Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори

Никой не бил готов за сериозни разговори
319
Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между Русия, Запада и Украйна, заяви, че "все още няма с кого да се говори". Според него никой от западните и украинските политици не е готов за сериозен разговор, а само "се играе пародия на преговори".

Още по темата

"Все още няма с кого да се разговаря. Дадох примери с изявления на украинското, американското и европейското ръководство, на политическата класа. Никой от тях не е готов за сериозен разговор. Те "играят" пародия на преговори под формата на среща в Швейцария. Форматът "Копенхаген" е в абсолютна безизходица", заяви Лавров в интервю за босненския телевизионен канал ATV (цитирано на уебсайта на руското външно министерство).

Според министъра организаторите на срещите "чрез шантаж и лъжи" въвличат развиващите се страни и страните от Глобалния юг в такива срещи. "Някои от тях участват, но след това ни обясняват, че участват с единствената цел да обяснят безсмислието на подобни мероприятия без участието на Русия и въз основа на ултиматуми. Някои от тях вече са разочаровани и са спрели да идват на такива събития", каза Сергей Лавров пред ТАСС, предаде БГНЕС.
В началото на 2024 г. украинският президент Володимир Зеленски поиска от Швейцария да организира мирна конференция за разрешаване на конфликта в Украйна. На 2 май швейцарското външно министерство обяви, че мирната конференция ще се проведе на 15 и 16 юни в град Бюргенсток.

За участие бяха поканени представители на 160 държави и световни организации. По думите на швейцарския президент Виола Амхерд покани са изпратени на представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, както и на папа Франциск. Русия не е получила покана за конференцията и не възнамерява да участва в нея. Кремъл заяви, че Москва не очаква никакви резултати от конференцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: украйнарусиялавров
Още от Русия
Руска ракета падна... върху руски град
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дokaтo нe ce oтвopи gyмa зa napи (gocтaтъчнo мнoro napи), тaka щe e...
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На 20 май изтича мандатът на Зеленски и той престава да е легитимен демократично избран президент на Украйна. Апропо, сегашното правителство на Украйна прие закон за ограничаване на гражданските права на украинците като право на неприкосновеност на кореспонденцията, жилището, семейството и забрани правото на свободно придвижване и местопребиваване. Столтенберг каза на Земенски, че Украйна няма да влезе в НАТО, докато има война в Украйна.
5
5
 
12
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 3 седмици
Искам да отпepa такъв един интимен въпрос към наште братя рускофили, колко трябва да си утpeпан, за да се тpeпеш за руски пашапорт? А? А ако Украйна уреждаше американски пашапорти за участие, щеме да останеме без рускофили, ама сега нещат руски, дали от шубе, дали пък не им аресва чак толкова руския стандарт и начин на живот! Крият са под диваните, нема оттърване!
4
7
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Восъчното изчадие Лавров не може да разбере, че със серийни убийци и психопати, като вожда му, не се преговаря. Те биват затваряни, изследвани, лекувани или се чака да изгният в бункера си, като предшественикът Адолф.
3
6
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ПРЕГОВОРИ СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ НАЙ-РАНО!
2
9
 
19
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Тоз па искал да си говори с някого.. Явно животът в бункер отключва психо заболяване.
1
10
 
19
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 седмици
Ми *** в Северна Корея да си говориш с другите дърти коне там. На никой не му се говори с убийци