Пожар в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ

В района са се чули няколко експлозии
109
Пожар в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ
Снимка: БГНЕС

Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ "Новатек" на балтийското пристанище Уст-Луга, съобщи тази сутрин губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко, цитиран от Ройтерс.

"Няма пострадали в резултат на пожара в терминала на "Новатек" в пристанището Уст-Луга. Персоналът беше евакуиран", написа Дрозденко в "Телеграм". Той не посочи причините за пожара на пристанището, което е разположено в руската част на Финския залив, отбелязва Ройтерс.

Според руската информационна агенция "Шот" в района са се чули няколко експлозии. Руското електронно издание "Фонтанка" пише, че преди да бъде съобщено за пожара, местни жители са забелязали поне два дрона, които летят към Санкт Петербург.

В последно време Русия и Украйна започнаха да си разменят удари по инфраструктурни обекти. Целта на тези атаки е да се нарушат линиите за доставки и логистиката на противниковата страна и да се сломи бойния дух в продължаващата вече почти две години война, коментира Ройтерс.

В петък безпилотен самолет атакува петролен склад в граничещия с Украйна западна руска Брянска област. Ден по-рано бе нападнат и руски петролен терминал в Балтийско море, като според руски официални лица плавателният съд не е пострадал. /БТА, Николай Велев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: пристанищегазтерминал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
ГАНЕВ преди 3 месеца
До Диктатура УбиваРусияПРЕДИ ГОДИНИ МЛАДИТЕ ХОРА БЯГАХА ...В ПРОСПЕРИРАЩА ЕВРОПА....СЕГА НЕ ЩАТ..В..МЮСУЛМАНСКА ЕВРОПА..И ПОТЪВАЩА ИКОНОМИКА...НАЙ ЧЕСТОТО ИМЕ В ЕВРОПА Е...Е...Е......МЮМЮН..И АХМЕД
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименКРАЙНО ВРЕМЕ И...ЗАПИШИ ..СРЕДНО И УЧИ ИСТОРИЯ.........ДА СПРЕШ ДА СЕ ИЗЛАГАШ
77
0
 
1
 
! Отговори
Диктатура УбиваРусия преди 3 месеца
ИКОНОМИКАТА НА РУСИЯ ГУБИ ТЕХНОЛОГИИ И АЛКОХОЛИЗМЪТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЪЗДАВА БРАК В ПРОИЗВОДСТВОТО ! 50 000 научни сътрудници са напуснали Русия през последните 10 години и повече от 3 милиона трудоспособни образовани руснаци ! НАЙ ЦЕННОТО БОГАТСТВО НА ЕДНА ДЪРЖАВА Е ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНАТА РАБОТНА СИЛА ! ТОЧНО ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ИЗБИРАТ В КОЯ СТРАНА МОГАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ СПОКОЙНИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ПРОФЕСИИТЕ СИ И НА СЕМЕЙСТВАТА СИ !
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Специалната операция регулира демографията на Русия. Руски военен кораб тарантул бе пратен от украински морски дронове при Москва. Украинците обезвредиха 2 от 9те руски шпионски самолета. Украински дронове изгориха 2 обази за гориво край Петербург и Ростов. Изгоря руски завод за барут. Руски работници подпалиха 50 декара складове на петербургската Wildberries търговия по интернет, насилват ги да воюват в Украйна. Майки и съпруги на руски войници излязоха на улиците да изискват завръщането им.
75
10
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Дроновете вероятно са изстреляни от прибалтийските мюрета на САЩ. Член 5 не важи. Трябва да има унищожително възмездие. Пък ЕС ще плаща по-скъпо. Про'с'таците само това заслужават.
74
1
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Чудесен неделен ден.Нашественикът търпи загуби и се чуди къде ще е следващото БУУУМ.
73
1
 
11
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
"Всичко върви по план" -- виден кремълски гросмайстор, 2022-2024
72
3
 
13
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
русия - разпад; с един дебел отзад!!!
71
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубаво, шмръко стреля по терминалите за втечнен газ, ама това е удар пак по Европа. Не разбирам за какво се радвате. Европа е най големия купувач.
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За оръжейния завод в Тула не споменавате? Пазите ранимите русофилски души? И там пушили нещо снощи и завод ушол нахй
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофилите, това е по плана на СВО, нали така?
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Умориха ги тея цигари, ей! Муахахахаа
67
3
 
14
 
! Отговори
Rad преди 3 месеца
Напротив, статията е грешна. Украинците използват за цели важни инфраструктурни проекти и техника, а руснаците директно дyмкaт цивилно население в градовете. Цивилизационното ниво е драматично различно!!! Слава Украине! Да живее НАТО и Европа!!!
66
5
 
19
 
! Отговори
Сту преди 3 месеца
Тея за 3 ден щяха да са на другия край на Украйна, пък то кво излезе, вече години бъхтят за да запазят някакви крайни села. Уж едни велики машини вадеха по парадите, пък накрая пускат някакви ирански дронове. Общо взето самоунижиха се яко.
65
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До BASI MAMAT - ех, простотия рашистанска... една от държавите, пострадали най-много от нацизма (и германския, и руския) била "най-голямата нацистка държава в света".
64
24
 
5
 
! Отговори
BASI MAMAT преди 3 месеца
Атаката е от Полша - Най - голямата Нацистка Държава в Света .
63
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обаче признавам - забавно е да гледа човек как самотният мордорски троляк слага по 1 плюс на собствените си коментари и по 1 минус на останалите. Неделя е...самотно му е днес. Останалата циркаджийска трупа още не е изтрезняла...
62
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Троляци руSSки, я кажете какво стана с коритото Москва, какво стана със Змийския остров, с "три дни до Киев", с "до Полша", с "до Лондон", с "до Париж". Какво стана с териториите около Киев, около Суми, около Харкив, около Миколайв, около Херсон? Какво стана с подводницата Ростов на Дон и какво стана с коритата Саратов, Иван Голубец, Оленогорски горняк, Новочеркаск, Велики устюг, Иван Хурс, Асколд...не ми стига коментара да ги изредя всички оркистански корита, преработени от Украйна в подводници
61
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укрофеновете не могат да преживеят факта, че руснаците ги плющат по целия фронт.
60
5
 
24
 
! Отговори
'апчетата преди 3 месеца
Рашистанците в коментарите не могат да приемат, че Украйна ги рита по пияните ***, затова пак минаха на опорката "нато ни напада", "раша пабеждава навсегда" и т.н. Даже в тяхната паралелна реалност оркистан бил превзел Киев за три дни миналата година (коментар на Анонимен 73)