Макрон отново заговори за сухопътни операции в Украйна с участието на Запада

Думите му всяха смут сред съюзниците на Париж
Обновена: 17 мар 2024 07:31 | 17 мар 2024 07:30, Камелия Цветанова
570
Макрон отново заговори за сухопътни операции в Украйна с участието на Запада
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон потвърди в интервю, публикувано снощи от вестник „Паризиен“, че сухопътни операции в Украйна с участието на Запада може би ще са необходими "в някакъв момент", предаде Франс прес.

"Може би в даден момент – не го искам, няма да поема инициативата за това – ще се наложи да има операции на терен, каквито и да са те, за да се противопоставим на руските сили", каза Макрон.

Още по темата

Той е дал това интервю в петък, след завръщането му от Берлин, където се срещна с лидерите на Германия и Полша.

„Силата на Франция е в това, че можем да го направим“, добави президентът.

В германската столица Макрон се срещна с канцлера Олаф Шолц и полския премиер Доналд Туск в демонстрация на единство между трите държави.

Многократните декларации на Макрон, който отказва да изключи изпращането на сухопътни войски в Украйна, всяха смут сред съюзниците на Париж начело с Германия и предизвикаха почти единодушното неодобрение на опозицията във Франция, предаде БТА.

В интервюто си за „Паризиен“ президентът отхвърля всякакви разногласия във френско-германския тандем по този въпрос. „Исках да дойда в Германия много бързо, за да не предизвиквам дебат за стратегическите различия, които може да съществуват: те не съществуват“, обяснява Макрон.

"Никога не е имало разногласия между канцлера и мен. Имаме много общи възгледи за целите и ситуацията. Различен е начинът на прилагането им", продължава той, подчертавайки "стратегическата култура" на двете държави.

„Германия има стратегическа култура на голяма предпазливост, на ненамеса и се държи на разстояние от ядрената енергия“, обяснява той. „Модел, който е твърде различен от този на Франция, оборудвана с ядрени оръжия запазила и укрепила професионална армия“, каза отново Макрон.

Френският президент добавя, че се е отказал от пътуване до Киев, за да отиде в Берлин в петък и да се срещне там с Олаф Шолц и Доналд Туск.

Той увери, че ще се срещне с президента Володимир Зеленски в Украйна преди средата на този месец.Това пътуване вече веднъж беше планирано за февруари и след това отложено. Сега Макрон казва, че посещението му ще се състои през следващите седмици.

Той също така подчертава допълващия се характер на помощта, която Франция и Германия могат да предоставят.

"Германия харчи повече от Франция, има повече бюджетно пространство, това е възможност. Франция може да прави неща, които Германия не може", заяви той пред „Паризиен“.

Макрон казва още, че "Не трябва да се оставяме да бъдем сплашени, ние не сме изправени пред велика сила. Русия е средна сила с ядрени оръжия, чийто БВП е много по-нисък от този на европейците, по-нисък от този на Германия, на Франция", подчерта Макрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


570
Още по темата: УкрайнаМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
444
19
 
6
 
! Отговори
Макрон е новобранец! преди 2 месеца
Той говори фантазии, защото не НАТО, а Пентагонът ще срази кремълските феодали.
443
5
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
До АНАЛлизатора . Ами което си е право - право си е . Жена му наистина е дъъърта и трябва да си извратен за да си вземеш такава стара чанта. Всъщност дори и синът му е по-стар от баща си Макрон. А най-извратеното е че в училище Макрон е бил в един клас със дъщеря си и тя му се е сваляла , но баболюбеца е предпочел три пъти по-възрастната и майка . Ти да видиш и фенски изввращения. Такова и в Содом и Гомора е нямало. Айде сега ТИ, започни да обясняваш как жена му на Макрон младее за възраста си,
442
4
 
20
 
! Отговори
родоблюдци брато преди 2 месеца
7 мобилизации направиха укрите, прибраха жени, старци, младежи и в момента казват, че са им нужни нови 500,000... къде отиде тоя народ????Никъде не прочетох и не чух... родолюбци укри да се събират доброволно в клетата чужбина, а и в самата Укрия и да отиват ей така за идеята да защитават родину... на всякъде се пише, че масово се бяга от държавата, а и от фронта, по и над 10,000 еврака на каналджии броят... донаборници се събират по улици, гари, пазари, гори и паланки и насила се пращат на фронта от където пък се предават на руснаците или при такива опити са убити от спец отряди на Азов..
441
3
 
30
 
! Отговори
Бистро преди 2 месеца
Този иска да направи така че отново парижките сервитьорки да учат руски език
440
23
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 2 месеца
Айде сега чебурашки почвайте да плюете,че жена му е стара,а той е извратен.Не случайно любимата ви Расия е определена като средна сира.Силата идва от икономиката и БВП.Там Расия е наравно със Зимбабве.С Радия е свършено,въпрос на година е.
439
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вместо олимпиада, на френския дребосък му се воюва.
438
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Макарончо е смел боец ,аде на фронта бря
437
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя олимпиада ли ще прави или сухопътна операция?
436
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Макарона да стяга межката и да поема за фронта първа линия
435
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Макрон понеже яде много "макарони" в които молекули няма светлина, няма как тялото му да се ориентира в пространството и в главата му освен "Ум" да има и "Разум", с който да разбере, че Путин е малко джудже и не става за дневален кекс!
434
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Макарона да си мълчи че точно заради такива като него ще избухне ядена война и той ще се спаси в някой луксозен бункер пълен с шампанско, скъп хайвер, сауна и джакузи, а ние обикновените хора ще се разлагаме от радиацията
433
2
 
34
 
! Отговори
лошите вагнеровци преди 2 месеца
Маню е много обиден на Путин, който го разкара от африканската хранилка в района на Сахел.
432
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко става чрез храната. Много е важно молекулите с които се храните да имат спомени от слънчева светлина. Като влезнат в тялото ми ги усвоявам и приемам цялата информация от Вселената предадена ми чрез слънчевите лъчи при движението на Земята по спирала след (((СЛЪНЦЕТО))) - събирана от Галактика Млечен Път и предавана във Дезиксо Рибо Нуклеиновата Киселина - ДНК на всяка молекула в тялото ми и около тялото ми се получава ОРЕОЛНА СВЕТЛИНА с която то се ориентира в пространството!
431
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Някой от пишещите тука обяснил ли си е как *** въглеродни, водородни и кислородни молекули биха могли, като се комбинират случайно". Не могат, и ти си пример за това.
430
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войните били изненадани, когато от нощната тъма към тях се приближили 200 амазонки. Всъщност те попаднали на ежегодната среща между местните амазонки и момците, които те канели от околните села. По Спасов ден младите се събирали около извора, а в полунощ, след падането на росата, боси само по ризи се разхождали и зачевали. За разгрома на Никифор от Крум на 26 юли 811г е отбелязано: Българите въоръжили по мъжки жените", а те връхлетели върху императорският отряд и започнали да ги избиват!
429
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стрелбата по жи*ва цел омръзва лесно и се пренасочва лесно към стрелба по себеподобен. Естествено, че евроатлантическата цивилизация деградира и този бездетник го доказва
428
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предпочитам да вярвам на 98% процента шимпанзе в човека, а не на 2% неустойчива мутация. Вчера имаше статия за едни от 6-тата раса, които са изхвърлили труповете на стотина диви заека пред детско заведение в Обединеното кралство в знак на протест, че екоактивисти протестират против забавлението им стрелба по *** цел. Май бяха маденали сова върху бравата на заведението
427
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Микрон? Същия микрон? Трябва обаче да го води лично, както е правил Наполеон.
426
13
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Макрон щял да праща френски русофили на фронта, да се бият за Украйна. А ние кога?
425
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой от пишещите тука обяснил ли си е как тъъъпи въглеродни, водородни и кислородни молекули биха могли, като се комбинират случайно, да станат разумни - осъзнати! и след това да използва това усещане, за да придобие вкус към кебапчетата, кюфтетата, таратора?