Четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок в Русия

Москва не вярва на САЩ, затова не е реагирала на предупреждението
25 мар 2024 15:29, Анисия Иванова
271

Близо 140 са жертвите на терористичния акт в Москва. Американското разузнава съобщи, че е предупредило Русия за евентуален готвен атентат.

"Тепърва руските служби ще правят анализи дали са пропуснали нещо, няма безгрешна система. Факт е, че четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок и ужас в населението. Липсата на реакция на предупреждението от САЩ се дължи на загубата на доверие между Изтока и Запада. Едно дългогодишно сътрудничество в сферата на борбата с тероризма приключи с началото на войната в Украйна", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него действията на атентаторите не са типични за членове на "Ислямска държава".

"Те не крият лицата си. Не са шахиди в класическия смисъл на думата, те са имали план за бягство. А шахидите носят шахидски пояс, взимат заложници, казват си исканията и се самоубиват. Тези нямат необходимите атрибути да ги причислим към някоя организация на "Ислямска държава", те говорят за пари", подчерта доц. Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна също, че атентаторите са се движили на групи. Оръжията, с които е извършен разстрелът в концертната зала, са съхранявани дълго време безпроблемно.

"Групата е видимо обучавана, използва стандартна схема за атака по двойки, но с недобра подготовка. При изстрелите от автоматите хвърчат искри - това е, когато оръжието не е добре съхранявано и в цевите се появи ръжда", посочи доц. Иванов.

Той заяви, че в Русия носенето на оръжие е разрешено, но не на публични места. И ако е имало кой да извади такова срещу атентаторите в концертната зала, жертвите са щели да бъдат много по-малко.

Експертът коментира засилените мерки за сигурност у нас, разпоредени от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов.

"Автоматите са крайното решение. Когато излязат на улицата въоръжени с автомати полицаи, значи другите неща не са сработили нормално. Или има пропуск на браздата, или реални дейности се заменят с пиар. Това е опасно за страната", каза още събеседникът.

По думите му обикновен полицай на границата трудно би разпознал потенциален терорист, който иска да влез в страната ни. Доц. Иванов посочи, че такива хора имат специфично говорене, походка, жестове, които могат да бъдат различени само от добре обучени хора с дълга практика.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
Миленееее, преди 1 месец
ТИ не си с висок интелект, но за сметка на това си пр0дажник.
31
4
 
11
 
! Отговори
Tangr преди 1 месец
Скоро време ще хвърчат франсета и прасета. Толкова ли долно паднаха, но като нямат избор действат и по този начин.
30
4
 
26
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 месец
Искам само да ви кажа, че по този начин отблъсквате най-интелигеннтата част от своята аудитория и ще останете само с психично болните, хроничните алкохолици и наркомани. Тази елементарна първична русофобия е гнусна. Къде атентаторите бяха интелигентни - на 11/09, в масовата стелба в Хюстън, стрелбите в училищата на САЩ, атентатите във Франция и Испания? Не е важно кой е изпълнителя при текива атентати, важно е кой е организатора.
29
0
 
19
 
! Отговори
Ъф! преди 1 месец
Висок, нисък... среден интелект??? Оръжието гърми еднакво дори и в ръцете на ***! Няма служба която да не е проспала или допуснала грешка при теракт. Справка: САЩ, 22.09.; НРБ, гара Буново; Олимпиадата ФРГ; Израел... много са примерите! Борбата не е с извършителите, а с ПОРЪЧИТЕЛИТЕ! Няма поръчители, няма извършители. В този случай поръчителите са ясни, за това и Украйна отново "пламна" и това е само началото. Следете целите които удрят ракетитеи ще разберете.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен29...то и да има точно на теб ще го покажат та да повярваш. Това не е БГ
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гиб Мелсън "Малтретирали са ги многократно. Едва ли ще издържат дълго на такива мъчения." Ми те не са издържали и са си признали всичко, дори и това, което не са извършили. То затова единия трепереше пред камера, защото го беше страх дали ще уцели това, което изр одите от КГБ са му наредили да каже, докато са му "подсказвали"
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от всичките видеа в нета, няма нито едно от охранителната система, не Ви ли е малко странно и още нещо прави впечатление въпреки задимяването противопожарната система не се задейства, а тия таджики дето ги развеждат сигурно през целия си живот не са виждали автомат
25
8
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 1 месец
Зеленото ви потопи черноморския флот, ти си мислиш че с цивилни ще се занимава. Тотално ви объркаха опорките!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До КГБ инсценировка....кой си ти бе Гунюо
23
18
 
5
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
До Анонимен 20 Аз не съм Каспаров но от самото начало ви казвам, че е постановка. Посочвам и всички факти които го показват, срещу които единствените коментари са традиционните за руските мегафони реакции (нищо по същество). Ако някой се чувства готов да оспори твърдението ми, че това е инсценирвка - да заповяда. Готов съм с логика и факти да си премерим "версиите".
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гиб МелсънПРИ СТАЛИН ПРИЗНАВАХА ПО-БЪРЗО - АГЕНТИ НА ВАТИКАН, ШПИОНИ НА АВСТРАЛИЯ И Т.Н.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човече, ти си с невисок интелект.
20
7
 
6
 
! Отговори
СМЕШНО! преди 1 месец
""Четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок в Русия"" - КОЙ ВЯРВА, ЧЕ ИМЕННО ТЕ ГО ПРЕДИЗВИКАХА? КЪДЕ СА ВИДЕО КАМЕРИТЕ ОТ ТОЗИ КОМПЛЕКС? НЕ МОЖЕ НА ТАКОВА МЯСТО ДА НЯМА ДЕСЕТКИ КАМЕРИ! ЗАПИСВА СЕ В ЗАЩИТЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ, НЯКЪДЕ ИЗ ПОДЗЕМИЯТА. ПО ВЪПРОСА - ТИШИНА.
19
8
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Видях и четиримата стрелци на видеа в съдебната зала. Единия го носиха с носилка. Той изглеждаше най-добре. Другите трима бяха събрали цялата мъка на света на лицата си. Малтретирали са ги многократно. Едва ли ще издържат дълго на такива мъчения. Някой им е платил. Руснаците ще разберат кой е развързал кесията ако не са разбрали вече. Въпрос на часове.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, 11 септември го направиха афганистанци с 1 месец курсове за летене. Този дали е бил роден тогава?
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетете какво мисли Гари Каспаров (един от най-интелигентните хора в света) за тази КГБ'ска постановка.
16
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жужето доказа , че е с интелект равен на височината на токчетата си. С този интелект вече прехвърли 20 години управление. я гледайте колко далече стигна РуZия.
15
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя път Зеленоту се издъни. Занимава се и с терористи. Достатъчно необходима причина за американците да го изключат от играта вече.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терористите са от харвардския клон на Ал Кайда.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ не са предупреждавали Русия за нападение, а предупредиха американските граждани, че ще има терористи на 8 март. Няма смисъл от такива специалисти