Русия ще проведе президентски избори и в четирите анексирани области

Украйна заяви, че те ще са невалидни
11 дек 2023 22:15, Стела Стоянова
50
Русия ще проведе президентски избори и в четирите анексирани области
Снимка БГНЕС, архив

На предстоящите президентски избори в Русия през март ще се гласува и в четирите области в Украйна, които миналата година Москва обяви за своя територия, съобщи руската централна избирателна комисия, цитирана от Ройтерс.

Украйна вече заяви, че каквито и да било избори в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област ще бъдат невалидни и че Киев ще предприеме наказателно преследване срещу всеки наблюдател, който бъде изпратен да следи гласуването.

Възможността на Москва да произведе избори в т. нар. "нови територии" е от съществено политическо значение за Кремъл. Тя обаче поставя предизвикателства в областта на логистиката и сигурността, тъй като руските войски контролират четирите района само частично. В контролираните от Москва територии е обявено военно положение. Обявеното от Русия присъединяване на тези територии миналата година, седем месеца след нахлуването ѝ в Украйна, бе отхвърлено като незаконно от Киев и от повечето страни в Общото събрание на ООН, предаде БТА.

На 8 декември президентът Владимир Путин потвърди в коментар при награждаването на руски войници, сражавали се в Украйна, че ще се кандидатира отново за президент на изборите през март догодина, на които се предполага, че няма да има сериозна конкуренция, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
cazzo duro(2-ри път) преди 5 месеца
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на жужето. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
31
0
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Знаеме ги руските избори от едно време, и в България сме ги имали. Втори път - не мерси.
30
2
 
11
 
! Отговори
СМЕХ... преди 5 месеца
КАКВИ ИЗБОРИ , БЕ .....ГЛАСУВАШ ПОД ДУЛОТО ОПРЯНО В ГЛАВАТА ТИ , ЛИ...??!ТОВА Е ИЗВРАТЕНЯЩИНА , БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
АБСОЛЮТНА РУСКО-- ФАШИСТКА ПЕРВЕРЗИЯ!
28
12
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
и с право ще гласуват, те са си вече отново при майка русия!.....пък зеления плъх да ходи да се оплаче на арменския поп!
27
11
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Сът Закона в РФ е следния всяка изборна урна е под постоянно видео наблюдение както и цялата площ на изборната комисия. На последните избори няколко десетки урни заради провокации и нарушения са изключени от изборите(Ако бяха местни щеше да има нов тур на изборите) 50% Вотът е Мажоритарен и 50% Вотът е Пропорционален.
26
2
 
9
 
! Отговори
Сът преди 5 месеца
А квесторите ще са с автомат до урната.. За кой ли ще гласуват?! Мечта
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия провежда избори на територията си.
24
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 32 Няколко ФАКТА: 1. След Инстанбулските преговори Путин не веднъж е казал че за СВО няма да се определят каквито и да е времеви рамки. Ако трябва и 10 години ще се гърмят. 2. В изборите включително и в Авдеевка ако е изчистена от ВСУ ще гласуват тези които са си извадили РФ Паспорти - все още в ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие може да живееш с Украински паспорт. 3. САЩ и Западни оръжия са не по-малко смъртоносни от класическите СССР и съвремени РФ оръжия! Да РФ също търпи загуби!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Авдеевка ще има ли избори за Путин? 14 декември 4ука на вратата а няма никакви изгледи Авдеевка да бъде превзета от магучествените велики военни руски сили. Ако Путин си държи на думата на 15 декември трябва да изгони пълководеца генерал Теплински за пълна военна некадърност. Загробени 25 хиляди солдати 500 танка, 1000 бронирани машини, 600 оръдия а насреща няколко декара отвоювана площ в покрайнините на Авдеевка.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия продължава да си утежнява положението. Натрупването на глупост след глупост в политиката води до затриване на държавата.
21
10
 
1
 
! Отговори
давайте по същество преди 5 месеца
За изборите в Русия е ясно, Владимир Владимирович ще ги спечели! Ще гласуват или не новоприсъединените области, отговорът е ДА ще гласуват! Но какво правим с контранастъплението на Украйна? Ще го има ли, или минаваме в контранОтстъпление?
20
2
 
4
 
! Отговори
Теди преди 5 месеца
НАШИЯТ ЖИВОТ Е БЕЗЦЕНЕН НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗПЛАТИТЕ НИКОГА
19
2
 
1
 
! Отговори
Теди преди 5 месеца
НА МЕН ЧУЖДА ЩЕ МИ ВИКАТ КЪДЕТО СЪМ РОДЕНА ТУК АЗ ЛИ СЪМ ЧУЖДАТА А
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За всяка има двойник!
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че то има ли още ВСУ? По телевизията в Украйна казаха 1 200 000 избити от украинската армия...
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ВСУ ще гласува за кмет на Москва. :) Бюлетините ще ги пускат с дронове заедно с убедителни агитационни материали.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А ако изберат Зеленски, кво праим?
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-смешното е, че голташка Русия не владее и 30% от тези територии... Ама избори ще провежда ахахахахахах
13
5
 
4
 
! Отговори
Км преди 5 месеца
В Истамбул Джонсън ги накара да не подписват нищо и им казал,,Нека просто да се бием,,Е,за този случай си има народна поговорка,,Като нещеш мира,на ти секира.