
3
 
! Отговори
Не е вярно преди 5 месеца
Руснаците не убиват мъже, те убиват само жени и деца!
129
1
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 5 месеца
Ами екстемистко е! Когато някой има различно от тяхното мнение веднага го нападат. С какво са по разлечни от талибаните?!
128
11
 
8
 
! Отговори
Цяла Русия знае преди 5 месеца
В руската Дума е пълно с ЛГБТ. Милицията защо не започне оттам?
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МОСКВА ЩЕ ОТГОВОРИ С МОЩЕН ПАРАД НА ФИЛИП КИРКОРОВ
126
3
 
14
 
! Отговори
Чакайте малко преди 5 месеца
Нали в русия нямаше такива....
125
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като свършат с техните третополови и разни други неориентирани,нека да наминат при нас,че и тука има доста от тази смрад...
124
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И кво сега, оказа се че и в Русия е пълно с гейове.
123
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може само да се каже едно браво за това, което прави Русия с т.н. лгтб
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Накрая институцията ще се компрометира така, че брак ще сключват единствено гейдвойки!
121
6
 
31
 
! Отговори
Брейй!!! преди 5 месеца
Тука Gейдружинката яко се е разпенила! Написано е - "Върховният съд на Русия определи "международно ЛГБТ движение" като "екстремистко" ТОЧКА! Полицията е ДЛЪЖНА да изпълни разпореждането. Който се чувства ощетен да се оплаче в съда... или на арменския поп!
120
17
 
14
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 5 месеца
Чудно е сега какво ще ги правят. Защото такива хора винаги е имало и ще има. Сигурно ще им прилагат конверсионна терапия. За путинистите това е още една възможност да репресират опонентите си, доколкото все още ги има. А за доносниците си е направо откриване на ловния сезон: който не ти харесва, го наклепваш като гей -- и с него е свършено. Мечтата и на тукашните русофили с робски души...
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Там не беше ли милиция? Като, палестинските милиции!
118
6
 
21
 
! Отговори
ПоДелатаЩеГиПознаете преди 5 месеца
Народното Събрание не успя да приеме проектозакона, с който се забраняваше пропагандирането в ДЕТСКИ ГРАДИНИ и начални училища на ранно определяне на половата идентичност на деца, различна от биологичната, както и извършването на медицински услуги на деца, включващи хормонална терапия или интервенция, несъответстваща на биологичния им пол." Против гласуваха ППДБ и ДПС. ГЕРБ се въздържаха.
117
9
 
20
 
! Отговори
Дърт Педал преди 5 месеца
Навремето и в НРБ какви тайни гей и лесбиански клубове имаше из София. То Емо Димитров ли не беше, Чавдар Драгойчев и неговата балерина Пейчинов Младши, Мичмана дето плямпаше по ТВ футболните срещи, Васко Кеца, "сестри Аргирови", момчета и момичета синчета и щерки на другарите от ЦК на БКП и так далее. Педалството в Расия е в неограничени размери, но се опитват да го скрият и успяваха, но не и в 21 век. На Путин, Честито !
116
6
 
27
 
! Отговори
Галин Костов преди 5 месеца
Сега кмета на София ще получи забрана да ходи в Русия.
115
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 136 путин е император вече 24 години. Ако досега нищо не е направил, тепърва за кога ЩЕ?
114
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 136 Хихихи. Той е на власт вече 23 години, значи висчко, което е в момента е ставало с негово съгласие. Представи си какъв е традиционалист: Русия е потънала в СПИН и наркотици, раждаемостта е на дъното, руснаците бедстават в мизерия и изостаналост, а сега и фашисткия режим там окончателно им отне бъбдещето за следващите 100 години.