ЕС даде на Украйна боеприпаси на стойност 2 милиарда евро

Те са от националните запаси или по вече направени поръчки
176
ЕС даде на Украйна боеприпаси на стойност 2 милиарда евро
Снимка: БГНЕС

ЕС е осигурил 300 000 боеприпаси "земя-земя" и 303 000 ракети за Украйна от съществуващите национални запаси до този момент, съобщи говорителят на Европейската служба за външна дейност Петър Стано. Те са доставени по първа писта от одобрения през март миналата година пакет от помощ за Украйна на обща стойност 2 милиарда евро, предаде БНР.

Става дума за боеприпаси от националните запаси или по вече направени поръчки.

Отделно има сключени над 20 нови рамкови договора за помощ за Украйна, допълни Стано. До края на декември 2023 г. по тях са осигурени най-малко 180 000 боеприпаси.

Преди по-малко от година – през март 2023 г., страните членки решиха да доставят 1 милион снаряда на Украйна. Политическата цел това да бъде постигнато до март тази година остава, каза Стано.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: Украйнабоеприпаси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
13
 
1
 
! Отговори
ДивДядо от Дивдядово преди 4 месеца
Тавариш не знам ти какво си разбрал и установил, обаче аз от всепризнити факти разбрах следното: от Сумска, Киевска,Черниговска и Харковска област руснята бягаха през глава като бити сабаки, зарязаха "законния руски" град Херсон и се окопоха на изток и на левия бряг на днепър където с цената на много жертви и подбита техника удръжат позициите. И не че укрите не дават жертви, ама като страна с 3 пъти по малко население и без неоганиен финансов ресурс от нефт и газ, се справят доста добре досега.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко голяма да си будала,щом наливаш пари в фалирала държава.Руснаците няма да признаят за законен нито един подобен дълг
55
11
 
1
 
! Отговори
Москва потъна преди 4 месеца
Азиатските башибозушки орди трябва да бъдат смазани!
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 56 Злоба от безпомощост. Това е при краварите във форума в момента. Мед ми капе на сърцето от тяхното предсмъртно мучене. Красотааа!
53
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Българи държавата ни е разбита,бедна и ограбена.Пенсионерите нямат нямат пари за хляб,младежите бягат в чужбина,работата отива на зле,идва продоволствена криза.България е в опасност,стига се делили на русофоби и русофили.Бъдете първо българи после каквито други си искате.35години политици ви насъкват едни срещу други да ви гледат сеира докато правят далавери зад гърба ви.Това е истината.По минусите ще разберете,колко са еничарите и предателите.
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ С КАКВА ЗЛОБА ПИШЪТ краварите разбирът че краят е им дошъл и нито една хиена няма да остане безнаказагна
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 51 Мдаааа...и накрая направиха филм като в Буча украинските фашисти...64 километра от танкове и техника стопени, нали? даже от нашето БТВ имаше смееешници да снимат 2 подпалени танка за доказателство. муахаахаххааа... Както бяха избити украиснки жени, деца старци и баби в Буча от руснаците и ги снимаха налягали като пилета по площадите. Украинските фашисти задминаха и Нийл Армстронг и Холивуд как каца на Луната, кравар! Или като оня черния ангел дето свалял по 10 руски изтребитя сам.Муахаахах
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хомосексуалисти и фенки на Украйна! Киев за три дни са думи на Антъни Блинкен и Жириновски но при тотална война. Никой от Руското командвяне не е споменал колко дълго ще продължи СВО. Правете разлика от война и операция война водят Израел, война водиха и сащ във Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия и Сирия. И сащ и Израел бомбардират и обсрелват цивилни обекти без да се съобразяват това е война
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 43 Нямало разлика м\у хитлер и СТАЛИН !!! ми като си от други как още си жив и кои сте вие хиени ,чакали джагалииии или всичко това което убише Хитлер ! Теб тъмно *** ви правеха средсво за миене на ховна като тебено само че повече миръшът!и теб ще те откарът в израеел ако издъхнеш по-рано
48
18
 
5
 
! Отговори
ДивДядо от Дивдядово преди 4 месеца
Абе тея тавариши са чугунени глави ,ама много кухи - дръчнат на празно. Пуйлото не искало да вземе киев, само ей така за спорта изпрати 100 хиляди десантчика с 1200 танка да си предложат услугите на киевчани дали не искат случайно да ги асвабадят. А пък киевчани казаха искаме, но първо ей така за спорта ще постреляме малко по вас с джавелини, стингери и други играчки, абе весело да става. А пък путин се обиди и изтегли войските,. Ха-аха-ха. И още нещо - отрицателното настъпление кой го измисли?
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕС какъв миротворен съюз, какви любители на мира го управляват. После да не се чудят защо Русия почне да им сипе ракети по главите.
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стана ясно, че американците са спрели Залужни, да вземе Крим още есента 2022!И са дали време, Суровикин да изгради отбраната!
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 47 Каква умряла лисица те гони ве???? Не случайно ти попитах НЯКОЙ от ръководството на Русия казвал ли е че за 3 дни ще влязат в Киев, кравар? Аз си спомням за една руска журналистка която измъдри тази глупост. Тя представител на ръководството на Русия ли е веее? Все едно Цветанка Ризова да говори от името на властта у нас. Разбра ли веее, жалъъъъък кравар?
44
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 40 Не се прави на умряла лисица. Точно путинските денонощни говорители подлизурковци ни надуха главите от телевизора с това Киев за три дни. Вие руските фашисти като не ви отърва нещо веднага го отричате. То според вас и Левски не е казал че който ни освободи той ще ни пороби, но историята доказа думите на Левски.
43
9
 
6
 
! Отговори
Фортунов преди 4 месеца
До друзята русофилситици - фашизъм е когато за изказано мнение отиваш за много години в панделата. Фашизъм е когато промиваш мозъците на децата в детската градина -карат ги да маршируват, а чичковци в униформа им внушават че трябва да умрат за царя.Фашизъм е когато нападаш друга страна под фалшиви предлози - пригожин ясно ви каза как стои палажението. Фашизъм е когато си измисляш специален символ на който да се кланяш - Z. Фашизъм е когато караш други да умират за славата а ти си пълниш джоба.
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 43 Затова ли Азовците се кланят на Бандера и го имат за идол ве, кравар Щото Азовците дето клаха руски деца и жени в Донбас не са фашисти ли ве, кравар? Казвай бързо вееее!
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 41 Как върви окупацията на Крим? Есента ли сме още. Тогава щяха да бъдат там украинските фашисти( според тях). Що стана, кравар?
40
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 37 Степан Бандера е унищожил филяди германски и руски фашисти. Той е велик човек защото първи е разбрал че между комунизма и фашизма разликата е нищожна и между Хитлер и Сталин няма разлика и двамата са кръволоци.
39
0
 
1
 
! Отговори
Хамас преди 4 месеца
хамас много харесва това!
38
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КАК ВЪРВИ ТРИДНЕВНАТА СПЕЦОБОСРАЦИЯ НА ПУТИН? МИЯТ ЛИ ВЕЧЕ КЪЛКИТЕ В ЛАМАНША?