Семейството на Навални потвърди смъртта му, затворник разказа какво се е случило в черния ден

Затворниците научили за смъртта на опозиционера в 10 сутринта
17 фев 2024 13:27, Нели Христова
249
Семейството на Навални потвърди смъртта му, затворник разказа какво се е случило в черния ден
Снимка: БГНЕС

Говорител на Алексей Навални потвърди, че руският опозиционен лидер е мъртъв.

Той е издъхнал 14:17 местно време на 16 февруари, според документ, даден на майката на Навални, Людмила.

Тялото му е при разследващите.

Кира Ярмиш поиска тялото на Навални да бъде незабавно предадено на семейството му след официално потвърждение за смъртта му.

Людмила Навална, майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални, пътува към затворническата колония, където той почина, придружена от адвоката на сина си, съобщи руският вестник "Новая газета", цитиран от Ройтерс и от БТА.

Междувременно се появи разказ на затворник, бил с Навални в колонията.

Пред "Нова газета" той разказва, че администрацията на затвора се е готвела за проверка и смъртта на политика е била изненада.

Затворникът твърди, че вечерта на 15 февруари служители на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) са ускорили вечерната проверка и са заключили бараките на затворниците. По-късно същата вечер и през нощта неизвестни превозни средства са влизали три пъти на територията на затвора. Сутринта на 16 февруари започва с щателно претърсване на казармата. Въз основа на казаното от служителите на затвора затворниците заключиха, че очакват проверка.

"Обикновено и местната администрация, и лишените от свобода научават за такива проверки не ден-два преди комисията да дойде, а около месец преди това и се подготвят предварително за тях. Защото нито затворниците, нито надзирателите искат допълнителни проблеми, които инспекторите да открият. И тогава трясък, изневиделица - комисията пристига! Явно щеше да се случи нещо", разказва затворникът.

Според него около 10:00 ч. (8:00 ч. московско време) затворниците са научили, че Навални е починал. Местната администрация на FSIN публикува съобщение за смъртта на политика на сайта си около 14:00 часа. местно време. (Baza съобщи, че Навални се е почувствал зле около 13:00 ч. местно време и че е починал в 14:17 ч.)

"Те го настанили в ЕПКТ (единична килия). Тя се намира встрани от казармата, но ако беше дошла линейка, щеше да се види. На 16 сутринта в затвора нямаше линейки. Те дойдоха едва след като стана известно, че Навални вече е мъртъв. Така че мисля, че Навални почина много по-рано от обявеното време. Най-вероятно снощи. Иначе защо им трябваше да ни заключват здраво в казармата и след това сутринта да правят обиск?", казва още източникът, цитиран от Meduza.

Затворниците научиха, че комисия от централния офис на FSIN идва приблизително по същото време, когато научиха за смъртта на Навални, каза затворникът. Съобщава се, че затворниците са приели това като допълнително доказателство, че Навални е починал много по-рано от обявеното.

В същото време той каза, че затворниците смятат, че смъртта на Навални е била изненада за администрацията на затвора и че служителите на FSIN не са били пряко замесени в смъртта на политика - въпреки че затворниците не изключват тази възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 2 месеца
Тук са точно 3 трола на посолството. Единия пише пост след пост с главни букви и разчита да вдигне врява. Я чиба *** мръсни.
229
2
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
Откога шпионите са лебеди? Ти да не пишеш за Сноудан и Асанж?
228
8
 
5
 
! Отговори
16.02.Св.Ал.Навални преди 2 месеца
16.02. Св.Алексей Навални ! КРЕМЪЛСКИТЕ ЖАБИ НЕ ТЪРПЯТ ЛЕБЕД В БЛАТОТО ! СЪС ВСИЧКАТА сиПРОСТОТИЯ КремълскитеТЪПАЦИ СЪЗДАДОХА НОВ ХРИСТИЯНСКИ СВЕТИЯ Св. Алексей Навални !
227
6
 
6
 
! Отговори
Кремълските жаби преди 2 месеца
НЕ ТЪРПЯТ ЛЕБЕД В БЛАТОТО
226
6
 
10
 
! Отговори
Алооуу, преди 2 месеца
...аутопсията е грижа на семейството , а не на руската държава! Намеси ли се държавата, всички знаем какви "доказателства" пробутва Кремъл!
225
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Аноним..... Е , опозиционера в Русия да не е извънземен , нали е човек , не може ли да му се случи същото , като на много други хора , .....за съжаление ?
224
3
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
До233Брат ти не презира путин и не е опозиционер във русия
223
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С брат ми се случи същото , ....през деня се шегувахме , разговаряхме , и вечерта ,.....хопп ...инфаркт , и за 15 минути край ! Такива неща се случват навсякъде по света ! Сега и аз Путин ли да започвам да клеймя и да държа отговорен ?
222
4
 
5
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
И аз бях там и видях,Путин беше преоблечен и го уби лично,ха ха.
221
2
 
5
 
! Отговори
SmO преди 2 месеца
Междувременно се появи разказ на затворник?Кажи честно!
220
16
 
13
 
! Отговори
Кремъл е слаб преди 2 месеца
ЦЯЛ СВЯТ ГИ НЕНАВИЖДА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИТЕ РУСНАЦИ ! 2024 Е ГОДИНАТА НА РАЗПАДА НА РФ ! ПЪРВИ ЩЕ СЕ ОТЦЕПИ ПЕТЕРБУРГ И ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕВРОПА ! СИЛИКОНОВИЯТ СУРАТ ? ГОРЕЩИЧКО МУ Е ! ПАРИ ПОД КРАЧЕНЦАТА МУ ! ОРЪЖИЕТО ОТ НАТО НАВЛИЗА В УКРАЙНА И НЕЗАВИСИМО ОТ МАРТЕНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМЕДИЯ В РУСИЯ, УКРАЙНА ЗАПОЧВА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ И КРИМ Е ПРЪВ !
219
13
 
19
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
Не е изключено и ЦРУ или МИ6 да са намесени. След интервюто на Такер Карлсън с Путин имаше голям интерес към него и положителни отзиви. Това беше проблем за русофобската пропаганда. Трябваше бързо да се спретне нещо срещу Путин. И Навални (който си беше в затвора и не пречеше на Путин с нищо) се оказа удобна жертва.
218
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Някой наистина ли вярва, че Русия ще позволи независима аутопсия на Навални и съвместна или изцяло западна експертиза"-------------Смъртта на руски гражданин на руска територия е вътрешен случай, а не международен.
217
17
 
19
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 месеца
При анализа на всяко събитие като убийството на Навални, трябва да си зададем въпроса кой има интерес от това събитие? Очеведно Путин няма интерес еден месец преди изборите,той да си разваля имиджа,но тези които правеха "Арабските пролети",Майдана в Украйна и всички такива метежи имят интерес да махнат Путин и да сложат на негово място една послушна кукла като нашия Денков. Всички западни "демократи" бяха втресени ог интервюто на Тъкър Карлсон с Путин като му повиши имиджа. След като не можаха да свалят интервюто от Интернет,решиха да спретнат на Путин това убийство,с което да унищожат имиджа
216
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Междувременно се появи разказ на затворник, бил с Навални в колонията"------------Престъпниците не се считат за достоверни свидетели.
215
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой наистина ли вярва, че Русия ще позволи независима аутопсия на Навални и съвместна или изцяло западна експертиза и разследване за смъртта му?! Ако да, слезте на земята! Сигурно е, че руските главорези от ФСИН ще направят и невъзможното, за да не върнат тялото му на семейството.
214
6
 
12
 
! Отговори
Руский мир преди 2 месеца
Есть человек - есть проблем! Нет человек - нет проблем!
213
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Никола Стефанов Много важно, че след 2 години военни действия рушлямистите са превзели купчина порутени къщи, освободени от украинците. Ама, копейките трябва с нещо да се хвалят, нали самая болшая и и.н...като Киев за 3 дни. Отделно, какво обща има превземането на купчината камъни със зверското убийство на единствения опозиционен лидер и опонент на дребния, масов убиец ***????
212
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ъхъ. Затворник от колония със строг режим дава интервю. Повярвахме. И какво е това FSIN? Не го превежда гугъла, а? Миличките, не знаят четири букви как да проверят... Абревиатурата ФСИН означава "Федеральная служба исполнения наказаний". Аналог на нашенското ГДИН - "Главна дирекция изпълнение на наказанията". Така е, когато си получил дипломата си чрез надуване на кожени пръчки! Хахахахахахахахахахаах!!!
211
12
 
13
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 месеца
И нито думичка, че днес руснаците превзеха Авдеевка, премахвайки последната по-сериозна база на укрите, от която обстрелваха цивилните в Донецк в продължение на 8 години. Вместо това пр-ест-ит-утк-ите по света и у нас предъвкват смъртта по болест на един политически т-ру-п, който никога не е имал повече от 4% поддръжка при избори в Русия. Нека кликането на палци долу да започне сега.