Съдът окончателно отряза Надеждин за участие в изборите в Русия

Той беше единственият кандидат, обявил се срещу войната в Украйна
22 фев 2024 08:33, Елка Василева
52
Съдът окончателно отряза Надеждин за участие в изборите в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Върховният съд на Русия отхвърли иска на Борис Надеждин срещу решението на Централната избирателна комисия да не го регистрира за участие в президентските избори.

Още по темата
Надеждин беше единственият кандидат, който се обяви за прекратяване на войната в Украйна.

Регистрирането му беше отхвърлено с мотива, че във внесените списъци има голям процент недействителни подписи. За да бъде допусната регистрация, делът на невалидните подписи не трябва да надвишава 5 процента. А при Надеждин при 105 хиляди подписа около 10 хиляди бяха обявени от ЦИК за невалидни, припомня БНТ.

Опоненти на Путин остават трима кандидати. Допуснати са лидерът на Либерално-демократическата партия Леонид Слуцки, Николай Харитонов от Комунистическата партия и Владислав Даванков от партията "Новите хора". Изборите в Русия са на 17 март.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
8
 
! Отговори
ДО Грозната Истина преди 2 месеца
Виж колко си глупав само. Ако това което казваш е така. Подпсвам се Аз ,майка,татко,брата и децата .10 гласа НО 0% недействителни и се кандидатирам за президент на Русия. И колко хора са ти сложили +. ХАХАХАХАХХАХАХАХ . Надявам се и останалите евроатландици да са толкова глупави.
25
3
 
7
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 2 месеца
почвам да се смея още като прочета избори в рашистан! Мога да кажа, че и при нас, преди 1989г имаше избори, не толкова регулярно, но имаше "избори" и на тез избори винаги ама винаги гласуваха над 98% от БГ населението и винаги ама винаги печелеше бкп с над 98% от подадените гласове! Та и в рашистан така! има "избори"! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щеше да е ненормално в "блатото" ако му бяха позволили срещу джуджака да се опълчи. Няма да му позволят и изборната бюлетина да си пусне!
23
10
 
11
 
! Отговори
АНГЕЛ до Грозната ис преди 2 месеца
Това западната пропаганда ли ти го каза. Говориш невероятни глупости. Изискването да се кандидатираш за президент на Русия е да събереш поне 100 хил гласа и това беше написано дори тук в този сайт. Никъде по света няма % недействителни. Истината е че този Надеждин е по известен на Запад отколкото в Русия. Яд ме е че не го пуснаха на изборите да вземе 0.5% колкото да чуят за него Руските патриоти и го изпратят на вечен зимен лагер в сибирската почва !
22
10
 
12
 
! Отговори
Грозната истина преди 2 месеца
До Ангел. Като всеки русофил и ти не знаеш изборните правила в Русия. Не е важно колко подписа си събрал, а колко е процента на недействителни. Закона е направен така , че винаги да могат да те прецакат. И 500 000 да си събрал, ако над 5% са недействителни пак си прецакан. Не е важно колко подписа имаш , а кой ги брои.
21
8
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
На предните избори в Русия имаше 8 кандидата, в САЩ - 5. На 7 про'с'така не им харесва това.
20
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя нивални и той искаше да става кмет на Москва и след това и президент ,много нахално човече ,мисля че беше и наркоманче
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Избори с повече от един кандидат са пълен хоас " Сталин
18
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя Надеждин от 140 милионна Русия,не може да намери 100 хиляди читави подписа да се подпишат за него,пък иска да става президент...още един проект на американците,само и той да не се окаже в заполярният кръг...
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А на предишните местни избори в Северна Корея разрешиха да има по повече от един кандидат.
16
5
 
2
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 месеца
Някога Соловьов канеше Надеждин във всичките си предавания само защото това беше най-лесния начин да осмее либералите...
15
4
 
7
 
! Отговори
Мухаха преди 2 месеца
Няма надежда за Надеждний..... Сега остава и призовка за армията да получи, където да го застигне "заблуден украински куршум" .... ВСЪЩНОСТ, ЕТО Я РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИЗЪМА И КАПИТАЛИЗЪМА. При Комунизъма има един диктатор който управлява , другите са пионки а опозицията бива застигната от смърт или живот в миззерия... При Капитализъма има управляващи в сянка и една ПИОНКА дето я сменят а опозицията я чакат дела с глоби за милиони до пълна бедност, живот в миззерия и смърт. КЪДЕ ЛИ Е РАЗЛИКАТА ?
14
9
 
10
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Реве че Путин му е виновен НО успя да събере само 104 хил подписа от които 9000 невалидни при изискване от 100 хил. А останалите 4 кандидата в това число и самия Путин ,всеки от тях събра по 500 хил и нагоре подписа . И при тях невалидните бяха по около 10% . Дори и при Путин.Защо не събра повече гласове? Няма кой да го подкрепи!!!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Известният независим руски военен блогър Андрей Морозов<strong> се е самоубил на 21 февруари, след като е отказал да изпълни заповедта на руското военно командване да изтрие съобщенията за големия брой руски жертви в района на Авдeeвка.
12
1
 
9
 
! Отговори
Имитация! преди 2 месеца
Кандидатът за президент Борис Надеждин сигурно е добър човек, но още не е разбрал че във Феодална рус никога не е имало избори, всичко досега е било имитация...
11
2
 
14
 
! Отговори
х преди 2 месеца
Е то изборите в Русия са като тукашните преди 89-а.
10
1
 
14
 
! Отговори
Карл Бенц преди 2 месеца
Няма нищо чудно - това е Русия!
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рушшките мужици с вмирисаните вватенки не могат да живеят,ако не си изберат някой сатрап да ги управлява,роба си остава роб,никога не са били свободни досега в историята си,кво да очакваш от такива.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците ще избират кой от двойниците на Путин да ги управлява, истинския умря миналата година и е във фризера.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безнадеждин загуби изборите още преди да участва в тях.