НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната

Алиансът ще го направи, ако Русия пресече едната от тях
386
НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната
Снимка: Pixabay

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН.

"За пръв път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна", заявява италианското издание.

Още по темата

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва" на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание. /БТА, Асен Георгиев/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още по темата: УкрайнанатоРусия
Още от Русия
Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
1
 
1
 
! Отговори
демократ преди 1 седмица
предлагам реферндум в украйна за спиране на войната... а сега де...
320
1
 
1
 
! Отговори
Върбата преди 1 седмица
До реалист: за предатели като теб има място при мен.
319
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Антинатовец:Като не ти харесва тук, отиваш в София на ул Латинка и ще те приемат с радост. Живеем във все още свободна страна където да ти търпят простотиите. Само да не започнеш да мрънкотиш като девствена мома после, че при руснаците тия номера не минават. Такива ги пращат пушечно месо на фронта.
318
3
 
3
 
! Отговори
do 318 преди 1 седмица
318 - кое наричаш катастрофата в Афганистан? - защото аз се сещам за една катастрофа там, през 1991г - когато се разпадна СССЕР-ската *** :D
317
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Вие много се заблуждавате, ако си мислите че Рсия няма съюзници. ............. някои от най-големите и съюзници с удоволствие биха и прибрали Сибир например :)
316
5
 
10
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 седмица
Значи французи може да се бият на фронта а беларуси не можело защото били по умни от французите и не са *** като тях. Русия няма никакви аспирации нито към балтийски републики нито към Молдова дано само нас ни освободят от краварско робство.
315
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин велик ------------Дано 100 години да управлява още!
314
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След катастрофата в Афганистан западът вече е по респект във военно отношение като след катастрофата във Виетнам.
313
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие много се заблуждавате, ако си мислите че Рсия няма съюзници. При агресия срещу Русия веднага ще стане много леко на Газа и ужасно за Тел Авив. Много тежко за марионетните режими в Багдад, Кайро, Аман и Рияд.
312
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова.А НАТО КОГА ЩЕ ИЗГОНИ ТУРСКИТЕ АГРЕСОРИ ОТ КИПЪР... А НИКОГА. Е ТОЛКОВА ЩЕ ИЗГОНИ И РУСНАЦИТЕ АКО ВЛЯЗАТ В МОЛДОВА. А ТЕ СА И ТАМ В МОМЕНТА В ПРИДНЕСТРОВИЕТО. МНОГО НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА СЕ ИЗКАЗВАТ ЗА ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ ДАЖЕ И ОТ ИМЕТО НА НАТО БЕЗ ДА ИМАТ ПЪЛНОМОЩНО. ТОВА МИ Е КОМЕНТАРА.
311
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН.ето фалшивата нована - няма такова официално изявление, има си договор и чл. 5. Намесата на Беларус е факт от ден първи.
310
4
 
15
 
! Отговори
До 312 До коленичещи преди 1 седмица
Проблема се състои в това, че Украйна е толкова суверенна и независима държава колкото сме и ние, че и цяла Европа. Упорито отказвате на видите истината, че т.н. "лидери на свободния свят" са просто едни марионетки, които са поставени на постовете си, за да защитават интересите на техните лобита - дипстейт, мафия, наречи го както искаш, но тия хора не служат в интерес на държавите си и това е факт. Европа бива въвлечена във войните на САЩ, за интересите на САЩ, против волята на гражданите си.
309
7
 
13
 
! Отговори
реалист преди 1 седмица
До До коленичещите пред:По-добре се скрий в евродупката си, невежий безполовий плъхо!!!Диктатор е дедо ти бай Дън ,който прати продажните укропи срещу своя баща!!!Краварите са най-долното ,подло и коварно племе ,а ти си просто един канален плъх!!!Фашизма и уробандеровците ще бъдат изпепелени!Слава на Русия-наш единствен приятел и брат ,в този гаден евроджендърски свят!Слава на Русия ,Слава!!!
308
16
 
11
 
! Отговори
До коленичещите пред преди 1 седмица
До коментиращите, коленичили пред диктатора Путин: Честно казано не разбирам необоснованото ви преклонение пред руския режим и обидите към суверенната държава Украйна !? Нима не си давате сметка как безцеремонно Путин изравни със земята в която според режима живееха руски граждани! Какво остана от къщите, собствеността, земите на тези хора? Нищо, изравнен, замърсени площи! Мислите ли, че ако Путин стъпи в Молдова, Румъния, България ще постъпи по друг начин!? Разбира се, че не! Той е сатрап!
307
1
 
1
 
! Отговори
Ако нямаше преди 1 седмица
До До Не помня 300: Ако нямаше ядреното възпиране... Ами то, баба ми, ако беше мъжка ... щях да съм с друга фамилия.
306
10
 
15
 
! Отговори
Сметкаджия преди 1 седмица
НАТО загуби войната СИ в Украйна. Но щом имат мерак да залагат и губят и живи хора, да заповядат. Могат да последват подзащитните си урки. Земя има достатъчно.
305
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се смееш ли да плачеш ли....
304
8
 
17
 
! Отговори
До 301, не зная от преди 1 седмица
къде идва тая безкрайна увереност в хартиеното НАТО. Човече, излез от тия пропаганди, НАТО не е способно да води война срещу държави, които са ресурсно обезпечени и са на технологично ниво, което равно или близко до тяхното. Казвам "тяхното", защото ние не сме никакъв фактор в НАТО, а основния е САЩ. В цяла Европа са назначени клоуни, които съсипват държавите си, за да пристанат на САЩ, какво е едно трета световна война за тях? Нищо! Окото им няма да мигне да те пратят на заколение!
303
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
е и,освен че платените фекаломети-фекалояди получават оргазъм от подобни глупости,нищо реално няма да последва.Русия ще ги наруши тези линии и ще продължи да мачка фашизираните ***
302
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин като чул за джендърските червени линии си го преместил от единия крачол в другия.Ако се намесят е много вероятно британските острови да станат пустиня