Путин: Заедно ще победим! Навалная го нарече крадец и убиец

В своята реч той заяви , че управлението на Русия е "свещен дълг"
7 май 2024 16:45, Нели Христова
319
Путин: Заедно ще победим! Навалная го нарече крадец и убиец
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин положи клетва на пищна церемония в Кремъл за рекорден пети мандат.

В своята реч той заяви , че управлението на Русия е "свещен дълг".

„Да служиш на Русия е огромна чест и отговорност“, подчерта 71-годишният политик в позлатената Андреевска зала на Кремъл.

„Ще преминем през този труден период с достойнство и ще станем още по-силни“, каза още Путин и добави: „Ние сме единна и велика нация и заедно ще преодолеем всички препятствия. Ще реализираме всичко, което сме планирали, и заедно ще победим.“

Церемонията започна в 12:00 ч. местно време. На нея присъстваха множество политици от висшето държавно ръководство, но и известни личности от шоубизнеса като Стивън Сегал. Дойде и лидерът на екстремистката група и прокремълски мотоклуб "Нощни вълци" Александър Залдостанов.

САЩ и повечето държави от ЕС бойкотираха събитието и не изпратиха свои дипломати.

Владимир Путин спечели убедително изборите през месец март т.г., седмици след като най-изявеният му опонент Алексей Навални почина при мистериозни обстоятелства в наказателна колония. Западните лидери определиха изборите за несправедливи и недемократични.

От КГБ до Кремъл

Путин започва работа като офицер от разузнаването, преди да стартира политическа кариера в кметството на родния си Санкт Петербург през 1991 г., когато Съветският съюз се разпада.

Борис Елцин, първият президент на Русия, го назначава за ръководител на службата за сигурност ФСБ през 1998 г., а през следващата година - за министър-председател.

Путин спечели първите си президентски избори през март 2000 г., а през 2004 г. - втори мандат.

Първоначално възходът му събуди надежди, че Русия ще се реформира и ще се превърне в предсказуем, демократичен партньор на Запада на световната сцена.

Путин спечели популярност, обещавайки стабилност на страната, която все още се съвземаше от десетилетието на унижение и икономически хаос след разпадането на Съветския съюз.

След два мандата като президент, през 2008 г. той се върна към поста министър-председател, за да заобиколи конституционната забрана за повече от два последователни мандата като държавен глава.

Но Путин държеше здраво юздите на властта в ръцете си и се завърна на президентския пост четири години по-късно. През 2018 г. спечели и четвърти мандат.

Руската опозиционерка Юлия Навалная по-рано днес осъди политиката на Путин.

През 2021 г. Путин вкара в затвора най-гласовития си съперник - Навални. Репресиите срещу опозиционните движения се засилиха след началото на военните действия в Украйна. Хиляди руснаци получиха присъди за лишаване от свобода, а за целта беше използвано ново законодателство. Западът наложи санкции, които на практика отрязаха Русия от световната банкова система, което допълнително насърчи руското ръководство.

"Нашата страна се ръководи от лъжец, крадец и убиец. Но на това определено ще бъде сложен край", каза днес вдовицата на покойния Алексей Навални. Други политически опоненти излежават дълги присъди в затвора или отдавна са избягали в изгнание.

71-годишният политик е начело на усилията за сваляне на господството на Запада. Неговата хватка върху властта се затегна още повече през последните 2 години. Общественото несъгласие с войната беше ефективно заглушено чрез съдебни процедури и лишаване от свобода. Бъдещето на управлението на Путин може да бъде решено от войната в Украйна, която отне живота на хиляди хора и предизвика безпрецедентни западни санкции, които създадоха големи проблеми за руската икономика. И въпреки всичко през последните месеци Путин демонстрира своята трайна сила. Вътрешната опозиция е заглушена, икономиката отново расте, руската армия се укрепи в Източна Украйна и президентът възобнови пътуванията си в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от Русия
Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Атлантициии, ЯД ли ви е, или ДА!!!
201
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това джудже язди расианскоро стадо вече 26 години.Стриже ги,трепе ги,дои ги и те блеят доволно.Рабско племе.
200
10
 
13
 
! Отговори
Избраха преди 3 седмици
Антихриста
199
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зарадинаводненията в Русия са подадени хиляди молби за помощ от 100 хил.рубли,която вече е намалена наполовина.От тези искове са одобрени....10% ??? Руснаците пак са измамени,но "Дорогие мои,нужно потерпеть"
198
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно путин здраво го е забучил на краварите,вижте как са насмели фекалометите-фекалояди да вият тук като обезумели за по 10 долара на денонощие,чак са смешни
197
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С кого заедно? 100 овце не правят един кон,ако не сте проумели. Няма руска ракета, която да няма чуждестранна окомплектовка, а тя струва вече много пари. Няма 'приятели", които да не извиват ръце за покупка на суровините на 80% от борсовата цена. Следващите поне 10 години на руския народ ще му се стъжни живота. Да посочите някой който да има мерак да ги вади от блатото?
196
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 210 Руския фашист започна петия си мандат в Кремъл, но ще го завърши в Хага или в някоя канавка.
195
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин е единствения нормален политик,благодарение на когото все още няма световна война.Това как го е нарекла една лека жена няма никакво значение,продаващи се жени много.Всеки друг на негово място щеше да е зачаткал здраво европедуните и щеше да има пълното право на това.
194
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Узурпаторът от Киев пак е паднал на пода и гризе килима. Путин е Зс 5-ти мандат, а той втори не може да подкара.
193
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те си разтуриха бившия ссср,а сега се правят на интересни.През 1944 пращат у нас Трети украински фронт,а не Първи руски....
192
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При тези географски и суровинни предимства ,интересно е КАК една човешка мижитурка,с кратка кариера на таксиджия,успя да обязди цяла Русия?
191
7
 
13
 
! Отговори
Смех преди 3 седмици
До Анонимен 205 Само диктаторчетата убийци си въобразяват, че властта им се полага доживот и съответно си правят режими с тази цел :))
190
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Атлантици, нач.ука ли ви го ВВ Путин, или ДА!
189
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
на мен, като европеец вече 35 години ми се струва, че злобеят, че те не могат толкова мандати да си осигурят....Затова джафкат...
188
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крадец беше съпругът ти госпожо.Като " служител" във Френска компания!!! Скрий се вече! Изобщо " не хапел"!!
187
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До СМЕХ.... Тай е уе! Смият Путин, световен клоун!
186
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кого ще побеждава този сатанист, неофашист, кръвопиец?! Кой кого е нападнал! Виждаме, че през няколко години империалистическата върхушка напада съседите си.
185
4
 
1
 
! Отговори
наташа преди 3 седмици
До Анонимен Ще стигне скоро до ПОЛУОСТРОВ КАМЧАТКА
184
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Царският му дворец Кремъл е целият в злато,а народа мизерува и му козирува.
183
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин: Заедно ще победим! Навалная го нарече крадец и убиец: От кое ли легло му го е казала тая птичка ?