Путин се закани: Ще стигнем до тези, които поръчаха атентата

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава"
2 апр 2024 21:50, Нели Христова
193
Путин се закани: Ще стигнем до тези, които поръчаха атентата
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия ще открие кой стои зад извършеното миналия месец нападение в концертна зала край Москва, при което загинаха най-малко 144 души, предаде Ройтерс.

"Определено ще стигнем до тези, които в крайна сметка са го поръчали", заяви Путин на среща с представители на министерството на вътрешните работи. "Ние платихме много висока цена и целият анализ на ситуацията трябва да бъде изключително обективен и професионален."

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", а представители на САЩ заявиха, че разполагат с разузнавателни данни, според които атаката  е била извършена от афганистанския клон на мрежата – "Ислямска държава Хорасан" (ИД-Х).

Русия твърди, че разполага с доказателства, че нападателите са имали връзки с Украйна, което Киев отрича, а САЩ отхвърлят като глупости, предаде БТА.

Междувременно шефът на руското външно разузнаване (РВР) Сергей Наришкин заяви, че САЩ са изпратили на Москва информация за потенциална атака, но тя е била твърде обща, съобщи "Интерфакс".

"Федералната служба за сигурност (ФСС) получи определена информация от разузнавателните служби на Съединените американски щати, че такова нещо [заплаха от атака срещу "Крокус сити хол" – бел. ред.], за съжаление, е възможно. Но както казаха нашите руски колеги, информацията беше твърде обща и не позволяваше да се установят докрай лицата, замесени в това ужасно престъпление", каза Наришкин след заседание на ръководителите на РВР и Комитета за държавна сигурност на Беларус, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички дето сте големи мъже тука, що не вземете да се дръвчите като ви хване спецгвардията на Путин или Кадиров? Може да ходите и на фронта да понапляскате малко руснаци. Големи мъже ама на думи!
51
5
 
5
 
! Отговори
НАВАЛНИ преди 1 месец
И ТОЙ Е ЖИВ И ЗДРАВ В ПАРАГВАЙ..... ХАХАХАХА.... РУСКИ ***....
50
6
 
10
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Отдавна не се бяха заканвали. Има, няма три дни :)))))
49
11
 
4
 
! Отговори
Пирожкин преди 1 месец
Пригожин е жив и здрав в Еквадор. Това беше постановка за празноглавите лебеди от ФАЩ и УйКей!
48
2
 
6
 
! Отговори
Отряд1 преди 1 месец
На вниманието на всички, които изграждат мнение. Точно това се иска от Вас! Истината е, че населението на коя да е страна по света, никога няма да узнае истината. За сметка на това ще са запознати в детайл с някакви гледни точки. Важното е да бъдете облъчени. Облъч!
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядката все повече олеква.
46
6
 
12
 
! Отговори
ПРИГОЖИН.. преди 1 месец
А ЗАД УБИЙСТВОТО НА ПРИГОЖИН КОЙ СТОИ..?.... ПУТИН Е Готов ДА УБИЕ И МАЙКА СИ И БАЩА СИ,И ДЕЦАТА СИ....
45
14
 
10
 
! Отговори
ЦЕЛИ 8 ГОДИНИ преди 1 месец
УКРАИНСКИТЕ НАЦИСТИ ИЗБИВАХА С АРТИЛЕРИЯ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ДОНБАС >>>>>> НИТО ЕДИН ЛИДЕР ОТ НАТО НЕ КАЗА И ДУМА ПРОТИВ ТОВА
44
9
 
9
 
! Отговори
декември 2021 преди 1 месец
Предложенията които Рябков направи 2021 вече не са същите. Вече не става дума за изтегляне на НАТО до границите от 1997г, а до връщането им от времето на Варшавския Договор. Тогава източна Европа, включително и България минават в нова геопполитическа зона.
43
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашка отива на кино , но кремълската шайка се страхува най-много от собственият си народ , защото срещу крепостните ядреният блъф не върви .
42
9
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Това комплексирано недоразумение от снимката съсипа една мирна, свободна и независима държава. Заради какво? И той сам не знае! Прошка за това няма!
41
5
 
15
 
! Отговори
Путлер преди 1 месец
Ха-ха, погледни в огледалото.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До себе си ще стигнеш, и после ще си удариш една злобарка, джуджи.
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоест ще стигнат до кремлин! Муахахахаа
38
12
 
14
 
! Отговори
Принцип преди 1 месец
Който е с русия стига до просия....сърбия,гърция,България, който е против русия,прогресира и народа му живее по добре.....Полша,Румъния, прибалтика, Чехия
37
9
 
9
 
! Отговори
Психолог преди 1 месец
Платен е от сащ, те имат връзки с Идил, украйна може и да не знае за това. Аналогично е със Северен поток 2 - сащ е инициатор, защото само той печели и от двете.
36
10
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Кой ги бръсне за нещо тези кремълски деятели? Май само копейките - хем ги обожават, хем се страхуват от заканите и заплахите им. Иначе нормалните и разумните хора отдавна не обръщат внимание нито на Димата, нито на Машата, нито на Песков, нито на главатаря им. Кучета си лаят, но не хапят, а керванът си върви.
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има искане в руското общество за възраждане на НКВД във вида в който очистиха бандера и шухевич
34
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще изчакам да се натрупат копейски коментари, та утре сутрин да си ги чета с кафето за хилеж. Вицове не ми трябват за начало на деня и за добро настроение. Костадинчетата са ходещи вицове.)()(
33
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пyтeв ще стигне единствено до затвора