Юлия Навалная в Страсбург: Съпругът ми няма да види красивата Русия от бъдещето

Путин трябва да си плати, категорична е тя
Обновена: 28 фев 2024 13:36 | 28 фев 2024 13:36, Нели Христова
243
Юлия Навалная в Страсбург: Съпругът ми няма да види красивата Русия от бъдещето
Снимка: БГНЕС

Съпругът ми няма да види красивата Русия от бъдещето. Това заяви Юлия Навалная, която днес държа реч пред Европейския парламент в Страсбург. Тя се качи на сцената под звука на бурни аплодисменти.

Вдовицата на Алексей Навални заяви, че Страсбург е бил любимият му град. Днес тя се е върнала тук, но без семейството си.

Тя заяви, че нейният екип е прекарал седмица в подготовка за погребението на Навални и добави: "Погребението ще се състои вдругиден и все още не съм сигурна дали ще бъде мирно или полицията ще арестува онези, които са дошли да се сбогуват с Алексей."

След това тя се обърна директно към Европейския парламент: "Сега стоя тук, защото вашите избиратели имат важен въпрос. Те ви питат за това и след това вие питате мен. Въпросът е: "Как мога да ти помогна в битката ти?"

Навалная отдели време, за да отбележи две години от началото на войната в Украйна. Тя я описва като "брутална и подла война" и заяви, че целият свят се е притекъл на помощ на Украйна.

"Но изминаха две години, има много изтощение, много кръв, много разочарование, а Путин не е отишъл никъде", коментира тя. Съпругата на Навални добави, че хората вече са свикнали с войната и са започнали да казват: "Е, ще трябва да се споразумеем с Путин“.

"И тогава Путин уби Алексей Навални", продължи тя. Вдовицата твърди, че съпругът й е бил изтезаван в продължение на три години по заповед на Путин - той е бил държан гладен в малка каменна килия, откъснат от света.

"И тогава го убиха. Дори след това малтретираха тялото му и малтретираха майка му", казва тя.

Тя каза, че "убийството" на съпруга й е показало на обществото, че "Путин е способен на всичко и че не можете да преговаряте с него".

Навална добавя, че хората са шокирани от смъртта на съпруга й и са загрижени, че "Путин не може да бъде победен".

"Алексей вдъхновяваше хората въпреки ограниченията, които Путин му поставяше приживе", продължи Навалная.

Когато не го пуснаха по телевизията, той се обърна към Youtube. Когато му беше отказан глас, той излезе със стратегия да отнеме места от партията на Путин.

"Дори в ГУЛАГ на Путин Алексей успя да предаде идеи за проекти, които биха накарали Кремъл да изпадне в паника", казва тя.

Навалная казва, че за да победиш Путин, трябва да станеш новатор.

Тя предупреждава, че Путин не може да бъде наранен от санкции или резолюции, или въз основа на морал и правила.

"Това е отговорът на въпроса. Ако наистина искате да победите Путин, трябва да станете новатор. И трябва да спрете да бъдете скучни. Не можете да нараните Путин с друга резолюция или друг набор от санкции, които не са по-различни от предишните. Не можете да го победите, като си мислите, че той е принципен човек, който има морал и правила", обяснява тя.

Навална каза на парламента, че трябва да се борят с "тази престъпна банда" и казва, че финансовите разследвания вместо дипломатическите методи ще бъдат ключови.

Тя казва, че "десетки милиони руснаци" са срещу Путин и не трябва да бъдат преследвани.

Наваланая добавя, че Путин трябва да отговаря за това, което е причинил на Русия, Украйна и нейния съпруг.

"Путин трябва да отговаря за това, което е причинил на моята страна. Путин трябва да отговаря за това, което е причинил на една съседна, мирна страна. И Путин трябва да отговаря за всичко, което е причинил на Алексей", казва тя.

Завършвайки с почит към Навални, тя добави: "Съпругът ми никога няма да види как ще изглежда красивата Русия на бъдещето, но ние трябва да я видим. И аз ще направя всичко по силите си, за да сбъдна мечтата му, че злото ще падне и това красиво бъдеще ще дойде."

Евродепутатите я аплодираха на крака, докато завършва речта си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
20
 
! Отговори
Gogo преди 3 месеца
Тая любовчийка кой й писа речта, или превода на нелито е кофти.
157
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вярно ли е че е любовница на Грозев, внука на Геро Грозев, първи секретар на БКП на гр. Пловдив?
156
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
русия ще бъде изолирана и изостанала като северна корея благодарение на фюрера си
155
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Axa_нещо съм пропуснал явно, за какви ракети на НАТО срещу русия говориш?... русия е тази, която хвърля ракети над чужди държави, вие путинистите гледате през криво огледало света
154
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
с мъка го казвам, но никой няма да види красивата русия на бъдещето, просто няма дад се случи
153
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На изборите, в които участваше Навални спечели цели 7%. Това в България означава, че мнозинството е спечелило. Но в диктаторска Русия никой не ги брои!
152
4
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 месеца
Навални беше толкова репресиран, че даже имаше достъп до Интернет от г...за на геогряафията! И наистина, щеше да види Русия победител, само ако не се бе си слижел ваксина на Файзър в Германия!
151
13
 
0
 
! Отговори
Лили Петрова преди 3 месеца
До АнонименСпоред многото и/диоти тук жената е трябвало да тръгне за Русия, за да се окаже в затвора.
150
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наистина ще е красива бъдещата Русия, световна империя на три континента и на три океана! Империя, каквато светът никога не е виждал - от Атлантическия до Тихия и Северния ледовит океан.
149
3
 
24
 
! Отговори
Руя преди 3 месеца
На тая кой и написа речната.Тая като Зеления много се раздават на сцената.Голям театър.Тия двамата да им дадат поне по един Оскар за напъните.
148
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Враговете на Русия, всички русофоби, изведнъж поинякаква странна причина са приятели на Навални и на красивата Русия от бъдещето. Човек би казал, че всички искат само едно - Русия да е процъфтяваща и просперираща. Така говореха и през 90-те, но когато Русия не позволи на чужди компании да притежпват благата, гроздето стана кисело.
147
2
 
26
 
! Отговори
Габдулла преди 3 месеца
Колко време е било нужно да се напише цялата тая реч. А нещо за Асандж да кажете?!
146
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съпругат ти,умря от Естествена смърт Другарко! Стига вече Прееспонира случая!
145
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А тая да не ни заблуждават,си като беше в затвора нивалнни тая се клатеше с друг в германия ,украинки и рускините са такива ,сега взема да плюе по рисув ,и както България и много държави се говореше предварително че Путин бил го убил )
144
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Драма, плач, печал... Първо беше коргито на кралицата (жалкобританската), след това кралицата, а сега и това... Каква трагедия само. Коргито поне се размина без да му разкарват трупа като панаирджийска мечка насам натам и да си правят селфита с него, докато в платените медии бездарници се упражняват да съчиняват драматични истории за баламурна публика.
143
5
 
19
 
! Отговори
Axa преди 3 месеца
Много ми е интерестно, ако тази е президент на Русия, как би реагирала на всичките ракети насочени от НАТО към Русия и би ли върнала Севастопол и Крим на Украйна, за да станат бази на НАТО
142
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И вдовицата на Косьо Самоковеца би трябвало да произнесе реч , в Страсбург.Такива са на мода в ЕС ,... вече !
141
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не смяташ ли , че експлоатираш паметта на съпруга ти цинично , точно при тези дето го употребяваха .
140
4
 
18
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
Дори тя самата не осъзнава каква истина изрича. Русия може да е хубава държава само ако САЩ е скапана . Путин знае това много добре !
139
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Басиии майкатааа...искам и аз в сибирски затвор като Навални на северния полюс! Чист въздух, природна красота, хапване държавно безплатно, отопление държавно безплатно и накрая телефон с интернет връзка без да работиш. Баааси маааайката аз!