Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин

Жозеп Борел призова страните-членки на ЕС да не присъстват
Обновена: 7 май 2024 14:01 | 7 май 2024 13:35, Инна Ангелова
152
Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин
Снимка: БГНЕС

Атанас Кръстин, българският полсаник в Русия, няма да участва в церемонията по стъпване в длъжност на Владимир Путин. Причините за отсъствието му са здравословни, предаде БНР.

Жозеп Борел, върховният представител по външната политика и сигурност на ЕС съобщи, че е изпратил писмо до всички страни-членки да не участват в церемонията по встъпване в длъжност на петия президентски мандат на Путин.

"Правилното нещо е да не се участва в тази инаугурация. Моят съвет беше това да не се прави и мисля, че повечето страни-членки няма да участват", каза Борел.

"Би било много трудно за украинците и много хора по света да разберат, че след като Путин е обявен за издирване от Международния наказателен съд, отговорен за войната в Украйна и след като оспорихме изборите, които не бяха нито свободни, нито честни, след това да участваме в инаугурация. Това определено щеше да е в противоречие", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: посланикмандатпутин
Още от Русия
Путин встъпва в петия си президентски мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
5
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 3 седмици
кучето нямало да седне на софрата!
116
4
 
8
 
! Отговори
Боб преди 3 седмици
Аз се чудя защо Путин закъсня, а то се оказа че е молил на колене нашият посраник да отиде на церемонията. Молил е също и Барел да пусне посланиците на церемонията но онзи се оказал мъж и му отказал.
115
3
 
7
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 седмици
Как е камаради, разпадна ли се русия? Началниците ще делят ли територии? А в Украйна кога ще има демократични избори? Въпроси, въпроси ... Но вие не се спичайте, камаради, Важно е да има вяра и от Посолство да дават центове:)
114
2
 
2
 
! Отговори
До 113 преди 3 седмици
Ти да не си от свитата на Путин, та знаеш къде ходи и с каква охрана!
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много жалка и унизителна позиция. По-добре да беше заявил, че няма да присъства по политически, идеологически или хуманни причини. Но да се прави на простинал е много мижитурско! Шушумига! И на това му се вика "дипломат"!
112
10
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 3 седмици
А пропо, той и Путин не смее да стъпи в Русия без 20 хиляди охрана....страх го е народната любов да възприеме крайни форми, например като е....не!
111
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След Путин,,,избран" от руския ,,народ" , ще бъде Кадиров! Колко е руски и колко е избран е друга тема!
110
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо няма италианофили в България? Да са контрапункт на Русия? Италия е прекрасна държава, икономика по-голяма от Русия, култура и история-100 пъти над руската, хората весели, добродушни, симпатяги, въобще война им е извън съзнанието, такива са французи, испанци, португалци....Обаче мантрата е или си русофил, или си от ,,другите"....!?!Аз не харесвам руснаците заради военнолюбието им, иначе имат добри поети, актьори, музиканти....но те не са военни!
109
0
 
10
 
! Отговори
Ето на това преди 3 седмици
му се казва дипломация.
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предполагам че Путин си го е преместил в другия крачол. Каквото и да разправят, както и да се пенявят, Путин е избран от руския народ и той ще бъде президент. Крайно време е "колективния запад" да проумее, че втори Горбачов и втори Елцин няма да има, колкото и да ги е яд на това. А пропо, не случайно Горбачов не смее да стъпи в Русия . Страх го е от народната любов.
107
5
 
2
 
! Отговори
До 104 преди 3 седмици
Да, дааа....знам ги руските тези.....тъй и тъй ще те такова някакъв измамник, ами то по-добре да е един, защо да се сменят? Трябва да ти кажа, че всичките десет пропагандни руски тези ги зная! Дай сега че в Европа има гейове, а в Русия всички са източноправославни, дет ни знаят откъде накъде се кръсти....нищо!
106
9
 
5
 
! Отговори
Русия преди 3 седмици
Била Федерация, хахаха, сигурно ако някой иска ще се махне доброволно? Референдум в гробищата ли има? Хахаха, те не дават на съседите си да дишат, избиват народите им, а щели да дадат право на републики в пранеандерталската си диктатура, хахаха......Това е долна азиатска империя, никога не е била друго, и за съжаление няма никога да стане! Разликата е културна!
105
3
 
8
 
! Отговори
не се ли вижда ? преди 3 седмици
В България , не уцелихме , и на русофОБИ !
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
България е много ''натъжена'' , заради тази скръбна ''новинЪ'' ?
103
3
 
4
 
! Отговори
До 90 Мда преди 3 седмици
Там е цялата работа - гласуваш - не гласуваш и получаваш ту Киро, ту Бойко, ту Корни, ту Пеевски. В Русия гласуваш - не гласуваш, винаги получаваш Путин. Усещаш ли разлика?
102
7
 
3
 
! Отговори
Краварите преди 3 седмици
Мислите, че лесно се управлява тази огромна федерация! Със сигурност не знае всичките републики и региони! За това се е объркал, че Украйна е негова!
101
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е и въпрос на ценностна система, ние европейска държава ли сме, или прокси на Азиатската деспотия, тя твърди че е Европа, но е Китай! Не става въпрос за фалишифицирана история при соца, въпроса е ние искаме ли да сме в Европа като народа на Левски и Ботев, или да сме в Евразия с нищожествата Георги Димитров и Васил Коларов?
100
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинците изпратиха ли по здрав?
99
3
 
12
 
! Отговори
до 97 преди 3 седмици
А кога ще са изборите в демократична Украйна? И какъв е този нов закон, дето забранява на украинците даже да мислят нещо различно от Зеленски и неговите шефове? А?
98
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цял свят тръпне в очакване! Ама защо само 6 години? Направо доживотен мандат! Ще се спестят пари за ракети!