Русия нападна Киев с хиперзвукови ракети

Украйна се нуждае от нашата помощ сега, заяви посланикът на САЩ
25 мар 2024 13:51, Елка Василева
255
Русия нападна Киев с хиперзвукови ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нападна тази сутрин украинската столица Киев с хиперзвукови ракети, заяви американският посланик в страната Бриджит Бринк в своя публикация в "Екс", предаде Ройтерс.

Още по темата
"Силни експлозии в Киев. През последните пет дни Русия изстреля стотици ракети и дронове срещу суверенна страна", каза Бринк. "Украйна се нуждае от нашата помощ сега. Няма нито миг за губене", добави американският посланик в Украйна.

Градските власти в украинската столица казаха, че отломки от ракети са паднали в централната част на Киев и са били нанесени щети на жилищна сграда. Репортер на Ройтерс съобщи, че колона от дим се издига над източната част на града.

Моменти преди експлозията украинските ВВС предупредиха в канала си в "Телеграм", че към града лети ракета.

"Експлозии в столицата. Спешно към убежищата!", написа в приложението "Телеграм" кметът на Киев Виталий Кличко.

През последните дни Русия рязко засили ракетните си удари срещу Украйна, отбелязва Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
4
 
2
 
! Отговори
Православен преди 1 месец
Да гние по-скоро в ада кремълското джудже-убиец!
229
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 226Да. Договорите трябва да се спазват. Дадоха на укрите Крим автономен, със собствен парламент и президент. Севастопол с особен статут. Та да. Договорите трябва да се спазват и от ДВЕТЕ страни.
228
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти в Молдова ли живееш бе влах.Нито дума не казваш за Южна македония ,аиде северна е на братята ни ,но ядски си заинтригуван от бившите Румънски земи.Я припомни кои атакува Русия с 300000 армия и колко от нея се е завърнала у дома.Да споменавам ли че румънската армия пряко участва в блокадата на Ленинград-колко хора умират от гладна смърт... румънсо гюбре
227
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И трябва на руспфиляците да им е ясно едно, ако унищожат Украйна, ще нападнат Молдова . И по пример на кремълския тиранин , всеки психопат с повече оръжие ще нападне съседа си. Сещам се за едни които нееднократно показваха карти, където я няма България
226
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чшш русофиляците - Югославия беше създадена от тези които после я разруриха след първата световна война. Създадена беше за сметката на всички съседни страни, включително България. Украйна от друга страна има договор подписан от Русия че й гарантира териториална цялост ако си предаде ядрения арсенал. В римското право има приказка - Договорът ЕСТ договор, тоест трябва да се спазва
225
2
 
0
 
! Отговори
Ислямска държава преди 1 месец
Изказва съболезнования на мистър Зеленски и осъжда свръхзвуковите ракети.
224
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако продължат с този терор скоро Украйна ще получи и Томахоук мод3, и тогава ще видим руската противо-ракетна отбрана как работи;)
223
5
 
2
 
! Отговори
Патън преди 1 месец
Скоро ще получат Таурус и ще има помпи Джорджи, всичко около Крим ще бъде смазано заедно остатъка от черно-морският катун (флот)
222
1
 
2
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
Дайте. Един. Политик. Във. България. Да. Има. Рейтинга. На. Путин. Маи. Нямавъв. България. Има. Само. Политически. ***. Наи. Вече. От. Пп. Дб. Те. Са. Бита. Карта. Бойко. Ги. Води. На. Заколение. И. Амсалаците. От. Пп. Дб. Немогат. Да. Се. Усетят. Ами. То. Празен. Стомах. Се. Пълни. Но. Празна. Глава. Не
221
1
 
2
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
До. 216. Коментар. Ти. Сигурно. Си. ***. И. Си. Го. Изкарваш. На. Другите. Слава. На. Русия. И. На. Президента. Путин
220
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те Украйна тъкмо подготвиха единствената писта за ф-16 в Лвовска област и пистата е вече в кратери
219
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро идват, ама какво от това? Няколко ф16 и няколко ракети, толкова по-зле за Украйна. Днес в Киев с две ракети щаб на СБУ, по случай празника и батарея Патриот. Честито!
218
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро идат модифицираните Ф-16 и новите украински ракети с обсег 1000 км. Е те тогава ще се случат интересни работи в Масква
217
0
 
6
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 месец
колко ли переални има в Киев за денацифициране
216
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Престпни рускикопелета!
215
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2 ракети циркон и двете в целта
214
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия изстреляла стотици дронове и ракети срещу суверенна страна, възмущава се американският посланик. Ами, че то срещу суверенни страни стрелят. Срещу покорените какъв е смисълът да се стреля? А Югославия каква беше, че я направиха на пух и прах? Или това е друга работа?
213
3
 
13
 
! Отговори
Бай Хасан преди 1 месец
Ракетите са от ИДИЛ .Не са руски . Русия предупреди вчера че ИДИЛ ще нападат цели в Киiв . Айде със здраве ***
212
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А с какво да ги нападне? С канички кафе и пасти ли? Не разбирате ли че тази война на Русия е за нейното оцеляване като етнос и сигурността й като държава от една инвазивна военна структура, което е САЩ (в лицетно на НАТО)? Тази война няма как да бъде загубена от Русия. Това е факт който САЩ знаят, но украинците не са разбрали все още. Няма как да се биеш с/у потенциала на една мощна страна като Русия. Не съм русофил, просто отбелязвам фактите такива каквито са.
211
0
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
До 209: Познахме. От англичанци и хамериканци. Има и един българин, дето от ППДБ не го знаят И никога няма да са като него. Ще посрещат бомбите с багажника без панталони. Ех, друго си е нещо американско. Списаревски.