Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите

Притесняват се и от имотите на Русия
24 апр 2024 22:00, Стела Стоянова
49
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Снимка Европарламент

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите парламентарни избори у нас, както и от имотите в България, притежавани от руските власти, съобщава БНР.

Това става ясно от проекторезолюция за руската намеса в предстоящите европейски избори и влиянието им върху ЕС. Текстът за страната ни се съдържа в проекта на Европейската народна партия. Сред вносителите ѝ е евродепутатът от тази група Андрей Ковачев. Резолюцията трябва да бъде гласувана утре в пленарна зала в Страсбург.

"Европейският парламент е обезпокоен от достоверните съобщения за засилените руски опити за намеса в предстоящите избори за българското Народно събрание на 9 юни, изразява сериозно безпокойство от съществуването на руския контрол върху мрежа на агенти за дезинформация, активни в социалните медийни платформи, академиите, НПО и политическите партии; сериозно е обезпокоен поради многобройната собственост на територията на България, притежавана в момента от руските власти, някои от които са от стратегическо значение и  служат за центрове за руско влияние върху демократичните процеси в страната", се казва в текста.

Конкретни имоти не се споменават. Очевидно обаче един от тях е комплексът "Камчия", притежаван от московското кметство. Вчера евродепутатът Александър Йорданов поиска той да бъде конфискуван, тъй като е база за прокарване на руските интереси в Европа.

Утре евродепутатите ще гласуват още една резолюция за Русия. Тя е посветена на проведените преди месец президентски избори там. Почти всички парламентарни групи смятат изборите за непрозрачни. Някои от тях призовават ЕС да не признава Владимир Путин за легитимен президент.

Андрей Ковачев е сред вносителите на текста на ЕНП и на тази резолюция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: РусияЕП
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Руски гниди преди 6 дни
Правилно. Да им прибират всичко и да ги махат. Рускините барабар с българските им мъже, бивши коми бачкери
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Дарк Забравяш, че това е писано от ранния Вазов. Само няколко години по-късно Вазов не ще и да чуе за Русия. Не цитирай избирателно, цитирай всичко, що е писал за Русия. Отвратен е накрая от нея.
38
1
 
1
 
! Отговори
ЕвроДебил преди 1 седмица
Само така - загубилите изборите ТРЯБВА да са сигурни, че Русия е виновна и лично Путин се е намесил! Къде ги копат тез уминици? Някой знае ли?
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей това голям страх от Путин. Ако той само лекичко подпръцне, либерасткия евроджрендърляк направо напълва гащите !!! В какви невероятни времена живеем !
36
1
 
1
 
! Отговори
дУмократ преди 1 седмица
Предлагам да забранят изборите демократично, за да не се намеси Путин там.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В колонията за руска не знам но за краварска намеса и окупация със сигурност всички знаят.Та питам дее свободата драги роби?
34
1
 
7
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
някои български депутати са превърнали русофобството си в занаят и пишат, и подкрепят безсмислени резолюции срещу русия. между другото, изборите в русия бяха много по-прозрачни от изборите в сащ, с възможността да се гласува по пощата и неразбориите до самия им край. защо не приемат резолюция за непрозрачността им и да не признават байдън за легитимен президент.
33
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Америка над всички и всичко. Велики. С тях България е на правилния път. Гром за руските мизерници.
32
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крахът на прокълната Русия е на дневен ред. България ще помага, с каквото може, за тази свята кауза.
31
1
 
7
 
! Отговори
Еврог_г3ейщината преди 1 седмица
Пак започва с параноичните си изживявания. Понеже всички са абсолютно некадърни и безполезни, от тук до Брюкселските зелки, почват оправданията за провала си на изборите от сега. Поне да бяха измислили нещо ново, ама то с тия празни и т-_ъпи кра_ туни кво да измислят. Даже Разбойко, който краде ненаситно 12 години не етолкова зле като тия от ПП-ДБ. Тия единственото нещо което свършиха е да вземат 15млрд дълг, който откраднаха. Тъжното е че все още има мало умни които ще гласуват за тях.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
блажени безумците кат теб смърт на САЩ
29
1
 
1
 
! Отговори
колонията преди 1 седмица
пък аз съм сигурен в америкавдко нареждане
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скоро русия няма да я има, какъв хубав свят ще е след това. Бий змията по главата, докато мърда
27
5
 
1
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
ГЕРБ ДПС ИТН дъното и БСП и Радев слуги на СССР работи срещу България трябва да се забрани тази партия *** -Атака както направи Гърция забрани Нова Зора
26
2
 
2
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
*** -Атака са патерици на Боко тиквата и Пеевски свинята. Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев слуга на ГЕРБ бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция това правят Боко и Пеевски корупцията в съдебната система замеделие здравеопазване и всичко останало
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този комплекс Камчия, колко време ще им трябва на наште депутати, за да се решат да го конфискуват? Нито Герб, нито ДПС (големите евроантлантици) повдигат въпроса на дневен ред, (без)действията им говорят без думи. Там е идеална база за проруски шпиони
24
2
 
4
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Само наказателна отговорност ще прекрати писанията,които не са срещу Русия.Йати се въведе ще цитирам само Вазов :"Като Русия няма втора,тъй могъща на света,тя е нашата опора,нашата висота!",е ако и него не обявят за руски агент и който го цитира в затвора,за да се достигне върха на демокрацията.Путин не бил легитимен след избори,Зеленски пример за спечелил избори без избори.Колко умно за умни демократи!Не били ги поканили за наблюдатели?Че кой си кани критиците на банкет?
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те да се опасяват от САЩ.
22
1
 
6
 
! Отговори
::: преди 1 седмица
Евродепутати се опасяват айде бре .Да не им изстине мястото в ЕП.Тоя му се иска още 5×5 години да е в ЕП до пенсия.Как да си представям руската намеса не ми е ясно .Нищо правещите в ЕП търсят причина и оправдания в измислена Руска намеса . Услади им се европейската баница не им се пуща.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние се опасяваме, че ЕС са пудели на англоговорящите и съсипват Европа.