Навални призова за протести по време на президентските избори в Русия

По обяд срещу Путин, заяви опозиционерът в социалните мрежи
1 фев 2024 18:00, Елка Василева
98
Навални призова за протести по време на президентските избори в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Намиращият се в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални, смятан за противник номер едно на Кремъл, призова за протести в цяла Русия по време на президентските избори, насрочени за 15-17 март т.г., на които се очаква Владимир Путин да спечели нов мандат поне до 2030 г., предаде Франс прес.

"Харесва ми идеята тези, които гласуват срещу Путин, да отидат до урните по едно и също време, по обяд. По обяд срещу Путин", заяви опонентът в социалните мрежи.

Още по темата
"Това би могло да бъде мощна демонстрация на душевното състояние на страната", добави той от килията си.

Според Навални властите няма да могат да се противопоставят на тази "съвършено законна и безопасна" демонстрация.

Демонстрациите срещу властите обаче са забранени в Русия и водят до жестоки репресии от полицията, отбелязва АФП.

В момента 47-годишният Навални излежава 19-годишна присъда за "екстремизъм" в отдалечена арктическа наказателна колония при много тежки условия. Той призова в протеста да се включат всички, които се противопоставят на политиката на Кремъл, на първо място на нападението срещу Украйна. Мобилизация е необходима "не само във всеки град, но и във всеки квартал".

"Милиони хора ще могат да вземат участие. И десетки милиони хора ще бъдат там", подчерта Навални в "Екс".

Освен това той призова руснаците да не гласуват за Владимир Путин, без да посочи конкретно име на кандидат, когото би подкрепил. Съпругата му Юлия и някои от най-близките му поддръжници в изгнание през последните дни подкрепиха Борис Надеждин - единственият кандидат в надпреварата, който призовава за прекратяване на конфликта в Украйна.

От своя страна Кремъл твърди, че руснаците са до голяма степен "единни" в подкрепата си за Владимир Путин.

Президентските избори в Русия са насрочени за 15-17 март. Изглежда почти сигурно, че сегашният президент, който е на власт от 2000 г. насам, ще спечели отново, след като неговите опоненти начело с Навални бяха вкарани в затвора или принудени да емигрират през последните години на фона на вълна от репресии, отбелязва АФП.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
Значи Навални, политическия затворник чиято ОСНОВНА работа е да говори против Диктатора Путин и да публикува в социалните мрежи призиви за сваляне на Путин от власт .... . се намира сега в ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРОГ ЗАТВОР, при НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ и с почти ЕЖЕДНЕВНА ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА .... НО РАЗПОЛАГА С КОМПЮТЪР, ВИДЕОКАМЕРА, неограничен ДОСТЪП ДО БЪРЗ ИНТЕРНЕТ и НИКАКВИ ЗАБРАНИ да публикува в социалните мрежи "критиките" си към Президента на Русия - Путин.,... Какво друго да кажа, освен - БА МААААМУ...
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен72.... И защо ?
70
0
 
1
 
! Отговори
Не е лесно преди 3 месеца
За свободата трябва да се воюва. Някои трябва да си заложи ***
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин обича Ердоган и Севернокорейсите и тем. подобни,а България обявява за неприятелска.
68
2
 
1
 
! Отговори
Беля Разложненъй преди 3 месеца
Гледа он през речетките ясно северно сияние. държи се загъзето и стене ли стене от внимание.От яд че само тро плаката имаше завчера на демионстрацията с неговото име. Преебалний даже не подкрели Беля Напарожний или къ му па на новио Навални името и нем едно економическо наручение за 20-30 година му треа и да видиме кой дъгата че да пипне и нещо да гъкне. Свобода и равенство се иска.Полицията свободно да тепа рита и арестува и под равнис субектите тунели за ново метро МоскавБерлин да одът и копат
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тия пак улезна в период на яловобезплоден до стерилност политическименструален цикъл
66
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Демократите мразят изборите и референдумите.
65
1
 
10
 
! Отговори
Джулиан Асанж преди 3 месеца
А за изборите в Украйна, нещо?? ....адвоката на Джулиан Асанж
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човекът от затвора си води блог, общува с цял свят, обръща се към народа. е няма другаде по света такъв затвор. Да се чували какво казва Асанж за последната реч на Байдън? Не сте, защото не му дават да каже гък.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навални няма абсолютно никакъв авторитет.
62
9
 
1
 
! Отговори
Безсмислен призив преди 3 месеца
Призивът на Навални за протести по време на изборите е безсмислен, защото в Прим.итивна рус никога не е имало избори.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Toя пък, ако Путин стигнел до Берлин ислямизацията щяла да приключи. Не гледаш ли, че Пътин си е пръв приятел с Кадиров. И през 2 месеца се среща с лидери на арабски държави и Турция и Иран и Северна Африка. Последно със Саудитска Арабия се разбраха за петрола по света. Отделно, че ислямизацията е едно от най-добрите неща които могат да се случат. Ако има ислямизация и "гендеризацията" няма да я има и мъжете ще бъдат мъже и жените жени и тока ще поевтинее и бензина и хората ще са състрадателни.
60
4
 
4
 
! Отговори
Миндаугас преди 3 месеца
Балтийските антифашисти: - Ако Путин стигне до Берлин: - гендеризацията ще изчезне; - мъжете ще бъдат мъже, а не жени;- електричеството ще поевтинее; - бензинът ще поевтинее; - Ислямизацията ще приключи; - левите зелени ще бъдат изпратени в затвора като блогер фюррер Навалний. Оказва се, че не само всички германци се страхуват, че Русия ще нападне Германия. Някои дори приветстват това и дори мечтаят за него.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този дали щеше да има кълбенца между краката да се зъби, ако не беше богат и известен? Ако беше обикновен човек, досега да го бяха освиткали.
58
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
На предните избори в Русия имаше 8 кандидата, в САЩ - 5.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква е тази колония със социални мрежи? Този Навални няма ли малко срам?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо еврейско нема в мене, бузест добруджанец съм, тоест теле.... хахахахаха :))) Комунизма се свързва с юдеите, капитализма също...идеологията на ония с мустачките, нали се сещаш :)))
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забележете противниците на Путин са евреи !!! защо ли -но още командват руснаците (това не вижда но се чуства )и те роби защото Путин е мек и няма този юмрук като на Сталин (но Сталин командваше бедни генерали или чиновници ) а тези милиардери захапани от яреяите начело с ЧУБАИИС
54
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
джуджа е пътник.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а нещо за асанж дето без присъда лежи в амврикански затвори кога ще кажате